Artificiële intelligentie evolueert razendsnel, geeft vele kansen in het onderwijs en belooft nog meer voor de toekomst. Maar het levert ook dilemma’s op: voor studenten, docenten, teams, opleidingen, directeuren, bestuurders en de hele organisatie. Hoe adaptief ben je, als professional en als organisatie, welke kansen moet je zeker benutten en welke bedreigingen houd je buiten de instelling? Welke implementatiestrategie past het beste en hoe krijg je AI in de haarvaten van je organisatie?

We nodigen je graag uit op 8 februari 2024 voor onze exclusieve masterclass “Making Sense of AI”. Met toonaangevende sprekers en leerrijke cases uit de onderwijspraktijk. Niet om te vertellen hoe het allemaal moet, maar juist om samen duiding te geven aan de laatste ontwikkelingen, de juiste vragen te formuleren en ermee aan de slag te gaan om het binnen jouw instelling op de juiste manier te integreren.

Onze masterclass is speciaal ontworpen voor besluitvormers (bestuurders, onderwijs- en dienstdirecteuren en strategische programmamanagers), die richting geven aan strategie executie en onderwijsvernieuwing.

Met bijdragen van het Nationale Onderwijs Lab AI (NOLAI) dat onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven verbindt en in 2024 aan de slag is met vijfentwintig projecten in het onderwijs. Breda University of Applied Sciences (BUAS) laat zien op welke manier ze AI in de haarvaten van de organisaties probeert te krijgen, en studenten en docenten activeert. Beenova heeft een pilot afgerond met Koning Willem 1-collega (KW1C) om met een AI-oplossing het welzijn van studenten te verbeteren. De Nederlandse AI Coalitie (NLAIC) stimuleert al jaren de quadruple helix in Nederland en Europa om het onderwijs te verbeteren en de BV Nederland te versterken. Wat zijn de barrières die zij weggenomen hebben en welke zijn hardnekkig?

We zien dat er geëxperimenteerd wordt met AI, maar dat opschaling niet vanzelf spreekt. Terwijl de kansen van AI potentieel positieve bijdrage kan leveren voor hedendaagse problemen en ambities (denk aan verslagen van werkdruk, verbeteren onderwijskwaliteit, aansluiten van onderwijs bij de behoeften uit de arbeidsmarkt, LLO). Tijdens de Masterclass gaan met elkaar in gesprek en delen we vanuit de ervaring van de AI-projecten waar we al bij betrokken zijn. We gaan voor een inspirerend maar ook hands-on programma zodat je wegloopt met daadwerkelijk tools, de juiste vragen en ideeën voor morgen, en daarna. 

WAT KUN JE VERWACHTEN?

  • Inzicht in de laatste stand van zaken  – Jos Dirkx (wereldwijd key note spreker AI)      

Ontdek de meest recente ontwikkelingen in AI binnen het onderwijsveld. Hoe verandert AI de manier waarop we leren en onderwijzen?

  • Omgaan met innovaties  – Gerdinand Bosch 

We delen strategieën om effectief om te gaan met de snelle opkomst van innovaties zoals AI. Hoe zorg je ervoor dat je instelling mee beweegt met de snel veranderende ontwikkelingen zonder overhaast te handelen? Welke implementatiestrategieën werken er wel als je AI wilt integreren in je onderwijsinstelling? Hoe vind je en houd je een balans tussen experimenteren en het strategisch inzetten van AI?

  • Delen van dilemma’s – Tessa Rombouts van Puijenbroek          

Welke dilemma’s loop je zelf tegenaan en hoe is dat voor je collega’s in andere onderwijsinstellingen?

  • Praktische handvatten

Leer hoe je schaalbare experimenten selecteert, voorlopers vindt, en een stimulerende omgeving creëert voor continue innovatie en leerprocessen aan de hand van casussen van BUAS, KW1C, NOLAI en NLAIC: Wat gaat goed en waar zitten de uitdagingen? 

  • Duiden van AI en kritische vragen en reflecties

Wat zijn de essentiële vragen die je als bestuurder moet stellen om de effectiviteit van AI in uw organisatie te waarborgen en te voorkomen dat u meegaat in elke hype? Denk aan ‘make or break levels’, transparantie en begrijpelijkheid, omgaan met bias, data en privacy, wat doe je zelf en met welke partners werk je samen?

Deze masterclass biedt je niet alleen de kans om de laatste trends en best practices te leren, maar ook om je netwerk te verrijken met collega onderwijsleiders en experts in AI.

Praktische informatie

Locatie: Turner, Huize de Boom
Adres: Arnhemseweg 107 | 3832 GK | Leusden
Tijd: Op 8 februari 2024. Ontvangst om 16:00 uur. Het programma eindigt circa om 19:00 uur daarna sluiten we af met een hapje en een drankje.

De kosten voor de eerste bijeenkomst zijn €400,- excl. BTW.

SCHRIJF JE NU IN

Vul het formulier in om je aan te melden voor deze vier uur durende Masterclass AI in het onderwijs.

Naam(Vereist)

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE