Voorbereid op een toekomst met Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs

Turner wil haar relaties voeden met tijdige, nieuwe en relevante inzichten voor haar markten en de strategie- en innovatie-executie vraagstukken die daar spelen. Daarom organiseert zij een reeks van Masterclasses voor het onderwijs: Making Sense of AI in Education. Dit is een beknopt verslag van de eerste bijeenkomst, georganiseerd en gefaciliteerd door Turner Strategie = Executie en Beenova AI.

In samenwerking met Beenova AI organiseerde Turner de masterclass: Making Sense of AI in Education. De allereerste in een reeks vond plaats in februari. Hoe kun je AI gebruiken om je strategie-executie te versnellen? Hoe kun je AI op een slimme manier gebruiken in het onderwijs? En hoe formuleer je een stappenplan om AI in je eigen organisatie te gebruiken? AI-expert en keynote-speaker Jos Dirkx en innovatie-expert Gerdinand Bosch van Turner lieten hun licht schijnen op de kansen en uitdagingen die AI met zich meebrengt.

Masterclass Making Sense of AI in Education

AI VERSTERKT DE COLLECTIEVE INTELLIGENTIE

Het gebruik van AI, artificial intelligence, biedt ongekende potentie, maar stelt ons ook voor grote uitdagingen. De technologie is nog jong en ontwikkelt zich zo snel, dat Jos Dirkx zich heeft aangeleerd de avond voor een presentatie haar slides nog eens te controleren of zij geen update nodig hebben. Dirkx, wereldwijd keynote speaker over AI, CEO van een AI-startup en lid van de Singularity University Faculty, schetste de reis van AI – van zijn vroege dagen tot aan de leidende rol van China in de huidige technologische revolutie.  Ook besprak ze de uitdagingen waar exponentiele groei ons voor stelt, ook in het onderwijs. Hoewel AI ons op vele fronten kan overstijgen, benadrukte Dirkx dat het vooral een hulpmiddel is om ons eigen potentieel te maximaliseren. Tegelijkertijd erkende ze de barrières die we moeten overwinnen: problemen met het delen van data en kennis, de tijd en energie die nodig zijn, de angst om banen te verliezen. Er zijn veel dingen in beweging. Toch is er eigenlijk slechts één strategie mogelijk, volgens Dirkx: ‘Use what is out there. We moeten AI gebruiken om de collectieve intelligente te versterken.’

“Zet AI in als hulpmiddel om je potentieel te maximaliseren”

HOE INNOVEER JE MET AI?

“AI zou een big ticket voor je organisatie moeten zijn’, deelt Bosch met ons. En dan doelt hij niet op een grote klant of order, maar op een belangrijk onderwerp in je veranderportfolio. ‘Dit is zo belangrijk, dat we er tijd voor móeten maken. Bosch werkt dit verder uit, door met reflectieve vragen te komen als het gaat om het inbedden van AI in je strategie, de executie hiervan en de rol die het ecosysteem hierbij zou moeten spelen. Samenwerking is voor succes op dit terrein immers onmisbaar. Met actuele voorbeelden uit cases vanuit Breda University of Applied Sciences, Koning Willem I College en het Nederlands OnderwijsLab voor AI, illustreert Bosch zijn verhaal.

Tijdens de break out deden vertegenwoordigers vanuit deze organisaties mee en deelden hun ervaringen.

WELKE STAPPEN NEEM JE OM AI VERDER TE BRENGEN IN JOUW ONDERWIJSINSTELLING?

  1. Formuleer je eigen verhaal als basis voor je strategie, zodat je mensen begrijpen wat er van hen wordt verwacht.
  2. Neem je plannen met AI op in het strategisch veranderportfolio.
  3. Denk na over schaalbaarheid; experimenteren is leuk, maar we willen resultaat op grotere schaal.
  4. Denk goed na over hoe je je ecosysteem inzet.

Benieuwd wanneer de volgende Masterclass Making Sense of AI in Education plaatsvindt? Bekijk de pagina of neem contact met ons op!

Meer weten over Turner NEXT?

Wilt u meer weten over wat Turner Strategie = Executie voor uw organisatie kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Meer weten over Turner?

Turner Strategie-executie wordt voor het vierde jaar op rij door opdrachtgevers gezien als het beste strategisch adviesbureau van Nederland. Meer dan 4000 bestuurders en professionals deden mee aan het onderzoek van MT1000 waarbij Turner de hoogste waardering ontving voor strategie-advies, klantgerichtheid, excellente uitvoering en productleiderschap.

Lees hier meer over de resultaten die andere opdrachtgevers behaalden met hulp van Turner Strategie Executie. Meer weten? Neem contact met ons op.

Meer opdrachten

Evenementen
Alexander Bruinsma

Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs

Masterclass Making Sense of AI in Education. Hoe kun je AI gebruiken om je strategie-executie te versnellen? Hoe kun je Artificial Intelligence op een slimme manier gebruiken in het onderwijs? En hoe formuleer je een stappenplan om AI in je eigen organisatie te gebruiken?

Lees meer »
Artificial Intelligence
Alexander Bruinsma

AI in het onderwijs: ‘Je kunt morgen aan de slag’

Natuurlijk zitten er haken en ogen aan het gebruik van artificiële intelligentie (AI) in het onderwijs, maar de snelle opkomst van ChatGPT en andere platforms dwingt onderwijsinstellingen serieus na te denken hoe ze deze nieuwe technologie gaan gebruiken.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE