Hoe is het nu met ..

Ithar da Costa

Van Ithar da Costa weten we wel heel zeker dat hij met plezier terugkijkt op zijn tijd bij Turner. Hij ontmoette bij ons zijn vrouw Juliette Bos. Maar hoe kijkt hij verder terug op zijn tijd bij Turner, van 2003 tot en met 2007? En wat is hij daarna allemaal gaan doen?

Hoe ben je bij Turner terecht gekomen?

“Het adviesbureau waar ik eerst werkte ging failliet en via Enno Wiertsema kwam ik in 2003 bij Turner terecht. Eigenlijk ging de sollicitatieprocedure niet heel soepel, de laatste ronde (de workshopronde, red.) deed ik niet handig. Toch werd de nabespreking daarvan met de groep een goed gesprek. En dachten we: laten we het toch maar doen. Het tekent de sfeer en de stijl van samenwerken bij Turner. Heel reflectief, heel open.”

Hoe kijk je terug op je tijd bij Turner?

“Als bijzonder leerzaam en hartstikke leuk. Met veel ruimte om jezelf te kunnen zijn en af en toe ook uitglijders te kunnen maken en te kunnen leren. Met de kracht van de groep om met elkaar beter te worden. Terugkijkend was het een intensieve periode; als een spons namen we alle nieuwe informatie op en waren we bezig met onze ontwikkeling. We ondergingen allemaal wel een transformatie, waarbij het persoonlijke en het professionele samenviel. Dat heb ik erg serieus genomen, want ik heb bij Turner ook mijn vrouw Juliette ontmoet, haha.”

Wat neem je mee uit je Turner tijd?

“Ik heb bij Turner geleerd om het ‘blauwe’ en ‘rode’, het hoofd en het hart, te combineren. Om zo integraal, bijna holistisch, te kijken naar transformatie- en verandervraagstukken. Dat beide kanten in balans moeten zijn om te bereiken wat je wilt bereiken. Bij de ‘blauwe’ kant denk ik vooral aan het procesmodel van Turner, waardoor je alle aspecten van een bedrijfsmodel steeds in ogenschouw neemt. Dat is een heel rijke kapstok.”

“De integrale blik op vraagstukken, dat pas ik nog steeds toe. Jacques Pijl heeft mij destijds het “kijk, want, dus” geleerd: kijk dit gebeurt er, want dit is de reden, dus doen we dat. Dat gebruik ik nu heel veel. En dan valt je ook op hoe weinig organisaties bezig zijn conclusies trekken, met de ‘dus’, en het handelen naar de consequenties ervan.”

"Bij Turner was er veel ruimte om jezelf te kunnen zijn en af en toe ook uitglijders te maken om van te leren"

Ithar da Costa, alumnus van Turner

Waarom ging je destijds weg bij Turner?

“Ik wilde ‘aan de andere kant’ van de tafel zitten. Zo ben ik bij De Hypotheker terecht gekomen, waar ik vrij snel verantwoordelijk werd voor de franchise-organisatie. Mijn gesprekken met de franchisenemers van De Hypotheker waren gesprekken met ondernemers over hun onderneming. Hun ziel en zaligheid. In het samenwerken met ondernemers zie je direct resultaat, zeker in het midden- en kleinbedrijf komen veel vraagstukken bij elkaar in één persoon; en het resultaat is daardoor ook tastbaarder. Heel leuk. Later werd ik er Directeur Operations en werkte ik op het snijvlak van business, IT en digitalisering. Uiteindelijk heb ik er tien jaar gewerkt.”

En daarna?

“Daarna ben ik vrij snel gaan op interim basis gaan werken. In eerste instantie korte tijd als vaste directeur een zorginstelling in een private equity omgeving. Zeer leerzaam. Daarna ben ik als interimmer gestart. Mijn eerste opdracht was als interim directeur van de IT-werkmaatschappij voor Royal FloraHolland. Een boeiende combinatie van een organisatie bouwen en DevOps (een manier van software ontwikkelen, red.) implementeren in een zeer missiekritische omgeving. Fascinerend! Nu werk ik aan een opdracht bij APG, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland. Eerst als interim-directeur Business Improvement & Change, en nu in een ondersteunende rol voor de Raad van Bestuur. Het leuke aan interimwerk zijn de verschillende opdrachten, de plekken waar je anders niet komt, de afwisseling en de dynamiek van ergens heel snel induiken. Het lijkt in dat opzicht ook veel op het advieswerk. Maar, eerlijk gezegd mis ik ook wel de belangrijke andere aspecten van mijn voorgaande directie rollen. Het vaste team, met elkaar bouwen aan de organisatie, de onderlinge verbinding, de hele rit doormaken met elkaar. Het gevoel dat je samen ergens voor gaat – regen en zonneschijn. Daarom ben ik mij nu wel weer aan het oriënteren op een vaste positie.”

Wat zou je hierna nog meer willen doen?

“Toezicht houden heeft me altijd aangetrokken en ik doe nu een opleiding in die richting. Zo ben ik toezichthouder bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht (VCU), een stichting voor bemiddeling van vrijwilligers en die vrijwilligersorganisaties ook ondersteunt in het runnen van hun organisatie. Zo’n toezichthoudende rol vraagt iets heel anders van je. Je moet zo’n organisatie kritisch volgen, maar je bent er niet verantwoordelijk voor. Het is een beschouwende rol waarbij je de zittende directeur vooral ondersteunt.”

Wat doet de vrijwilligerscentrale precies?

“De VCU is van oorsprong is het een organisatie die trainingen organiseert en vrijwilligersorganisaties organiseert om hun organisatie beter te runnen. Hoe je ga je om met financiën, HR-beleid of hoe vind je vrijwilligers? Ook hebben ze een hele grote digitale ‘kaartenbak’  met alle vacatures van vrijwilligersorganisaties in Utrecht. Als beginnende vrijwilliger kun je een intakegesprek krijgen om te kijken wat voor vrijwilligerswerk bij je past. Vaak weten mensen niet waar ze moeten beginnen als ze vrijwilligerswerk willen doen. Deze organisatie verbindt op zo vraag en aanbod. Vanuit die rol is VCU ook een aanspreekpunt voor de gemeente als het gaat om vrijwilligersbeleid. Ook delen ze elk jaar een prijs uit voor de Vrijwilliger van het Jaar. Echt heel leuk.”

"Een toezichthoudende rol vraagt iets heel anders, een heel beschouwende rol."

Ithar da Costa, alumnus van Turner

Hoe heb je het afgelopen (corona)jaar beleefd?

“Ik ben heel veel gaan sporten, dus ben nog nooit zo fit geweest, haha. Maar waar ik echt heel trots op ben, is hoe mijn kinderen omgaan met deze situatie. Heel gaaf om te zien hoe open zij erover praten, dat ze er toch iets van proberen te maken, hoe vervelend het allemaal ook is. Ook vind ik het mooi om te zien hoe weerbaar en wendbaar mensen en organisaties kunnen zijn. Binnen APG hebben we afgelopen jaar een groot programma gestart. Alles moet op afstand. Heel veel dingen lukken niet of zijn lastiger, maar tegelijkertijd zijn we in staat om met samen elkaar iets te bouwen. Dat is ontzettend gaaf.”

Zijn er nog dromen voor de toekomst?

“Ik wil graag weer gaan reizen, want dat mis ik. Toch heeft corona mij ook meer doen beseffen hoe rijk ons leven is in termen van welvaart, gezin, liefde. In de toekomst wil zou ik graag de mooie dingen uit deze periode blijven waarderen: als familie en vrienden dichtbij elkaar staan En, net als de rest van Nederland, blijven wandelen!”

Wat wil je nog meer kwijt?

“Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de verhalen van andere alumni. De mensen uit mijn Turner-tijd zie ik nog wel eens; zo werk ik nu ook met oud-collega Collete Leeflang. Maar het lijkt mij interessant om ook andere alumni te leren kennen waar ik nog nooit mee heb samengewerkt. Want ook al ken je elkaar niet; je blijft het rood-blauwe Tuner dna herkennen.”

Meer over Turner?

Neem contact op met onze HR-manager

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl