Hoe is het nu met ..

Regine Kruijsdijk - Oolman

Regine Kruijsdijk-Oolman is wel een heel bijzondere alumnus: zij was de eerste werknemer van Turner. Kersvers uit de collegebanken ging zij 27 jaar geleden het avontuur aan, samen met Turner’s oprichter Maaikel Klein Klouwenberg. Hoe kijkt ze terug op Turner’s pionierfase? Wat heeft ze geleerd? En wat is zij daarna gaan doen?

Hoe kwam je bij Turner terecht?

“Ik studeerde af op Business Process Redesign bij een ander adviesbureau, VODW. Mijn afstudeerbegeleider kende Maaikel en adviseerde om met hem praten: hij was net voor zichzelf begonnen. Ik was helemaal niet zo’n avonturier, maar hij was zo gedreven en idealistisch dat ik dacht: waarom ook niet? Ik ben dus in dienst gegaan toen er nog niks was – geen kantoor, geen klanten – alleen het idee en de drive van Maaikel. Op mijn eerste werkdag gingen we met z’n tweeën in zijn auto richting Schiedam naar  onze eerste klant ITHO. Na drie weken kwam Peter de Bruin ook in dienst en zo hebben we een jaar met z’n drieën gewerkt. Daarna kwamen Bas van ‘t Eind en Jacques Pijl erbij.”

Hoe kijk je terug op die tijd?

“Destijds had ik niet door dat ik in de pioniersfase van een organisatie zat. Het was m’n eerste baan en ik deed gewoon mijn best, maar het was 100% experimenteren. Ik heb ontzettend veel geleerd en groeide heel snel.Samen werkten we  heel hard en hadden we heel veel plezier: met elkaar, maar ook met de klant. Onze eerste teambuilding ging naar Kenia en Tanzania. Geweldig. De eerste Turner Familiedag was ook superleuk: laten zien hoe trots we waren op Turner en hoe betrokken onze ouders waren. We werden een hechte vriendenclub. Het was gewoonweg een hele fijne, leerzame en leuke tijd.”

Wanneer dacht je: nu ga ik verder kijken?

“Op een gegeven moment werd alles wat professioneler binnen Turner, dat hoort bij de ontwikkeling van zo’n jonge organisatie. Er kwamen meer practices binnen Turner en ik voelde nog niet zelf het ondernemerschap dat nodig was binnen Turner. Dus toen ik moeder werd en een nieuwe levensfase aanbrak, ben ik mijn eigen weg gegaan.”

Wat ben je na Turner gaan doen?

“Ik ben voor mezelf begonnen. Als afscheidscadeau kreeg ik van Turner het ontwerp voor het logo voor mijn eigen bedrijfje gemaakt door  onze grafisch ontwerper Iris Borst. Echt fantastisch. Ik ben sindsdien steeds meer de mensen-kant opgegaan: ik heb veel aan teamontwikkeling en individuele coaching gedaan. Natuurlijk nam ik die hele rugzak mee van alles wat ik bij Turner heb geleerd. Ik kon me heel snel inleven in anderen: in hun ontwikkelingsfase, hun werkcontext, de problemen waar zij tegenaan lopen. Daarnaast ben ik les gaan geven aan (werkende) masterstudenten op de Hogeschool Utrecht. Dat heb ik veertien jaar gedaan, totdat ik twee jaar geleden vijftig werd.”

"We werden een hechte vriendenclub. Het was een hele fijne, leerzame en leuke tijd."

Regine Kruijsdijk - Oolman, alumnus van Turner

Wat veranderde er toen?

“Ik wil altijd nieuwe dingen leren en zag mezelf niet nog 17 jaar op dezelfde  manier verder werken. Eigenlijk wilde ik mezelf weer ook verbinden aan een organisatie. Toen zag ik een vacature opleidingsmanager bij de Hogeschool Utrecht bij de voltijdsstudie HBO ICT. Mijn kinderen studeren nu ook en ik vind het een fantastisch levensfase. Vooraf had ik geen idee wat de functie zou inhouden, maar er waren genoeg aanknopingspunten. Net als bij Turner destijds.

Wat doe je nu precies?

“Ik ben onderdeel van het MT van het Instituut for ICT en geef directleiding aan 29 docenten in twee afstudeerrichtingen: het software development team en het business IT management team. De student staat centraal.. Er is veel ruimte voor innovatie, in co-creatie met het beroepenveld. En daarvoor is het weer nodig dat ook de docenten lekker in hun vel zitten. In mijn rol en met mijn vaardigheden kan ik hier veel waarde toevoegen. Bij Turner zeiden we altijd: we zijn de duwer van de trekker. Nu ben ik als manager zelf de trekker, maar ik ben nog steeds goed in zetjes geven, haha.”

Wat is het tofste wat je de afgelopen tijd hebt meegemaakt?

“Dat was het moment toen we na de zomer (van 2020, red.) weer een beetje fysiek les mochten geven. Die blijdschap om elkaar weer te zien. We missen het echte contact en als je elkaar weer ziet, dan is dat helemaal te gek. Dat ‘kleine geluk’ vind ik overigens een positief effect van corona, dat moeten we straks niet kwijtraken. Wat ik ook positief vind, is de flexibiliteit van mensen. Elke keer weer verschoven de maatregelen. Elke keer weer werd zoveel gevraagd van docenten. En ze konden het elke keer weer allemaal opbrengen voor die student.”

Zijn er dingen uit je Turner tijd die nu steeds toepast?

“Jazeker. We gebruikten altijd een heel simpel modelletje voor wanneer we mensen gingen aannemen. Aan de ene as stond “sjoege van”, kon iemand goed nadenken en af en toe ook afstand nemen om vervolgens weer de diepte in te gaan? En aan de andere as stond “houden van”, zouden onze klanten iemand gaan houden en zouden wij trots zijn om hem of haar mee te nemen naar de klant? Dat gebruik ik nog steeds. En ik denk Turner ook. Want ik zie nog steeds een bepaalde sprankeling bij Turners, bij oude en nieuwe Turners.”

"Ik hoop dat ik een balans blijf vinden tussen bijdragen, verwonderd zijn, leren, je laten inspireren en thuis met vrienden, gezin en familie."

Regine Kruijsdijk - Oolman, alumnus van Turner

Wat zijn je toekomstdromen?

“Ik vind het gaaf dat ik nog elke dag leer in deze rol. Ik heb geen idee wat hierna komt, het kan allemaal nog. Maar ik hoop dat ik een balans blijf vinden tussen bijdragen, verwonderd zijn, leren, je laten inspireren – door juist ook jonge mensen –  en thuis met vrienden, gezin en familie. Misschien geen verre droom, maar wel het kleine geluk. En natuurlijk hoop ik dat Turner’s alumninetwerk levendig blijft. Ik zou het heel leuk vinden om Turners te blijven ontmoeten, de oude en de nieuwe garde.”

Meer over Turner?

Neem contact op met de HR-manager

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telephone: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl