Onderwijs

Alex Crezee verbindt zich als partner aan Turner

Voor Alex Crezee en Turner begint het jaar positief. Alex heeft zich per 1 januari verbonden als partner bij Turner. Hij stapte in 2016 vanuit PwC naar Turner over om daar leider van de onderwijs practice te worden. Vanwaar de stap naar partner bij Turner? Waarom juist nu? En wat zijn de plannen voor de toekomst? We stellen Alex negen vragen.

1. Waarom koos je vijf jaar geleden voor Turner?

“Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de ‘harde’ en ‘zachte’ kant van organisatieverandering. Zo heb ik management informatica gestudeerd, maar ook organisatiewetenschappen. Na de start van mijn carrière als organisatieadviseur bij een Big Four kantoor, heb ik mij na een tijdje gespecialiseerd in de onderwijssector. Toen in 2016 de kans voorbijkwam om de onderwijs practice van Turner verder uit te bouwen, paste dat heel goed. In Turner herkende ik die aandacht voor de harde en zachte kant van veranderingen.”   

2. Hoe kijk je terug op de afgelopen vijf jaar?

“Ik ben vooral trots op mijn team! We hebben de afgelopen vijf jaar veel mbo-scholen, hogescholen en universiteiten geholpen in de executie van hun strategie. Denk aan de duurzame verbetering van studiesucces bij de Hogeschool Utrecht. Aan ons werk rond de fusie van NHL en Stenden. Of het werk rond digitale innovatie in de klas bij ROC Noorderpoort. We hebben de afgelopen jaren onder meer Wellantcollege, mboRijnland, ROC van Twente, Friesland College, ROC Midden Nederland, het HMC, de Hogeschool Rotterdam, Inholland, Saxion en de TU Delft geholpen met hun strategische vraagstukken. En omdat we onderwijsinstellingen zo goed begrijpen, voegen we steeds meer waarde toe voor onze opdrachtgevers. Steeds vaker werken we ook voor koepelorganisaties, zoals de mbo-raad, de PO Raad en VO Raad en voor het Ministerie van OCW. Zo bedienen we het hele onderwijsspectrum. En werken we aan de vraagstukken die er echt toe doen in het onderwijs.

3. Waar komt die liefde voor de onderwijssector vandaan?

“Alles begint bij onderwijs: het is een cruciale sector voor de maatschappij. Als onderwijs verwaarloosd wordt, degradeert de maatschappij – dat geloof ik echt. Bovendien is het ontzettend plezierig om te werken met mensen die hart voor onderwijs en onderzoek hebben. In 2000 deed ik mijn eerste opdracht voor het Engergieonderzoek Centrum Nederland in Petten en toen was het meteen raak. Die Willie Wortel-achtige onderzoekers helpen om hun organisatie te verbeteren en te vernieuwen, dat werd mijn missie.”

"Partner zijn zie ik als een uiting van vertrouwen en verbinding. Juist in deze tijd"

Alex Crezee, practice leider Onderwijs

4. Ooit zelf gedacht aan een onderwijs carrière?

“Jazeker, ik geef al heel lang les aan de Erasmus Universiteit in het vak Governance & Management Control. Met veel plezier. Werken met jonge mensen is leuk en ontwapenend: studenten durven werkelijk alles te vragen. Toch ben ik het meest tevreden in een rol als organisatieadviseur en met mijn team van Turners. ”

5. Vanwaar nu de stap naar partner?

“Ik zie het als een uiting van vertrouwen en verbinding. Richting mijn opdrachtgevers en richting onze mensen wil ik laten zien dat ik me voor langere tijd aan Turner verbind. Ik geloof in dit bedrijf en dan wil je er ook in investeren, vind ik. Juist in deze spannende tijd.”

6. Hoe kijk je terug op 2020?

“Eerlijk gezegd moest ik behoorlijk omschakelen in de eerste lockdown in maart. Al die onzekerheid. Eind april, toen we contact legden met onderwijsinstellingen over een onderzoek naar deze unieke periode, werd me duidelijk dat we ons hier echt doorheen zouden slaan. Uiteindelijk hebben we zo’n 20 onderwijsinstellingen aan dit onderzoek verbonden en hieraan samengewerkt met alle onderwijs-collega’s. Het was niet alleen inhoudelijk interessant om samen lessen te trekken uit de coronaperiode; het was ook de eerste keer dat we met ons gehele onderwijsteam aan zo’n prachtige opdracht werkten. Heel waardevol en leerzaam.”

Wat leert het mbo van de coronaperiode?

Download het onderzoek

7. Hoe staat het onderwijsteam er nu voor?

“Goed! Het afgelopen jaar bracht ons nieuwe manieren van samenwerken in onze opdrachten en weer heel nieuwe uitdagingen in de onderwijssector. Iedereen,  opdrachtgevers en onze mensen,  heeft weer zoveel geleerd. Als team hebben we ons in deze bijzondere periode enorm ontwikkeld, echt gaaf om te zien. Dat is toch de docent in mij, haha.”

8. Hoe kijk je naar 2021 en verder?

“We gaan ons team uitbreiden, zodat we nog meer kunnen betekenen voor het onderwijs in Nederland. In de volle breedte, want ik vind dat er in de samenwerking tussen de verschillende spelers in het onderwijs nog veel te winnen valt. Tussen onderwijsinstellingen. Tussen instellingen en beleidsmakers in Den Haag. Tussen instellingen en studenten. Daar wil ik op bekende en nieuwe manieren een bijdrage aan leveren.”

9. Wat zou je morgen willen veranderen in de sector?

“Dat studenten echt serieus worden genomen. Er wordt volop aan stakeholdermanagement gedaan binnen het onderwijs, maar de potentie van studenten in organisatievraagstukken kan veel beter benut worden als je het mij vraagt.”

“Ik ben trots dat Alex toetreedt tot ons partnerteam. Hij heeft de onderwijspractice de afgelopen jaren laten groeien: in kwaliteit van werk en als team. Ik heb ook gezien hoe hij zichzelf heeft ontwikkeld tot een gebalanceerde leidinggevende. Kortom, een mooie stap voor hem en voor Turner.”

Jeroen Visscher, managing partner Turner

Alle nieuwsberichten over onderwijs

Onderwijs
mkan

Het verhaal van Turner en het Hout en Meubileringscollege

We mogen ons dit jaar het nummer 1 strategie-adviesbureau noemen en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle adviesbureaus. Wat schuilt achter deze prestatie, van ons en onze opdrachtgevers? In de serie ‘Het verhaal achter de prestatie’ gaan we in gesprek met Marijke van Kampen van het Hout- en Meubileringscollege (HMC). Hoe heeft Turner geholpen om ‘de winkels’ van het HMC te professionaliseren? En wat zegt dat over onze manier van werken?

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Schaalbare AI-oplossingen voor onderwijs

Turner’s Jeroen Visscher heeft zich aan de Nederlandse AI Coalitie verbonden als trekker van de werkgroep onderwijs. De afgelopen tijd heeft hij een team van betrokkenen uit onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid verbonden aan deze werkgroep. Tijd om kennis te maken met een van de werkgroepleden van het eerste uur: Gerdinand Bosch, de CIO van Avans Hogeschool.

Lees meer »
Onderwijs
mkan

Het verhaal van Turner en NHL Stenden

We mogen ons dit jaar het nummer 1 strategie-adviesbureau noemen en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle adviesbureaus. Wat schuilt achter deze prestatie, van ons en onze opdrachtgevers? In de serie ‘Het verhaal achter de prestatie’ spreken we Erica Schaper, de voorzitter van het College van Bestuur van hogeschool NHL Stenden. Hoe ervaart deze topvrouw de samenwerking tussen Turner en NHL Steden? ​

Lees meer »
De Boom trap serieus
Onderwijs
mkan

Alex Crezee verbindt zich als partner aan Turner

Voor Alex Crezee en Turner begint het jaar positief. Alex heeft zich per 1 januari verbonden als partner bij Turner. Hij stapte in 2016 vanuit naar Turner over om daar leider van de onderwijs practice te worden. Vanwaar de stap naar partner bij Turner? Waarom juist nu? En wat zijn de plannen voor de toekomst? We stellen Alex negen vragen.​

Lees meer »
Team Turner wedstrijd
Financiële Dienstverlening
mkan

Ons verhaal

Turner staat op nummer 1 in de MT1000, een jaarlijks onderzoek onder opdrachtgevers van zakelijke dienstverleners. We staan op de eerste plek in de categorie strategie-advies en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus. Bovendien krijgen we hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?​

Lees meer »
Onderwijs
mkan

Turners doneren aan onderwijsproject Estrela da Favela

Turner helpt het Braziliaanse onderwijsproject Estrela da Favela met financiële en organisatorische steun. Juist dit jaar is hier veel behoefte aan. Veel Turners besloten dan ook om rond kerst een extra bijdrage te leveren. Turner’s Evelien Hellenthal geeft een update.​

Lees meer »
Artificial Intelligence
dvanroon

Veelbelovende start van de werkgroep Onderwijs

Maandag 23 november was de officiële kick-off van de werkgroep Onderwijs van de NLAIC. Zo’n 225 deelnemers deden mee aan de sessie. Enthousiaste en betrokken deelnemers die willen bouwen aan de toepassing van Artificial Intelligence in het onderwijs. Welke stappen hebben we samen gezet?

Lees meer »
Lessen uit de Coronaperiode
mkan

‘Monitoring gevolgen van COVID-19 voor mbo en ho’

Minister van Engelshoven van het Ministerie van OCW maakt in haar brief aan de Tweede Kamer de balans op voor het mbo en hoger onderwijs. Zij schetst daarin gevolgen van COVID-19 voor studenten, medewerkers en instellingen in het mbo en ho. In de brief haalt zij de uitkomsten aan van ons onderzoek onder 5.000+ studenten, docenten en medewerkers van 16 onderwijsinstellingen. Wat neemt de minister hiervan mee?

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem vooral contact met ons op als je vragen hebt!

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telephone: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl