Lessen uit de coronaperiode

De Toekomst van 
Blended Onderwijs is Gestart

Turner deed onderzoek onder 1.500+ studenten, docenten en medewerkers van zes instellingen in het hoger onderwijs. Onderzoek naar de vraag die iedereen in het onderwijs bezighoudt: wat kunnen we leren van de coronaperiode? Hoe bevalt online onderwijs voor studenten en docenten van hogescholen en universiteiten? Wat hebben instellingen allemaal geregeld en georganiseerd? De toekomst van onderwijs is ‘blended’, dat staat wel vast. Maar hoe dat er precies uitziet?

De toekomst van blended onderwijs is gestart

Zes instellingen in het hoger onderwijs hadden de behoefte om samen de balans op te maken na een roerig corona-jaar. Drie hogescholen (Breda University of Applied Science, HAS, NHL Stenden) en drie universiteiten (Radboud Universiteit, TU Delft, Vrije Universiteit) deden samen met Turner onderzoek om samen lessen te trekken uit de coronaperiode. Dat deden we op basis van documenten, van online vragenlijsten die hogescholen en universiteiten zelf al uitzetten onder studenten en medewerkers en via online vragenlijsten die we samen opstelden. De centrale vraag: wat kunnen we leren van de coronaperiode?

Onderzoek onder 1.500+ studenten, docenten en medewerkers van universiteiten en hogescholen

In het onderzoek komen de ervaringen van 1.500+ studenten, docenten en stafmedewerkers aan bod. Hoe hebben zijn 100% online onderwijs ervaren? Wat is er vanuit de instelling georganiseerd? Wat is er aan welzijn gedaan? En hoe kijken studenten, docenten, staf en bestuurders naar de toekomst? 

Dat de toekomst van onderwijs blended is, dat staat wel vast. Maar dat precies uitziet en hoe je dat het beste kunt organiseren, nog niet. In het onderzoek geven de organisatieadviseurs van Turner ook aanbevelingen voor de ideale mix. En hoe je die kunt verwezenlijken binnen jouw instelling. 

Ook leren van de inzichten?

De inzichten van het onderzoek zijn beschikbaar voor iedereen.
Download het rapport via onderstaand formulier. 

rapport hoger onderwijs

Alle inzichten van onze onderwijsexperts

De toekomst van blended onderwijs is gestart
Lessen uit de Coronaperiode
mkan

De toekomst van blended onderwijs is gestart

Turner deed onderzoek onder 1.500+ studenten, docenten en medewerkers van zes instellingen in het hoger onderwijs. Onderzoek naar de vraag die iedereen in het onderwijs bezighoudt: wat kunnen we leren van de coronaperiode? Hoe bevalt online onderwijs voor studenten en docenten van hogescholen en universiteiten? Wat hebben instellingen allemaal geregeld en georganiseerd? De toekomst van onderwijs is ‘blended’, dat staat wel vast. Maar hoe dat er precies uitziet? ​

Lees meer »
Lessen uit de Coronaperiode
mkan

Turner publiceert onderzoek ‘De toekomst van blended onderwijs is gestart’

Turner deed onderzoek onder 1.500+ studenten, docenten en medewerkers van zes instellingen in het hoger onderwijs. Onderzoek naar de vraag die iedereen in het onderwijs bezighoudt: wat kunnen we leren van de coronaperiode? Hoe bevalt online onderwijs voor studenten en docenten van hogescholen en universiteiten? Wat hebben instellingen allemaal geregeld en georganiseerd? De toekomst van onderwijs is ‘blended’, dat staat wel vast. Maar hoe dat er precies uitziet?​

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE