Consultancy.nl

Lotte Dragt en Elsa van Bruggen over werken bij Turner

Consultancy.nl publiceert een dubbelinterview met Turner's Lotte Dragt en Elsa van Bruggen. Wat voor soort opdrachten doen zij binnen de onderwijssector? En waarom kozen zij destijds voor Turner?

.Lotte Dragt en Elsa van Bruggen zijn beiden werkzaam binnen de onderwijspraktijk van Turner. Vier vragen aan de twee consultants over het soort opdrachten dat ze uitvoeren en hun ervaringen bij het middelgroot adviesbureau

Waarom koos je voor Turner?

Lotte: “Wat me vooral bij is gebleven zijn de open gesprekken tijdens het sollicitatietraject. De collega’s hielpen met reflecteren op mijn carrièreoverwegingen en boden me de mogelijkheid om meer van mijzelf te laten zien. Ik had een goed gevoel bij de mensen die er werkten en wist dat ik hier veel kon leren.”

Elsa: “Ik was niet van plan om over te stappen naar een ander organisatieadviesbureau. Helemaal niet zelfs. Totdat ik Jeroen Visscher een keer tegenkwam op een congres. Zo merkte ik dat er nog meer bevlogen organisatieadviseurs in het onderwijs werkten. Daardoor werd ik toch nieuwsgierig naar Turner.”

“En toen ik tijdens de ook sollicitatiegesprekken andere Turners ontmoette gaf dat veel energie. Werken met nieuwe mensen, die weer andere ervaringen en manieren van werken met zich meebrengen.”

"Wat me vooral is bijgebleven zijn de open gesprekken tijdens het sollicitatietraject. Ik wist dat ik hier veel kon leren."

– Lotte Dragt, organisatieadviseur onderwijs

Aan wat voor opdrachten werk je zoal?

Lotte: “Meestal doe ik twee tot drie projecten tegelijk. De ene keer gaat het over toekomstbestendig onderwijs bij een mbo-instelling en de andere keer gaat het over een nieuwe organisatiestructuur. Laatst leidde ik een onderzoek voor hoger onderwijsinstellingen over de lessen uit de coronaperiode.”

“Vóór de coronaperiode werkte ik veel op locatie bij opdrachtgevers, meestal ben je dan een hele dag bij één onderwijsinstelling. Nu we online werken is het wat vloeibaarder en werk ik ieder uur aan iets anders. Ik bereid dan bijvoorbeeld een werksessie voor; wat met vijf mensen kan zijn, maar ook met twintig mensen.”

“De uitdaging is om te zorgen dat we samen aan de slag gaan, in plaats van alleen maar te praten, én dat het energie geeft. Extra belangrijk met al dat online werken. Na zo’n sessie werk ik dat vervolgens weer uit.”

Elsa: “Ik richt me vooral op opdrachten in het mbo waarbij een complex vraagstuk moet worden opgelost en uitgevoerd met mensen uit de organisatie zelf. Altijd een combinatie van het begeleiden van het proces en het inbrengen van onderwijskennis.”

“Ik zorg dat we samen een heel concreet resultaat behalen, geen dik rapport. Vaak eindig ik met een infographic of praatplaat: iets wat iedereen in de organisatie direct begrijpt en waar je meteen mee aan de slag kunt.”

“Vorig jaar begeleidde ik een groep mbo-instellingen die zelf het initiatief nam om te leren van de coronacrisis. Dat soort initiatieven zou ik vaker willen begeleiden. Ik denk ook dat dit hard nodig is. Ik denk dat mbo-instellingen vaker de handen ineen moeten slaan.”

"Iedereen is inspirerend op zijn of haar manier en we krijgen allemaal de ruimte om verschillend te zijn. Heel prettig."

–Elsa van Bruggen, senior organisatieadviseur onderwijs

Wat valt je het meest op aan werken bij Turner?

Lotte: “De mensen die er werken, dat waardeer ik zo. En ook de vrijheid die we voelen: binnen de afspraken en kaders zelf bepalen hoe je iets aanpakt. Ik geloof dat mensen zo hun kwaliteiten beter kunnen benutten en echt tot bloei komen.”

“Ik ben ook verrast over de invloed die ik als jonge consultant heb binnen de organisatie. Mijn overtuigingen en kwaliteiten worden positief ontvangen. Het geeft mij het gevoel dat ik daarmee mijn steentje kan bijdragen aan de organisatie.”

“Maar wat Turner voor mij zo speciaal maakt, is dat ik er zo mezelf kan zijn. Dingen die soms wat raar worden gevonden kunnen hier prima, zoals een brainstorm liggend op de grond met een flip-over, in plaats van aan een tafel. Ik voel geen rem om mezelf te zijn.”

Elsa: “Het werken met mijn energieke Turner-collega’s. De een is goed in nieuwe creatieve werkvormen bedenken en de ander heeft weer bakkenvol innovatiekennis. Iedereen is inspirerend op zijn of haar manier en we krijgen allemaal de ruimte om verschillend te zijn. Heel prettig.” 

“Wat ik bij Turner ook zo goed vind is de continue aandacht voor leren en ontwikkelen. Bijvoorbeeld: voordat je aan een nieuwe opdracht begint stel je leerdoelen op: waarin wil je groeien, waar kijk je naar uit, waar ben je onzeker over? Die bespreek je dan in je team en met je coach. Zo kwam ik erachter dat de partners bij Turner zich kwetsbaar opstellen en volop willen leren. Dat vind ik gaaf!” 

Wat zijn jouw toekomstplannen als consultant?

Lotte: “Ik zou het heel leuk vinden om iets meer mijn specialiteit te kunnen concretiseren. Ik wil in een paar woorden kunnen omschrijven wat mijn toegevoegde waarde is en dat je mij daarvoor moet hebben. Vervolgens wil ik projecten doen waarbij ik die specialiteit toepas, zodat ik dit steeds verder kan versterken.” 

Heb je nog tips voor andere consultants die twijfelen over een overstap?

Elsa: “Als je het gevoel hebt dat je ergens anders meer kunt leren, ga dan op onderzoek uit. Ik dacht altijd dat het nergens zo leuk kon zijn als op mijn warme oude nest. Maar er bestaan ook andere warme nesten. Echt waar. Dus gewoon die sprong wagen!”

Lees het interview ook terug op consultancy.nl

Meer weten over werken bij Turner?

Alle inzichten van onze onderwijs experts

Onderwijs
mkan

Het verhaal van Turner en MBO Amersfoort

We mogen ons dit jaar het nummer 1 strategie-adviesbureau noemen en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle adviesbureaus. Wat schuilt achter deze prestatie van ons en onze opdrachtgevers? In de serie ‘Het verhaal achter de prestatie’ gaan we in gesprek met directeur van de trekker van een Leven Lang Ontwikkelen van MBO Amersfoort, Ruud Mols. Hoe heeft Turner geholpen om de educatie van beroepsprofessionals een boost te geven?

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Werkgroep Onderwijs: de quadrupel helix in actie

Turner heeft zich verbonden aan de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). Eind 2020 is Turner’s Jeroen Visscher de werkgroep Onderwijs gestart, waarin onderwijs, onderzoek en overheid zich samenwerken om AI zinvol in te zetten ten gunste van studenten en docenten. De werkgroep startte dan ook met een serie ronde tafel sessies, samen met docenten en studenten. Hoe is dat gegaan? En wat heeft dat opgeleverd?​

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Opening Maand van de AI in het Onderwijs

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) is mede-organisator van de Maand van de AI in het Onderwijs. De maand juni staat dan ook bomvol (online) evenementen om de bewustwording van AI in het onderwijs te vergroten. Tijdens de openingssessie kwamen de belangrijkste onderwerpen aan bod.

Lees meer »

Juni, de Maand van de AI in het Onderwijs

Jeroen Visscher leidt binnen de Nederlandse AI Coalitie de Werkgroep Onderwijs. In juni organiseert de werkgroep de Maand van de AI in het Onderwijs. Samen met SURF en Het Versnellingsprogramma staat er nu een tjokvol programma over kunstmatige intelligentie in het onderwijs.​

Lees meer »

Het verhaal van Turner en Noorderpoort

We mogen ons dit jaar het nummer 1 strategie-adviesbureau noemen en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle adviesbureaus. Wat schuilt er achter deze prestatie, van ons en onze opdrachtgevers? In de serie ‘Het verhaal achter de prestatie’ brengen we de teamprestatie van Noorderpoort en Turner in beeld. Hoe hebben we Noorderpoort geholpen haar strategische koers richting 2035 te bepalen? Een 100% digitaal traject, mede vanwege de corona-pandemie.​

Lees meer »

Nederlandse AI Coalitie | FeedbackFruits: Realtime leren in schrijfopdrachten

Jeroen Visscher leidt binnen de Nederlandse AI Coalitie de Werkgroep Onderwijs. Daar komen al mooie dingen uit voort, zoals FeedbackFruits. Deze Edtech scale-up biedt een AI-oplossing waarmee studenten in het hoger onderwijs automatisch feedback krijgen op hun schrijfwerk. Dit moet de werkdruk van docenten verlagen en het inzicht van studenten verbeteren. Maar hoe bewijs je dat precies? Daar gaat de Werkgroep Onderwijs mee aan de slag. ​

Lees meer »

Het verhaal van Turner en Haagse Hogeschool

We mogen ons dit jaar het nummer 1 strategie-adviesbureau noemen en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle adviesbureaus. Wat schuilt er achter deze prestatie, van ons en onze opdrachtgevers? In de serie ‘Het verhaal achter de prestatie’ gaan we in gesprek met Rob Soekhlal interim-manager van het faculteitsbureau, en met Christian Brouwer, docent aan de pabo. Hoe heeft Turner geholpen om de samenwerking tussen onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel te verbeteren? En wat levert dat op voor de student?

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl