Het verhaal achter de prestatie

Het verhaal van Turner en NHL Stenden

We mogen ons dit jaar het nummer 1 strategie-adviesbureau noemen en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle adviesbureaus. Wat schuilt achter deze prestatie, van ons en onze opdrachtgevers? In de serie ‘Het verhaal achter de prestatie’ spreken we Erica Schaper, de voorzitter van het College van Bestuur van hogeschool NHL Stenden. Hoe ervaart deze topvrouw de samenwerking tussen Turner en NHL Stenden?

Het verhaal van NHL Stenden

Het verhaal van Erica en Turner begint met de fusie van NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool begin 2018. Erica kwam vlak voor de fusie binnen als CvB-voorzitter van de nieuwe hogeschool. “Ik was eerder al CvB-voorzitter van hogeschool Van Hall Larenstein en was algemeen directeur van het FNV in de tijd dat verschillende vakbonden fuseerden. Ik ben dus wel wat gewend,” vertelt Erica lachend.  “Zo vlak na een fusie vind ik als bestuurder een interessante fase. Hoe zorg je ervoor dat de twee raspaarden samen geen bont paard worden, maar iets veel beters: een vliegend paard, een Pegasus? We zijn dan ook direct gestart met het vormen van een nieuwe visie op onderwijs en om mensen daaraan te verbinden.”

Nieuwe visie op onderwijs

Die nieuwe visie is gebaseerd op Design Based Education, dat uitgaat van design thinking. Het betekent dat studenten van NHL Stenden multidisciplinair werken via zogenaamde Ateliers, dat zij internationaal en intercultureel werken en een stevige basis meekrijgen op het gebied van duurzaamheid en persoonlijk leiderschap. Erica: “Na drie jaar zijn de resultaten van die visie zichtbaar. We bereiken kennis van wereldklasse met ons toegepast onderzoek en staan voor het derde jaar in de top 3 van de Keuzegids HBO. En ook belangrijk: we groeien.”

Fase strategie-executie

Maar na drie jaar gaat NHL Stenden ook een nieuwe fase in, waarin strategische keuzes gemaakt moeten worden én moeten worden uitgevoerd. “We moeten nu ook de consequenties gaan nemen van de strategische keuze om te fuseren,” zo verwoordt Erica het. “Het is nu tijd om de organisatiestructuur te evalueren en het aanbod aan opleidingen opnieuw te bekijken. We bieden in totaal meer dan 200 opleidingen, waarvan er meer dan 100 geaccrediteerd zijn in het CROHO (Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs, red.). Dat accreditatie-proces is erg tijdrovend. Voegen alle opleidingen voldoende toe aan ons totale portfolio als we kijken naar de vraag vanuit studenten en de arbeidsmarkt waar we op voorbereiden?”

"Turner begrijpt onderwijsorganisaties heel goed. Bovendien kunnen jullie het proces goed begeleiden."

Eric Schaper, voorzitter College van Bestuur NHL Stenden

Keuze in het onderwijsportfolio

Onze organisatieadviseurs Jop Gerkes, Martijn Babeliowsky en Jeroen Visscher begeleiden op dit moment een traject om hiervoor nieuw beleid te maken. “Turner begeleidt een traject dat echt in het ‘hart van het onderwijs’ ligt. We hebben voor jullie gekozen omdat Turner de context van onderwijsorganisaties heel goed begrijpt. Maar ook omdat jullie het proces goed kunnen begeleiden,” vertelt Erica. “Er zullen ongetwijfeld dingen gaan veranderen voor mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun opleidingen. En in dit soort gevoelige trajecten bepaalt het proces voor een belangrijk deel het succes van de implementatie.”

Juiste snaar

Wat geeft Erica zoveel vertrouwen in Turner? “We hadden eerder al fijn gewerkt met Turner. Wat ik prettig vind, is jullie gebalanceerde team: een goede mix van koersvastheid en sprankeling. Je moet veel met elkaar werken aan een spannend traject, dus als opdrachtgever kies je ook voor prettige mensen,” glimlacht Erica. “Bovendien wisten jullie meteen de juiste snaar te raken. Die fijngevoeligheid, dat is typisch Turner. En dat hebben we nodig.”

Vertrouwen

Nu we midden in het traject zitten, blijken we dat ook waar te maken, vertelt Erica: “Turners kunnen zich heel goed verhouden tot de verschillende groepen in onze organisatie. De toon in een bestuursvergadering is anders dan in een presentatie aan de medezeggenschapsraad of in een workshop met docenten. En inhoudelijk klopt het ook: er worden heel solide analyses gemaakt, wat vertrouwen geeft om straks goed onderbouwde keuzes te maken.”

Turner is nummer 1 in de MT1000. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie? We vertellen je graag meer.

Strategie = Executie

Wat herkent Erica van ons specialisme, strategie-executie? Erica: “Het is precies de fase waarin NHL Stenden zich bevindt. Nu gaan wij die lastige keuzes maken en realiseren die volgen uit de fusie. Doordat we met Turner dit traject echt samen met de organisatie bewandelen, kunnen wij als bestuur straks goed keuzes maken die voor iedereen te begrijpen en te accepteren zijn.” Kijk, dat past inderdaad in onze filosofie: een nieuwe strategie realiseren doe je samen.

Alle nieuwsberichten over onderwijs

Onderwijs
Cor Barelds

Hoe organiseer je Leven Lang Ontwikkelen in het MBO

Mbo-scholen zijn onmisbaar als we de crisis op de arbeidsmarkt willen oplossen. Er liggen grote kansen op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen (LLO), waarmee vraag en aanbod op de arbeidsmarkt veel beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Maar hoe doe je dat, succesvol en duurzaam LLO-activiteiten opzetten?

Lees meer »
Onderwijs
Alexander Bruinsma

Leven lang ontwikkelen gaat het onderwijs Transformeren

Het idee van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) heeft de wind volop in de rug. Nu de aanvraag voor de Nationale LLO Katalysator bij het Nationaal Groeifonds is toegekend, komt er veel ruimte vrij voor investeringen. Dat zal op termijn een gigantische impact hebben, niet alleen op de vernieuwingen in het onderwijs, maar ook op de arbeidsmarkt en de economie. Turner voelt zich aangesproken door deze maatschappelijke ambitie en staat te trappelen om een bijdrage te leveren aan de strategie-executie.

Lees meer »
Team Turner wedstrijd
Financiële Dienstverlening
Alexander Bruinsma

Turner opnieuw gekozen tot nummer 1 strategisch adviesbureau in de MT1000

Turner staat op nummer 1 in de MT1000, een jaarlijks onderzoek onder opdrachtgevers van zakelijke dienstverleners. We staan op de eerste plek in de categorie strategie-advies en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus. Bovendien krijgen we hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?​

Lees meer »
Onderwijs
Alexander Bruinsma

Radboud Academy

De succesvolle aanvraag voor de LLO-Katalysator bij het Nationaal Groeifonds vindt zijn oorsprong in het samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit, de Universiteit Maastricht en de Open Universiteit om samen te gaan werken aan Leven Lang Ontwikkelen. Liesbet Korebrits, programmadirecteur van Radboud Academy, is trots én is alweer druk met de concrete invulling van het samenwerkingsverband.

Lees meer »
Onderwijs
Alexander Bruinsma

Turner trots op honorering van de twee aanvragen Nationaal Groeifonds

De twee aanvragen bij het Nationaal Groeifonds waarbij Turner als ondersteunende partij betrokken is geweest, zijn toegekend. Zowel de aanvraag voor de Nationale LLO Katalysator als die voor de Digitaliseringsimpuls NL is door de commissie onder leiding van Jeroen Dijsselbloem positief beoordeeld. Dat opent veelbelovende perspectieven voor de toekomst van Nederland als kennisland.

Lees meer »
Team Turner wedstrijd
Financiële Dienstverlening
Alexander Bruinsma

Turner opnieuw gekozen tot nummer 1 strategisch adviesbureau in de MT1000

Turner staat op nummer 1 in de MT1000, een jaarlijks onderzoek onder opdrachtgevers van zakelijke dienstverleners. We staan op de eerste plek in de categorie strategie-advies en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus. Bovendien krijgen we hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?​

Lees meer »
Onderwijs
mkan

Het verhaal van Turner en MBO Amersfoort

We mogen ons dit jaar het nummer 1 strategie-adviesbureau noemen en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle adviesbureaus. Wat schuilt achter deze prestatie van ons en onze opdrachtgevers? In de serie ‘Het verhaal achter de prestatie’ gaan we in gesprek met directeur van de trekker van een Leven Lang Ontwikkelen van MBO Amersfoort, Ruud Mols. Hoe heeft Turner geholpen om de educatie van beroepsprofessionals een boost te geven?

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Werkgroep Onderwijs: de quadrupel helix in actie

Turner heeft zich verbonden aan de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). Eind 2020 is Turner’s Jeroen Visscher de werkgroep Onderwijs gestart, waarin onderwijs, onderzoek en overheid zich samenwerken om AI zinvol in te zetten ten gunste van studenten en docenten. De werkgroep startte dan ook met een serie ronde tafel sessies, samen met docenten en studenten. Hoe is dat gegaan? En wat heeft dat opgeleverd?​

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Opening Maand van de AI in het Onderwijs

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) is mede-organisator van de Maand van de AI in het Onderwijs. De maand juni staat dan ook bomvol (online) evenementen om de bewustwording van AI in het onderwijs te vergroten. Tijdens de openingssessie kwamen de belangrijkste onderwerpen aan bod.

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Juni, de Maand van de AI in het Onderwijs

Jeroen Visscher leidt binnen de Nederlandse AI Coalitie de Werkgroep Onderwijs. In juni organiseert de werkgroep de Maand van de AI in het Onderwijs. Samen met SURF en Het Versnellingsprogramma staat er nu een tjokvol programma over kunstmatige intelligentie in het onderwijs.​

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

ONZE LOCATIE

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

CONTACT

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE