Het verhaal achter de prestatie

Het verhaal van Turner en
Noorderpoort

Noorderpoort is een plek waar vakmensen leren. Met MBO opleidingen, cursussen en trainingen. Noorderpoort schakelde Turner in om te helpen haar strategische koers richting 2035 te bepalen. Een 100% digitaal traject, mede vanwege de corona-pandemie.

Het verhaal van Noorderpoort

Volledig digitaal de strategische koers richting 2035 bepalen. Hoe ging dat in zijn werk? Hoe houd je iedereen aan boord? En hoe krijg je de uitkomsten scherp? Wat leverde het Noorderpoort op? In deze video vertellen Turner & Noorderpoort over hun ervaringen.

Strategie = Executie

Wim van de Pol, voorzitter van het college van bestuur van Noorderpoort, vertelt over de keuze voor Turner: “We kenden Turner als mbo-instelling van de kwaliteitsagenda en we wisten dat zij Strategie = Executie hoog in haar vaandel heeft staan. Ik dacht: daar zijn we mee geholpen.”

Tessa Rombouts-van Puijenbroek, organisatieadviseur onderwijs, vertelt hoe we dat in dit strategie-vormingstraject hebben aangepakt: “We vertaalden de strategische koers steeds naar concrete experimenten. Zo konden we snel ideeen in praktijk toetsen. Ook hebben we direct studenten en het werkveld betrokken, wat er ook voor zorgde dat we snel konden bepalen of in de goede richting zaten.”

De stem van studenten

Rosa Meijer, studenten marketing & communicatie aan Noorderpoort, was een van de studenten die meedacht over de strategische koers: “Ik vond het heel bijzonder om als student mijn stem te laten horen in zo’n strategisch traject. Het is ook belangrijk om studenten te betrekken: het Noorderpoort is er immers voor studenten.”

100% digitaal

Elsa van Bruggen, organisatieadviseur onderwijs, over het 100% digitaal werken, dat nodig was vanwege de corona-pandemie: “We hadden geen keuze en we wisten ook dat een-op-een kopieren van onze aanpak naar digitaal niet zou werken. Vrijwel meteen hebben we besloten om de groepen kleiner te maken en de sessies korter te maken. We bedachten het concept van een ruimtereis, waarin verschillende groepen verschillende rollen hadden en op elkaars werk voortborduurden. Ook zorgden we ervoor dat iedereen vooraf wist wat de bedoeling was en dat we ook voldoende variatie hadden. Zo had een dansinstructrice die bij Noorderpoort studeert met ons danspasjes geoefend. Even uit je hoofd en in je lijf.”

Astrid Kramer was als directeur bedrijfsopleidingen Noorderpoort Stadskanaal nauw betrokken bij het traject: “Aanvankelijk was ik bezorgd; je moet elkaar toch kunnen aankijken als je een nieuwe strategie gaat bepalen? Maar uiteindelijk is het echt heel goed bevallen. Het was ook een heel leuk traject, met zijn allen op ruimtereis.”

100% effectief

Over het resultaat vertelt Wim van de Pol : “Er ligt nu een strategische koers tot 2035 die aantrekkelijk is en mensen ook uitdaagt. Een koers die Noorderpoort een goede plek geeft in de samenleving. Bovendien aangevuld met een plan om de komende jaren ook die koers waar te maken.”

Elsa van Bruggen vult aan: “Het is uiteindelijk heel goed gegaan, misschien wel beter dan wanneer je twee dagen op de hei zou gaan zitten.”

“Je wilt elkaar toch in de ogen kunnen kijken als je een strategie bepaalt? Toch  is 100% digitaal echt heel goed bevallen.”

Astrid Kramer, directeur bedrijfsopleidingen Noorderpoort Stadskanaal

“Er ligt een strategische koers die aantrekkelijk is en mensen ook uitdaagt. Met een plan om de komende jaren die koers ook waar te maken.”

Wim van de Pol, voorzitter van college van bestuur Noorderpoort

Alle nieuwsberichten over onderwijs

Onderwijs
Cor Barelds

Hoe organiseer je Leven Lang Ontwikkelen in het MBO

Mbo-scholen zijn onmisbaar als we de crisis op de arbeidsmarkt willen oplossen. Er liggen grote kansen op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen (LLO), waarmee vraag en aanbod op de arbeidsmarkt veel beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Maar hoe doe je dat, succesvol en duurzaam LLO-activiteiten opzetten?

Lees meer »
Onderwijs
Alexander Bruinsma

Leven lang ontwikkelen gaat het onderwijs Transformeren

Het idee van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) heeft de wind volop in de rug. Nu de aanvraag voor de Nationale LLO Katalysator bij het Nationaal Groeifonds is toegekend, komt er veel ruimte vrij voor investeringen. Dat zal op termijn een gigantische impact hebben, niet alleen op de vernieuwingen in het onderwijs, maar ook op de arbeidsmarkt en de economie. Turner voelt zich aangesproken door deze maatschappelijke ambitie en staat te trappelen om een bijdrage te leveren aan de strategie-executie.

Lees meer »
Team Turner wedstrijd
Financiële Dienstverlening
Alexander Bruinsma

Turner opnieuw gekozen tot nummer 1 strategisch adviesbureau in de MT1000

Turner staat op nummer 1 in de MT1000, een jaarlijks onderzoek onder opdrachtgevers van zakelijke dienstverleners. We staan op de eerste plek in de categorie strategie-advies en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus. Bovendien krijgen we hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?​

Lees meer »

Radboud Academy

De succesvolle aanvraag voor de LLO-Katalysator bij het Nationaal Groeifonds vindt zijn oorsprong in het samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit, de Universiteit Maastricht en de Open Universiteit om samen te gaan werken aan Leven Lang Ontwikkelen. Liesbet Korebrits, programmadirecteur van Radboud Academy, is trots én is alweer druk met de concrete invulling van het samenwerkingsverband.

Lees meer »

Turner trots op honorering van de twee aanvragen Nationaal Groeifonds

De twee aanvragen bij het Nationaal Groeifonds waarbij Turner als ondersteunende partij betrokken is geweest, zijn toegekend. Zowel de aanvraag voor de Nationale LLO Katalysator als die voor de Digitaliseringsimpuls NL is door de commissie onder leiding van Jeroen Dijsselbloem positief beoordeeld. Dat opent veelbelovende perspectieven voor de toekomst van Nederland als kennisland.

Lees meer »

Turner opnieuw gekozen tot nummer 1 strategisch adviesbureau in de MT1000

Turner staat op nummer 1 in de MT1000, een jaarlijks onderzoek onder opdrachtgevers van zakelijke dienstverleners. We staan op de eerste plek in de categorie strategie-advies en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus. Bovendien krijgen we hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?​

Lees meer »

Het verhaal van Turner en MBO Amersfoort

We mogen ons dit jaar het nummer 1 strategie-adviesbureau noemen en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle adviesbureaus. Wat schuilt achter deze prestatie van ons en onze opdrachtgevers? In de serie ‘Het verhaal achter de prestatie’ gaan we in gesprek met directeur van de trekker van een Leven Lang Ontwikkelen van MBO Amersfoort, Ruud Mols. Hoe heeft Turner geholpen om de educatie van beroepsprofessionals een boost te geven?

Lees meer »

Werkgroep Onderwijs: de quadrupel helix in actie

Turner heeft zich verbonden aan de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). Eind 2020 is Turner’s Jeroen Visscher de werkgroep Onderwijs gestart, waarin onderwijs, onderzoek en overheid zich samenwerken om AI zinvol in te zetten ten gunste van studenten en docenten. De werkgroep startte dan ook met een serie ronde tafel sessies, samen met docenten en studenten. Hoe is dat gegaan? En wat heeft dat opgeleverd?​

Lees meer »

Opening Maand van de AI in het Onderwijs

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) is mede-organisator van de Maand van de AI in het Onderwijs. De maand juni staat dan ook bomvol (online) evenementen om de bewustwording van AI in het onderwijs te vergroten. Tijdens de openingssessie kwamen de belangrijkste onderwerpen aan bod.

Lees meer »

Juni, de Maand van de AI in het Onderwijs

Jeroen Visscher leidt binnen de Nederlandse AI Coalitie de Werkgroep Onderwijs. In juni organiseert de werkgroep de Maand van de AI in het Onderwijs. Samen met SURF en Het Versnellingsprogramma staat er nu een tjokvol programma over kunstmatige intelligentie in het onderwijs.​

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE