Lessen uit de coronaperiode

De Telegraaf | Mbo in problemen door weinig praktijklessen

De Telegraaf besteedt aandacht aan het gebrek aan praktijklessen in het mbo als gevolg van de coronacrisis. Het onderzoek dat Turner samen met zestien onderwijsinstellingen onder 5.000+ studenten, docenten en medewerkers uitvoerde, wordt daarin ook aangehaald.

Mbo in problemen door weinig praktijklessen

De MBO Raad en JOB MBO slaan alarm. De kwaliteit van het mbo-onderwijs staat sinds de coronacrisis flink onder druk. Studenten vrezen voor fikse studieachterstanden nu blijkt dat ruim 80 procent van al het fysieke onderwijs is stilgelegd. Ook het vinden van een stageplek kan voor mbo’ers een enorme uitdaging zijn. 

Veel mbo’ers zitten momenteel in de problemen doordat de fysieke lessen nagenoeg stilliggen. Uit onderzoek van adviesbureau Turner, waaraan ruim 5000 studenten en docenten meewerkten, blijkt dat ruim 80 procent van de praktijklessen door de coronacrisis is stilgelegd. En dat zorgt voor problemen, aangezien het beroepsonderwijs vooral bestaat uit praktische opleidingen.

Volledige artikel

Het volledige artikel kun je teruglezen in De Telegraaf van 30 oktober 2020 of via deze link.

Het rapport downloaden?

De inzichten uit het onderzoek onder 16 onderwijsinstellingen en 5.000+ studenten, docenten en medewerkers zijn beschikbaar gesteld voor iedereen. Zodat we samen kunnen leren van de coronaperiode:

Alle inzichten van onze onderwijsexperts

Lessen uit de Coronaperiode
mkan

‘Monitoring gevolgen van COVID-19 voor mbo en ho’

Minister van Engelshoven van het Ministerie van OCW maakt in haar brief aan de Tweede Kamer de balans op voor het mbo en hoger onderwijs. Zij schetst daarin gevolgen van COVID-19 voor studenten, medewerkers en instellingen in het mbo en ho. In de brief haalt zij de uitkomsten aan van ons onderzoek onder 5.000+ studenten, docenten en medewerkers van 16 onderwijsinstellingen. Wat neemt de minister hiervan mee?

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem vooral contact met ons op als je vragen hebt!

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telephone: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl