Ontmoet je collega's

Annelieke van Schie

In het kort

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen. Als manager in consultancy is het belangrijk je meer te gaan specialiseren, om zo steeds meer een gesprekspartner voor je klanten te zijn. Toch zijn consultants regelmatig huiverig om te specialiseren uit angst zich op een te smal gebied te gaan begeven. Hoe gaf Annelieke vorm aan haar specialisatie?

“Voor mij is specialiseren juist ook verbreden. Super leuk en uitdagend. Ik ging niet alleen nadenken over het ‘wat’ maar ook over het ‘hoe’ van de strategisch vraagstukken van de klant. Om vervolgens in de executie constant te schakelen tussen denken en doen. Hierdoor krijgen we de oplossingen écht werkend! Om vervolgens deze inzichten en oplossingen te delen met klanten, in publicaties, seminars en adviesgesprekken.”

Van wat naar hoe

“Als lobbyist bij de Vereniging Hogescholen vertegenwoordigde ik de belangen van hogescholen richting de Tweede Kamer. Daarnaast werkte ik voor een Europees netwerk van hogescholen om ook in Europa meer ruimte te creëren voor de wensen van de hogescholen. Ik was vooral beleidsmatig bezig, met het ‘wat’ er zou moeten veranderen.  Ik heb de overstap gemaakt naar de onderwijspractice van Turner om een bijdrage te leveren aan het ‘hoe’. Hoe gaan we de doelen in de onderwijssector écht realiseren?”

“Dít is waarom docenten en studenten elke dag naar de hogeschool toe komen"

Denken en doen combineren

Studiesucces is één van de onderwerpen waar ik als trekker van dit thema veel aan werk. Het gaat erom de onderwijsteams in de lead te krijgen zodat zij samen met de ondersteunende diensten structureel kunnen werken aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Het doel is om zoveel mogelijk studenten succesvol te laten zijn. Dít is waarom docenten en studenten elke dag naar de hogeschool toe komen. Studiesucces is en blijft een van dé vragen van de onderwijsinstellingen. Dit maakt de relevantie enorm. Precies dit inspireert mij in mijn vak: het echt bezig houden met kernvraagstukken van een organisatie. De executiekracht van Turner ondersteunt mij in een actiegerichte manier van werken. Het blijft niet alleen bij dit stukje ‘doen’, maar het gaat er ook om de aanpak te blijven ontwikkelen en te versterken. Ik merk dat specialiseren op een thema mij verder helpt als professional.

“Als je steeds verder de diepte in gaat, is dit alleen effectief als je je ook in de breedte blijft ontwikkelen”

Kennis en ervaring delen met anderen

“Het is ontzettend leerzaam om een vraagstuk als studiesucces meer en meer uit te werken. Dit gaat niet alleen over de aanpak met bijbehorende instrumenten, het gaat ook om het juiste gesprek te kunnen voeren in alle lagen van de onderwijsinstellingen. Echt snappen waar de vragen van de onderwijsinstellingen liggen. Ik moet daarbij ook duidelijk kunnen maken hoe wij als Turner zo’n vraagstuk aanpakken. In het vakblad Thema schreef ik daar een artikel over. Daarnaast organiseerden wij als Turner een studiesucces conferentie voor 120 gasten uit de onderwijsmarkt. Om aan dit alles vorm en inhoud te geven heb je kennis, kunde, inhoud en diepte nodig. Als je op een onderwerp steeds verder de diepte in gaat, is dit alleen effectief als je je ook in de breedte blijft ontwikkelen. Dit maakt dat de ruimte waarin ik opereer steeds groter wordt.”

Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Bas van Rooij

Acht jaar geleden jaar geleden stapte bruisende Bas van Rooij Turner binnen. Hij ging van jonge ondernemer naar junior consultant in de financiële sector. Best een overgang. Inmiddels is er hoop veranderd – werk en privé – en nog steeds gaat hij met plezier naar zijn werk. Wat is zijn geheim? En wat zegt dat over werken bij Turner?​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Elsa van Bruggen

Ze was niet van plan om over te stappen naar een ander organisatieadviesbureau. Helemaal niet zelfs. Toch werd Elsa van Bruggen nieuwsgierig: nieuwe collega’s om van te leren, een andere manier van adviseren, weer ruimte om te groeien. Vlak voordat de coronacrisis uitbrak, waagde ze de sprong naar Turner’s onderwijspractice. Hoe verliep die overstap? Hoe ging het inwerken in coronatijd? En hoe bevalt het nu, een jaar later? ​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Femke van den Wall Bake

De altijd energieke en enthousiaste Femke van den Wall Bake is senior consultant in de zorg practice van Turner. Drie jaar geleden stapte ze van een leverancier van medisch-technologische producten over om zich te verder te ontwikkelen. Welke stappen heeft ze gezet? En hoe bevalt het bij ons?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Lotte Dragt

Eigengereide Lotte Dragt werkt stapte drie jaar geleden binnen als junior consultant bij Turner’s onderwijspractice. Na een mooi avontuur in Oman, zocht ze naar een werkplek om veel te leren. Nou, dat is gelukt. Inmiddels is ze een geliefde consultant bij Turner en haar opdrachtgevers. Hoe kijkt ze terug op haar beginperiode? En op de snelle groei die zij doormaakte?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
dvanroon

Ontmoet Edo Santema

Onze Turners hebben heel verschillende achtergronden en ‘walks-of-life’. Maar een piloot? Die hadden we nog niet, totdat Edo Santema bij ons binnenstapte. Een adrenaline junkie in de positieve zin van het woord: energiek en open voor avontuur. Hoe bevalt het hem, nadat hij een jaar geleden bij ons -eh- binnenvloog? Hoe heeft hij zich ontwikkeld? En hoe ziet hij zijn toekomst?

Lees meer »
Annelieke van Schie
Ontmoet je collega's
dvanroon

Ontmoet Annelieke van Schie

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl