Ontmoet je collega's

Annelieke van Schie

In het kort

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen. Als manager in consultancy is het belangrijk je meer te gaan specialiseren, om zo steeds meer een gesprekspartner voor je klanten te zijn. Toch zijn consultants regelmatig huiverig om te specialiseren uit angst zich op een te smal gebied te gaan begeven. Hoe gaf Annelieke vorm aan haar specialisatie?

“Voor mij is specialiseren juist ook verbreden. Super leuk en uitdagend. Ik ging niet alleen nadenken over het ‘wat’ maar ook over het ‘hoe’ van de strategisch vraagstukken van de klant. Om vervolgens in de executie constant te schakelen tussen denken en doen. Hierdoor krijgen we de oplossingen écht werkend! Om vervolgens deze inzichten en oplossingen te delen met klanten, in publicaties, seminars en adviesgesprekken.”

Van wat naar hoe

“Als lobbyist bij de Vereniging Hogescholen vertegenwoordigde ik de belangen van hogescholen richting de Tweede Kamer. Daarnaast werkte ik voor een Europees netwerk van hogescholen om ook in Europa meer ruimte te creëren voor de wensen van de hogescholen. Ik was vooral beleidsmatig bezig, met het ‘wat’ er zou moeten veranderen.  Ik heb de overstap gemaakt naar de onderwijspractice van Turner om een bijdrage te leveren aan het ‘hoe’. Hoe gaan we de doelen in de onderwijssector écht realiseren?”

“Dít is waarom docenten en studenten elke dag naar de hogeschool toe komen"

Denken en doen combineren

Studiesucces is één van de onderwerpen waar ik als trekker van dit thema veel aan werk. Het gaat erom de onderwijsteams in de lead te krijgen zodat zij samen met de ondersteunende diensten structureel kunnen werken aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Het doel is om zoveel mogelijk studenten succesvol te laten zijn. Dít is waarom docenten en studenten elke dag naar de hogeschool toe komen. Studiesucces is en blijft een van dé vragen van de onderwijsinstellingen. Dit maakt de relevantie enorm. Precies dit inspireert mij in mijn vak: het echt bezig houden met kernvraagstukken van een organisatie. De executiekracht van Turner ondersteunt mij in een actiegerichte manier van werken. Het blijft niet alleen bij dit stukje ‘doen’, maar het gaat er ook om de aanpak te blijven ontwikkelen en te versterken. Ik merk dat specialiseren op een thema mij verder helpt als professional.

“Als je steeds verder de diepte in gaat, is dit alleen effectief als je je ook in de breedte blijft ontwikkelen”

Kennis en ervaring delen met anderen

“Het is ontzettend leerzaam om een vraagstuk als studiesucces meer en meer uit te werken. Dit gaat niet alleen over de aanpak met bijbehorende instrumenten, het gaat ook om het juiste gesprek te kunnen voeren in alle lagen van de onderwijsinstellingen. Echt snappen waar de vragen van de onderwijsinstellingen liggen. Ik moet daarbij ook duidelijk kunnen maken hoe wij als Turner zo’n vraagstuk aanpakken. In het vakblad Thema schreef ik daar een artikel over. Daarnaast organiseerden wij als Turner een studiesucces conferentie voor 120 gasten uit de onderwijsmarkt. Om aan dit alles vorm en inhoud te geven heb je kennis, kunde, inhoud en diepte nodig. Als je op een onderwerp steeds verder de diepte in gaat, is dit alleen effectief als je je ook in de breedte blijft ontwikkelen. Dit maakt dat de ruimte waarin ik opereer steeds groter wordt.”

Neem contact op

Esther Timmer
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Esther Timmer

Tien jaar geleden vertrok Esther Timmer bij Turner voor een avontuur in het buitenland. Na enige tijd in India en Mexico te hebben gewoond, streek zij drie jaar geleden met haar gezin neer in Praag. Vanuit Tsjechië is zij weer betrokken geraakt bij Turner, nu als researchanalist voor de Innovation = Execution Study en als HR-manager ad interim. Wat is er in de tussentijd veranderd? En wat heeft zij in het buitenland geleerd en is van waarde voor Turner?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Lars Roosenstein

Lars Roosenstein wilde na zijn studie iets gaan doen in het onderwijs. En hij wilde consultant worden. Dan kom je bij Turner uit. Logisch toch? Als we elkaar spreken, werkt Lars nog maar zes weken voor Turner, bij de onderwijsgroep. Maar hij is razend enthousiast!

Lees meer »
Antal Ruiter
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Antal Ruiter

Als iemand weet wat het verschil is tussen werken voor de Big Four of voor een kleiner bureau, dan is het Antal Ruiter wel.

Lees meer »
Annelieke van Schie
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Annelieke van Schie

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE