Ontmoet je collega's

Edo Santema

Onze Turners hebben heel verschillende achtergronden en ‘walks-of-life’. Maar een piloot? Die hadden we nog niet, totdat Edo Santema bij ons binnenstapte. Een adrenaline junkie in de positieve zin van het woord: energiek en open voor avontuur. Hoe bevalt het hem, nadat hij een jaar geleden bij ons -eh- binnenvloog? Hoe heeft hij zich ontwikkeld? En hoe ziet hij zijn toekomst?

Vertel, wat doet een piloot bij Turner?

“Haha, ik ben meer dan een piloot hoor. Ik ben inderdaad commercieel piloot, maar heb nooit fulltime gevlogen. Ik was altijd bang ik me dan zou gaan vervelen. Liever combineer ik het met een andere uitdaging. Dus heb ik ook bedrijfskunde gestudeerd en werkte ik tot een jaar geleden als verkoper van privévliegtuigen in de regio Scandinavië en de Benelux.”

Hoe kwam je bij consultancy terecht?

“Ik ken Bas van Rooij privé en hij dacht dat consultancy wel iets voor mij was. Ik wist niet zo goed wat ik me bij dit werk moest voorstellen, dus mocht ik een dagje met hem meelopen. Daar kwam ik enthousiast van terug. Elke opdracht is weer een nieuwe puzzel met een andere probleemstelling en oplossingen. En het is ook heel afwisselend: je werkt steeds in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Cliché, he? Maar wel waar.”

Maar waarom koos je voor Turner?

“Ik dacht altijd dat ik zou moeten kiezen: vliegen of een andere carrière. Bij Turner begrijpen ze dat je ook leert van de dingen die je naast je werk onderneemt. Vliegen vraagt veel samenwerking, planning, werken onder druk, een doel bereiken – dat neem ik allemaal mee in mijn opdrachten. En ik ben niet de enige: er zijn collega’s die yogales geven, boeken schrijven. Turner is een bijzondere omgeving met inspirerende mensen.”

Wat voor opdrachten werk je zoal aan?

“De meeste opdrachten zijn in de financiële dienstverlening en ik doe altijd meerdere opdrachten naast elkaar. Ik heb gewerkt aan een Robotic Process Automation pilot voor een internationale bank. En ik heb net een opdracht afgerond bij een grote verzekeraar, maar werk intussen ook aan een langlopend programma op het vlak van betalingsverkeer bij een grote bank.”

Wat heb je dit jaar geleerd?

“Veel! Ik doe nu vaardigheden op waar ik mijn hele werkzame leven wat aan heb. Bovendien leer ik veel van mijn collega’s. De één is heel goed in het benoemen van emoties en dynamiek binnen teams. De ander kan heel goed data vertalen naar nieuwe inzichten voor organisaties. En de volgende kan weer goed verhalen vertellen en mensen enthousiasmeren. Van elke samenwerking leer ik weer iets nieuws.”

"Elke opdracht is weer een nieuwe puzzel met een andere probleemstelling en oplossingen ... Ik doen nu vaardigheden op waar ik mijn hele werkzame leven iets aan heb."

Edo Santema, consultant Financiële Dienstverlening

Hoe gaat die samenwerking als je bij Turner begint?

“In het begin werd ik intensief begeleid, maar al snel werd ik meer losgelaten en kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Bij Turner krijg je steeds een uitdaging die net iets te hoog voor je gegrepen is, maar word je wel aan de hand genomen. Vooraf denk je ‘hoe ga ik dit nou aanpakken’, maar als je er niet uitkomt, helpen je collega’s je. Zo verleg je je grenzen. En het is goed om jezelf soms tegen te komen.”

Kun je een voorbeeld noemen?

“Neem het betalingsprogramma bij de bank. Dat was heel goed voor mijn projectmanagement vaardigheden, maar ik heb ook geleerd dat dit type minder bij me past. Gelukkig kun je bij Turner daar heel eerlijk over zijn. Iedereen geeft altijd heel open feedback, altijd met het idee ‘hoe kan het beter?’.”

Hoe gaat zo’n gesprek dan?

“Met mijn leidinggevende keken we samen naar manieren om de opdracht interessanter te maken. Waar kan ik voor mezelf dan wel uitdaging uit halen? En soms is het een kwestie van iets doen wat je beter ligt. Dat is echt trouwens heel anders wanneer je bij een ‘gewoon’ bedrijf werkt in een vaste functie. Je kunt hier steeds iets nieuws proeven en dan kom er heel snel achter of je dat gaaf vindt – of niet dus haha.”

Waar sta je nu?

“Ik weet nu dat ik opdrachten met een kortere tijdsspanne prettig vind of met een concreter eindproduct. En ik wist al dat ik de data-kant interessant vond, maar de komende tijd wil ik me echt verder ontwikkelen in business intelligence. Niet alleen data analyseren, maar ook kijken wat er nodig is om waardevolle inzichten te kunnen vergaren en hoe je die inzichten kunt overbrengen en inzetten voor organisaties. Het komende jaar ga ik me daarop richten, Dat vind ik ook zo goed: je krijgt bij Turner de ruimte om ergens in te duiken en je ontwikkelen.”

En het vliegen, hoe gaat dat?

Ja dat doe ik nog steeds. En dat is zo prettig van werken bij Turner: je hebt veel vrijheid om je dag in te delen. Je hebt afspraken en de dingen die je moet doen en die van je worden verwacht. Maar het maakt niet uit hoe laat je dat doet. Daardoor kan ik ook nog vliegen. De mate waarop je dat zelf kunt invullen, dat zie je niet bij andere kantoren.”

En hoe zie je jouw toekomst?

“Ik voel me hier heel erg thuis, alsof ik bij een soort familie hoor met veel gelijkgestemden. Het enige waar ik nog van droom is om als consultant in de luchtvaart te werken. Dat zou wel een ultiem doel zijn.”

Meer over Edo:

Ontdek meer over de mensen van Turner

Esther Timmer
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Esther Timmer

Tien jaar geleden vertrok Esther Timmer bij Turner voor een avontuur in het buitenland. Na enige tijd in India en Mexico te hebben gewoond, streek zij drie jaar geleden met haar gezin neer in Praag. Vanuit Tsjechië is zij weer betrokken geraakt bij Turner, nu als researchanalist voor de Innovation = Execution Study en als HR-manager ad interim. Wat is er in de tussentijd veranderd? En wat heeft zij in het buitenland geleerd en is van waarde voor Turner?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Lars Roosenstein

Lars Roosenstein wilde na zijn studie iets gaan doen in het onderwijs. En hij wilde consultant worden. Dan kom je bij Turner uit. Logisch toch? Als we elkaar spreken, werkt Lars nog maar zes weken voor Turner, bij de onderwijsgroep. Maar hij is razend enthousiast!

Lees meer »
Elsa van Bruggen
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Elsa van Bruggen

Ze was niet van plan om over te stappen naar een ander organisatieadviesbureau. Helemaal niet zelfs. Toch werd Elsa van Bruggen nieuwsgierig: nieuwe collega’s om van te leren, een andere manier van adviseren, weer ruimte om te groeien. Vlak voordat de coronacrisis uitbrak, waagde ze de sprong naar Turner’s onderwijspractice. Hoe verliep die overstap? Hoe ging het inwerken in coronatijd? En hoe bevalt het nu, een jaar later? ​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Edo Santema

Onze Turners hebben heel verschillende achtergronden en ‘walks-of-life’. Maar een piloot? Die hadden we nog niet, totdat Edo Santema bij ons binnenstapte. Een adrenaline junkie in de positieve zin van het woord: energiek en open voor avontuur. Hoe bevalt het hem, nadat hij een jaar geleden bij ons -eh- binnenvloog? Hoe heeft hij zich ontwikkeld? En hoe ziet hij zijn toekomst?

Lees meer »
Antal Ruiter
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Antal Ruiter

Als iemand weet wat het verschil is tussen werken voor de Big Four of voor een kleiner bureau, dan is het Antal Ruiter wel.

Lees meer »
Annelieke van Schie
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Annelieke van Schie

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl