Ontmoet je collega's

Frits Korthals Altes

In het kort

Frits Korthals Altes werkt sinds dit jaar bij Turner als director digitale transformatie en innovatie. Hiervoor was hij als zelfstandig ondernemer werkzaam als manager van complexe veranderingstrajecten in verschillende organisaties. Waarom maakte hij de overstap van succesvol zelfstandig ondernemer naar een rol van adviseur in loondienst?

Meer puzzelen dan bouwen

In mijn loopbaan zette ik, samen met een team, verschillende startup bedrijven neer (zoals Ditzo en het hypotheekplatform bijBouwe) om deze uit te bouwen tot volwaardige bedrijven. Dit begeleidde ik van het begin tot het eind. Het startpunt van zo’n traject begon altijd bij het oplossen van een complexe puzzel. Naast het denkwerk en het oplossen van de puzzel, hoorde de uitvoering er natuurlijk óók bij. Zo’n totaaltraject duurde vaak meerdere jaren waarin ik de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plek liet vallen. Erg mooi om te doen, maar het duurde wel lang.

“Ik wilde vaker beroep doen op hetgeen waar ik goed in ben en dit nóg sterker maken“

Meer diepgang en versnelling

Het puzzelen, waar specifieke kennis en ervaring voor nodig is, wilde ik voor 80% van mijn tijd doen in plaats van de 20% die het destijds besloeg. Ik wilde vaker beroep doen op hetgeen waar ik goed in ben en dit nóg sterker maken. Bij Turner richt ik me als consultant op de digitale transformatie en innovatie. Elke keer opnieuw mag ik de complexe puzzels van de klant oplossen, waarbij zij het grootste deel van de uitvoering doen. Ik kan hierdoor meer diepgang in mijn werk brengen. Van langdurige naar kortdurende projecten. Er is voor mij sprake van een versnelling, waardoor ik nu drie opdrachten in één jaar kan doen in plaats van één opdracht in één jaar!

Versnellen maar ook vertragen

Deze versnelling vraagt ook een vertraging. Adviseren betreft een ander vak. Je moet mensen mee krijgen en behalve dat je het zelf snapt het ook kunnen uitleggen aan de ander. In mijn vorige rol was het ondernemen, zelf de risico’s nemen. Nu is het adviseren en de ander overtuigen dat de risico’s te beheersen zijn. Dat kost tijd en lijkt het proces te vertragen. Het is luisteren, beïnvloeden, overtuigen en verleiden. Dit vraagt van mij andere vaardigheden, zoals meer advies- en salesvaardigheden. De vertraging zorgt ervoor dat ik, naast het zijn van een specialist, ook een goede adviseur wordt.

“De vertraging maakt dat ik een betere adviseur word“

Neem contact op

Esther Timmer
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Esther Timmer

Tien jaar geleden vertrok Esther Timmer bij Turner voor een avontuur in het buitenland. Na enige tijd in India en Mexico te hebben gewoond, streek zij drie jaar geleden met haar gezin neer in Praag. Vanuit Tsjechië is zij weer betrokken geraakt bij Turner, nu als researchanalist voor de Innovation = Execution Study en als HR-manager ad interim. Wat is er in de tussentijd veranderd? En wat heeft zij in het buitenland geleerd en is van waarde voor Turner?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Lars Roosenstein

Lars Roosenstein wilde na zijn studie iets gaan doen in het onderwijs. En hij wilde consultant worden. Dan kom je bij Turner uit. Logisch toch? Als we elkaar spreken, werkt Lars nog maar zes weken voor Turner, bij de onderwijsgroep. Maar hij is razend enthousiast!

Lees meer »
Antal Ruiter
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Antal Ruiter

Als iemand weet wat het verschil is tussen werken voor de Big Four of voor een kleiner bureau, dan is het Antal Ruiter wel.

Lees meer »
Annelieke van Schie
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Annelieke van Schie

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE