Ontmoet je collega's

Frits Korthals Altes

In het kort

Frits Korthals Altes werkt sinds dit jaar bij Turner als director digitale transformatie en innovatie. Hiervoor was hij als zelfstandig ondernemer werkzaam als manager van complexe veranderingstrajecten in verschillende organisaties. Waarom maakte hij de overstap van succesvol zelfstandig ondernemer naar een rol van adviseur in loondienst?

Meer puzzelen dan bouwen

In mijn loopbaan zette ik, samen met een team, verschillende startup bedrijven neer (zoals Ditzo en het hypotheekplatform bijBouwe) om deze uit te bouwen tot volwaardige bedrijven. Dit begeleidde ik van het begin tot het eind. Het startpunt van zo’n traject begon altijd bij het oplossen van een complexe puzzel. Naast het denkwerk en het oplossen van de puzzel, hoorde de uitvoering er natuurlijk óók bij. Zo’n totaaltraject duurde vaak meerdere jaren waarin ik de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plek liet vallen. Erg mooi om te doen, maar het duurde wel lang.

“Ik wilde vaker beroep doen op hetgeen waar ik goed in ben en dit nóg sterker maken“

Meer diepgang en versnelling

Het puzzelen, waar specifieke kennis en ervaring voor nodig is, wilde ik voor 80% van mijn tijd doen in plaats van de 20% die het destijds besloeg. Ik wilde vaker beroep doen op hetgeen waar ik goed in ben en dit nóg sterker maken. Bij Turner richt ik me als consultant op de digitale transformatie en innovatie. Elke keer opnieuw mag ik de complexe puzzels van de klant oplossen, waarbij zij het grootste deel van de uitvoering doen. Ik kan hierdoor meer diepgang in mijn werk brengen. Van langdurige naar kortdurende projecten. Er is voor mij sprake van een versnelling, waardoor ik nu drie opdrachten in één jaar kan doen in plaats van één opdracht in één jaar!

Versnellen maar ook vertragen

Deze versnelling vraagt ook een vertraging. Adviseren betreft een ander vak. Je moet mensen mee krijgen en behalve dat je het zelf snapt het ook kunnen uitleggen aan de ander. In mijn vorige rol was het ondernemen, zelf de risico’s nemen. Nu is het adviseren en de ander overtuigen dat de risico’s te beheersen zijn. Dat kost tijd en lijkt het proces te vertragen. Het is luisteren, beïnvloeden, overtuigen en verleiden. Dit vraagt van mij andere vaardigheden, zoals meer advies- en salesvaardigheden. De vertraging zorgt ervoor dat ik, naast het zijn van een specialist, ook een goede adviseur wordt.

“De vertraging maakt dat ik een betere adviseur word“

Neem contact op

Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Bas van Rooij

Acht jaar geleden jaar geleden stapte bruisende Bas van Rooij Turner binnen. Hij ging van jonge ondernemer naar junior consultant in de financiële sector. Best een overgang. Inmiddels is er hoop veranderd – werk en privé – en nog steeds gaat hij met plezier naar zijn werk. Wat is zijn geheim? En wat zegt dat over werken bij Turner?​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Elsa van Bruggen

Ze was niet van plan om over te stappen naar een ander organisatieadviesbureau. Helemaal niet zelfs. Toch werd Elsa van Bruggen nieuwsgierig: nieuwe collega’s om van te leren, een andere manier van adviseren, weer ruimte om te groeien. Vlak voordat de coronacrisis uitbrak, waagde ze de sprong naar Turner’s onderwijspractice. Hoe verliep die overstap? Hoe ging het inwerken in coronatijd? En hoe bevalt het nu, een jaar later? ​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Femke van den Wall Bake

De altijd energieke en enthousiaste Femke van den Wall Bake is senior consultant in de zorg practice van Turner. Drie jaar geleden stapte ze van een leverancier van medisch-technologische producten over om zich te verder te ontwikkelen. Welke stappen heeft ze gezet? En hoe bevalt het bij ons?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Lotte Dragt

Eigengereide Lotte Dragt werkt stapte drie jaar geleden binnen als junior consultant bij Turner’s onderwijspractice. Na een mooi avontuur in Oman, zocht ze naar een werkplek om veel te leren. Nou, dat is gelukt. Inmiddels is ze een geliefde consultant bij Turner en haar opdrachtgevers. Hoe kijkt ze terug op haar beginperiode? En op de snelle groei die zij doormaakte?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Edo Santema

Onze Turners hebben heel verschillende achtergronden en ‘walks-of-life’. Maar een piloot? Die hadden we nog niet, totdat Edo Santema bij ons binnenstapte. Een adrenaline junkie in de positieve zin van het woord: energiek en open voor avontuur. Hoe bevalt het hem, nadat hij een jaar geleden bij ons -eh- binnenvloog? Hoe heeft hij zich ontwikkeld? En hoe ziet hij zijn toekomst?

Lees meer »
Antal Ruiter
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Antal Ruiter

Als iemand weet wat het verschil is tussen werken voor de Big Four of voor een kleiner bureau, dan is het Antal Ruiter wel.

Lees meer »
Annelieke van Schie
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Annelieke van Schie

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl