Ontmoet je collega's

Bas van Rooij

Acht jaar geleden stapte bruisende Bas van Rooij Turner binnen. Hij ging van jonge ondernemer naar junior consultant in de financiële sector. Best een overgang. Inmiddels is er hoop veranderd – werk en privé – en nog steeds gaat hij met plezier naar zijn werk. Wat is zijn geheim? En wat zegt dat over werken bij Turner?

Je werkt hier al een tijdje, weet je nog hoe het was om bij Turner te starten?

“Natuurlijk, dat vergeet je niet, joh. Na mijn studie bedrijfskunde was ik een eigen online marketing & brand activatiebedrijf gestart. Ontzettend leuk om te doen, een heel gave tijd. Maar na een tijdje miste ik de inhoudelijke uitdaging en ging op zoek naar traineeships en consultancybureaus. Turner sprong eruit omdat jonge consultants veel autonomie en verantwoordelijkheid kregen. Daar kon ik het ondernemende wel in kwijt.”

Hoe was het om te starten destijds?

“Ik was totaal niet gewend om gestructureerd te werken en vooruit te plannen. Echt, ik keek nooit een verder dan een dag vooruit. Ik dacht dat ik bij een organisatie kon binnenlopen en dat iedereen de tijd zou nemen om naar mijn ideeën te luisteren. Nou, dat viel best tegen. Turner bood de kans om razendsnel alle nodige professionele vaardigheden op te doen.”

Wat heb je allemaal voor projecten gedaan?

“Heel verschillende projecten meestal bij financiële dienstverleners, zoals banken en verzekeraars. Ik heb veel projecten gedaan waarbij we altijd bezig waren met de vernieuwing en innovatie van producten en diensten. Ik merkte bij Turner al snel dat ik de innovatieve projecten het leukst vond en dat opdrachtgevers mij daar ook voor vroegen. Daarom ben ik me de afgelopen vijf jaar volledig gaan focussen op Innovatie = Executie.”

Wat is dat, Innovatie = Executie?

“De financiële dienstverlening heeft alle moeite om haar producten en of dienstverlening te innoveren. Dat is zonde, want juist in deze sector is dat zo hard nodig. Zeker ook omdat ze anders aan alle kanten door, veelal door technologie gedreven, start- en scale-ups links en rechts worden ingehaald. Vanuit Turner helpen we deze corporates om innovatieprojecten wél van de grond te krijgen, om beter te worden in het innoveren zelf en brengen we hen in contact met interessante, innovatieve partners. Want innoveren, dat doe je niet in je eentje.”

"Ik merkte dat ik de innovatieve projecten het leukst vond en dat opdrachtgevers mij daar ook voor vroegen. Daarom ben ik volledig gaan focussen op Innovatie = Executie."

Bas van Rooij, managing consultant en innovatie-lead bij Turner

Wat is er zo anders aan innovatie executie?

“Je werkt vaak met meerdere partijen en met een heel ander verdienmodel. Ook je werk als consultant is heel anders. Ik werk nu aan een gaaf project waarbij we 360 graden camera’s gaan inzetten tijdens rijlessen. Dan moet je als consultant ook echt je mouwen opstropen: zorgen dat de camera’s écht werken, een onderneming oprichten – misschien runnen we dat bedrijfje wel zelf in het eerste jaar. Dat maakt dit type opdrachten fundamenteel anders als je het vergelijkt met ‘traditionele’ consultancy.”

Hoe kijk je terug op de afgelopen vijf jaar? Wat is er binnen Turner veranderd?

“Net als met elke innovatie, ging het ook bij Turner niet in een rechte lijn. Niet iedereen zag de waarde van innovatieprojecten in en ik heb er veel doorzettingsvermogen nodig gehad. In 2020 hebben we juist grote stappen gemaakt. We hebben nu meerdere Turners met innovatiekennis en -kunde in huis. Jacques Pijl is een meerjarig onderzoek naar Innovatie = Executie gestart. Bovendien hebben we een mooi netwerk aan front-end developers, chatbots en AI-specialisten opgebouwd. En doen we dus die gave projecten.”

Heb je nog toekomstdromen?

“Mijn eigen droom maak ik nu waar. Ook onze opdrachtgevers herkennen Turner steeds vaker als specialist in Innovatie = Executie. Maar ik wil Turner blijven stretchen. Het lijkt mij gaaf om met Turner echt te gaan participeren in die innovaties: samen met je opdrachtgevers risico nemen.

"Regelmatig ga ik ’s middags even kitesurfen en klap ik op een ander moment mijn laptop weer open. 

Bas van Rooij, managing consultant bij Turner

Valt dat een allemaal beetje te combineren, je bent ook vader van twee jonge kinderen?

“Als ik eerlijk ben: het is ontzettend druk. Mijn vrouw en ik hebben onze taken thuis eerlijk verdeeld, dat vind ik belangrijk. Maar je moet het echt goed organiseren. Gelukkig heb ik veel autonomie en flexibiliteit in mijn werk. Regelmatig ga ik ’s middags even kitesurfen en klap ik op een ander moment mijn laptop weer open. Daar kijkt echt niemand van op bij Turner.”

Wat zegt dat over Turner?

“Dat je heel veel vrijheid en vertrouwen krijgt, maar dat je zelf ook de balans moet bewaken. We helpen elkaar ook. Samen zijn we een sterk collectief: heel open en persoonlijk. Dat past heel goed bij mij; er is geen verschil tussen de persoon Bas en de professional Bas. Dat is niet veranderd, gelukkig. En ik ga elke ochtend met veel plezier aan het werk. Nog steeds.”

Meer over Bas?

Ontdek meer over de mensen van Turner

Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Bas van Rooij

Acht jaar geleden jaar geleden stapte bruisende Bas van Rooij Turner binnen. Hij ging van jonge ondernemer naar junior consultant in de financiële sector. Best een overgang. Inmiddels is er hoop veranderd – werk en privé – en nog steeds gaat hij met plezier naar zijn werk. Wat is zijn geheim? En wat zegt dat over werken bij Turner?​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Elsa van Bruggen

Ze was niet van plan om over te stappen naar een ander organisatieadviesbureau. Helemaal niet zelfs. Toch werd Elsa van Bruggen nieuwsgierig: nieuwe collega’s om van te leren, een andere manier van adviseren, weer ruimte om te groeien. Vlak voordat de coronacrisis uitbrak, waagde ze de sprong naar Turner’s onderwijspractice. Hoe verliep die overstap? Hoe ging het inwerken in coronatijd? En hoe bevalt het nu, een jaar later? ​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Femke van den Wall Bake

De altijd energieke en enthousiaste Femke van den Wall Bake is senior consultant in de zorg practice van Turner. Drie jaar geleden stapte ze van een leverancier van medisch-technologische producten over om zich te verder te ontwikkelen. Welke stappen heeft ze gezet? En hoe bevalt het bij ons?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Lotte Dragt

Eigengereide Lotte Dragt werkt stapte drie jaar geleden binnen als junior consultant bij Turner’s onderwijspractice. Na een mooi avontuur in Oman, zocht ze naar een werkplek om veel te leren. Nou, dat is gelukt. Inmiddels is ze een geliefde consultant bij Turner en haar opdrachtgevers. Hoe kijkt ze terug op haar beginperiode? En op de snelle groei die zij doormaakte?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Edo Santema

Onze Turners hebben heel verschillende achtergronden en ‘walks-of-life’. Maar een piloot? Die hadden we nog niet, totdat Edo Santema bij ons binnenstapte. Een adrenaline junkie in de positieve zin van het woord: energiek en open voor avontuur. Hoe bevalt het hem, nadat hij een jaar geleden bij ons -eh- binnenvloog? Hoe heeft hij zich ontwikkeld? En hoe ziet hij zijn toekomst?

Lees meer »
Antal Ruiter
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Antal Ruiter

Als iemand weet wat het verschil is tussen werken voor de Big Four of voor een kleiner bureau, dan is het Antal Ruiter wel.

Lees meer »
Annelieke van Schie
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Annelieke van Schie

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl