Ontmoet je collega's

Esther Timmer

Tien jaar geleden vertrok Esther Timmer bij Turner voor een avontuur in het buitenland. Na enige tijd in India en Mexico te hebben gewoond, streek zij drie jaar geleden met haar gezin neer in Praag. Vanuit Tsjechië is zij weer betrokken geraakt bij Turner, nu als researchanalist voor de Innovation = Execution Study en als HR-manager ad interim. Wat is er in de tussentijd veranderd? En wat heeft zij in het buitenland geleerd en is van waarde voor Turner?

Wat is je achtergrond?

Ik ben al in 1995 bij Turner komen werken, direct nadat ik mijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit had afgerond. Turner was nog een kleine organisatie, er werkten vijf mensen. Het recruitmentbureau adviseerde mij er op gesprek te gaan, zij vonden Turner echt iets voor mij. Op dat moment had ik mijn zinnen op een logistieke functie bij een internationaal bedrijf gezet, maar toen ik eenmaal kennis had gemaakt met Turner, was ik meteen verkocht.

Wat trok je zo aan?

De energie die er heerste, de openmindedness, de oprechte interesse in elkaar, het jezelf kunnen zijn. Turner is een dynamisch en energiek bedrijf waar je veel kunt leren. Als consultant kreeg ik meteen de kans samen met de klant aan verbetering en vernieuwing te werken. Er is ruimte voor je eigen inbreng en inhoudelijk moet je altijd topkwaliteit leveren.

Na acht jaar stopte je als consultant en kreeg je een interne rol. Je werd verantwoordelijk voor HR en kennismanagement. Was dat een lastige overstap?

Helemaal niet. De dynamiek is anders, maar uiteindelijk gaat het nog steeds om de combinatie van inhoud, scherpte, empathie en daadkracht. Met nu de focus om deze te herkennen en te ontwikkelen in andere mensen. Door mijn eigen ervaringen besefte ik goed wat er van de consultants gevraagd wordt, ik snapte het vak. Dat was ook prettig voor de organisatie. Turner maakte in die periode een behoorlijke groei door.

‘Toen ik weer binnenwandelde in Leusden, voelde ik dezelfde energie als vroeger. Heel vertrouwd.’

Esther Timmer

Ruim acht jaar na je vertrek naar het buitenland ben je weer terug. Wat is je huidige functie?

Op dit moment heb ik er twee. Ik ben researchanalist voor de Innovation = Execution Research Study en sinds februari ben ik weer HR-manager. Ad interim, deze keer. Dat zijn functies die ik vanuit Praag goed kan vervullen. Af en toe kom ik naar kantoor, een of twee keer per maand. Zolang ik in Europa woon, is dat prima te doen.

Wat is er veranderd in de acht jaar die je buiten Europa hebt doorgebracht?

Turner is natuurlijk doorgegroeid de afgelopen jaren, er zijn veel nieuwe mensen. De organisatie is verder geprofessionaliseerd: op het gebied van thought leadership, Strategie = Executie, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van HR. Er is nog meer aandacht voor ontwikkelen, zowel van consultants als van de interne organisatie. De leercurve van Turner gaat altijd door. Toen ik weer binnenwandelde in Leusden, voelde ik dezelfde energie. Heel vertrouwd. Ik dacht eerst dat ik het moeilijk zou hebben aan te haken, maar dat was niet zo. Ik werd meteen weer meegezogen in de dynamiek. Turner is geen organisatie waar je even achterover kunt leunen, we zijn resultaatgericht. Je wordt continu uitgedaagd scherp te zijn.

Medewerkers van Turner noemen elkaar ‘Turners’. Is dat gebruikelijk in de consultancywereld?

Ik denk het niet. In zekere zin is het een paradox: er is kennelijk iets in een Turner waar we allemaal hetzelfde gevoel bij hebben, terwijl toch iedereen anders is en iedereen de ruimte krijgt zichzelf te zijn. In mijn rol als recruiter weet ik altijd vrij snel of iemand in de organisatie past. Vlak voordat ik naar het buitenland vertrok, heb ik twee mensen aangenomen waarvan ik direct in het eerste gesprek al overtuigd was dat het een supergoede match zou zijn. Natuurlijk hebben we de rest van de sollicitatieprocedure zorgvuldig doorlopen, want een eerste indruk kan misleidend zijn. Maar inderdaad, tien jaar later zijn ze beiden nog steeds heel blij met Turner en wij met hen.

Esther Timmer

‘Zomaar een losse flodder, daar doen we niet aan, het is altijd executie van de strategie.’

Esther Timmer

Wat heb je in India, Mexico en Tsjechië geleerd dat nu van waarde is voor Turner?

Pfoeh, lastige vraag. Als gezin hebben we in het buitenland geleerd dat je in hoge mate zelf bepaalt wat je ervan maakt. Het vraagt soms een lange adem, het is niet altijd even gemakkelijk, maar met doorzettingsvermogen kun je heel ver komen. Daarnaast heb je diezelfde openmindedness nodig. We hebben geleerd zo min mogelijk te oordelen, ons juist te verwonderen, te begrijpen op welke manier mensen van andere culturen bepaalde zaken benaderen en hiervan te leren. Dat zijn eigenschappen die ik misschien zelf wel al in me had, maar die in het buitenland extra worden aangesproken en ontwikkeld.

Wat zijn nu je ambities?

Mijn ambities zullen niet afwijken van die van de meeste mensen: inhoudelijk uitdagend werk doen, samenwerken, impact hebben. Op het gebied van HR is veel te doen bij Turner. We willen werving en talentontwikkeling naar een nog hoger niveau brengen en tegelijk zijn er de klassieke HR-taken die we moeten doorontwikkelen. Daar probeer ik een goede balans in te vinden en proactief in te zijn. Ik werk nauw samen de practices en partners en natuurlijk met m’n collega’s van de interne organisatie. Het voor elkaar klaarstaan, samen bouwen, van elkaar leren en trots zijn op elkaar zijn daarbij key. Die houding hoort bij het DNA van Turner. Alles past ook altijd in het grotere geheel, is te relateren aan de bureaustrategie, de HR-strategie. Zomaar een losse flodder, daar doen we niet aan, het is altijd executie van de strategie. En omdat alles zo goed is ingebed, nemen anderen ook hun verantwoordelijkheid. Die samenwerking, dynamiek en scherpte maken het juist zo leuk voor Turner te werken.

Ontdek meer over de mensen van Turner

Esther Timmer
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Esther Timmer

Tien jaar geleden vertrok Esther Timmer bij Turner voor een avontuur in het buitenland. Na enige tijd in India en Mexico te hebben gewoond, streek zij drie jaar geleden met haar gezin neer in Praag. Vanuit Tsjechië is zij weer betrokken geraakt bij Turner, nu als researchanalist voor de Innovation = Execution Study en als HR-manager ad interim. Wat is er in de tussentijd veranderd? En wat heeft zij in het buitenland geleerd en is van waarde voor Turner?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Lars Roosenstein

Lars Roosenstein wilde na zijn studie iets gaan doen in het onderwijs. En hij wilde consultant worden. Dan kom je bij Turner uit. Logisch toch? Als we elkaar spreken, werkt Lars nog maar zes weken voor Turner, bij de onderwijsgroep. Maar hij is razend enthousiast!

Lees meer »
Antal Ruiter
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Antal Ruiter

Als iemand weet wat het verschil is tussen werken voor de Big Four of voor een kleiner bureau, dan is het Antal Ruiter wel.

Lees meer »
Annelieke van Schie
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Annelieke van Schie

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE