Ontmoet je collega's

Femke van den Wall Bake

De altijd energieke en enthousiaste Femke van den Wall Bake is senior consultant in de zorg practice van Turner. Drie jaar geleden stapte ze van een leverancier van medisch-technologische producten over om zich te verder te ontwikkelen. Welke stappen heeft ze gezet? En hoe bevalt het bij ons?

Hoe ben je bij Turner terecht gekomen?

“Ik werkte al een tijdje bij de adviestak van een leverancier van medisch-technologische producten. In Nederland werkten we met een klein team in de ziekenhuizen aan het verbeteren van zorg-logistieke processen. Na een tijdje wilde ik me verder verbreden, weer leren van nieuwe mensen. Turner is een adviesbureau dat werk verricht in verschillende sectoren, dat geeft mij de kans om ook van andere sector te leren. Bovendien past strategie-executie helemaal bij mij.”

Wat houdt dat nou in, strategie-executie?

“Iedereen bij Turner wil écht samen met de organisatie aan de slag. Geen strategisch rapport op tafel leggen en weglopen. Nee, de strategie en de executie ervan moet je constant met elkaar verbinden en zorgen dat ze elkaar versterken. Anders gaat je nieuwe strategie niet werken. Het rood en het blauw uit het Turner logo spreekt mij ook aan. Als je een traject heel rationeel, heel ‘blauw’ aanpakt, dan krijg je niemand mee. Maar alleen ‘rood’ werkt ook niet. Je hebt het allebei nodig om succesvol te veranderen.”

Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren bij Turner?

“Ik heb meteen heel veel vrijheid ervaren om zelf dingen te ondernemen en te ontdekken. Wat ik ook zo bijzonder vind, is dat we bij Turner werken met collega’s in vaste dienst en collega’s die als zelfstandige werken. Zo ontmoet je steeds weer nieuwe ervaren mensen met heel uiteenlopende achtergronden. Zo werkte ik met een heel ervaren adviseur die heel goed in stakeholder management was. Dat bewonderde ik in haar en daar probeer ik ook weer van te leren. Ook van mijn leidinggevende heb ik veel geleerd: dat je echt jezelf mag zijn en je als adviseur eigen stijl mag hebben en hanteren. Bij heel Turner is er veel oog voor de menselijke kant. Iedereen durft zich open te stellen naar elkaar en zo is er een heel fijne sfeer die we samen creëren.”

"Bij Turner is er veel oog voor de menselijke kant. Iedereen durft zich open te stellen naar elkaar. Zo is er een heel fijne sfeer die we samen creëren."

Femke van den Wall Bake, senior consultant bij Turner

Wat voor opdrachten doe je?

“Ik doe hele diverse opdrachten, vaak gericht op operational excellence. Ik werk meestal binnen de zorgsector, maar doe ook wel opdrachten in het onderwijs en de publieke sector. Nu doe ik bijvoorbeeld en opdracht in de geboortezorg, waarbij we onderzoek en onderwijs nog beter op elkaar willen laten aansluiten en samenwerken. Zodat de geboortezorg (van 0de t/m 3de lijn) in de praktijk verder verbeterd kan worden. Een mooie combinatie van twee werelden en heel interessant. Andere opdrachten vaak over de hele procesketen binnen een organisatie. Vaak werken mensen wel veel samen, maar kunnen zij het proces nooit helemaal overzien. In workshops breng ik met de betrokkenen het proces van begin tot eind in kaart om gezamenlijk inzicht te creëren in knelpunten.”

Wat zijn de leukste momenten in je werk?

“Ik word vrolijk als ik iemand een “aha-moment” kan bezorgen. Dat betekent dat we echt samen tot nieuwe inzichten zijn gekomen in het proces en de organisatie. Vaak werken hebben mensen binnen ziekenhuizen dagelijks met elkaar te maken, maar moeten zij zich nog aan elkaar voorstellen in de sessie die ik begeleid. Dan weet ik dat ze elkaar voortaan beter weten te vinden en dat dat geeft mij ook energie. Dat maakt mijn werk heel leuk. Ook de opdrachten met een grote maatschappelijke impact, vind ik heel gaaf.”

Waar ben je echt trots op?

“Ja, dat is de opdracht waarbij we de interventiecardiologie verplaatsten van het ene gebouw naar de andere en tegelijkertijd overstapten op een nieuw digitaal patiëntendossier. Er was een hele harde deadline en er waren veel mensen betrokken: van de managers en projectleiders tot de verpleegkundigen en artsen tot de leveranciers van de medische apparatuur. Het werken zo’n diverse groep mensen was heel interessant. Ik weet nog goed dat we nog aan het verhuizen waren er een patiënt behandeld moest worden. Natuurlijk hadden we ons op die situatie voorbereid: je moet ervoor zorgen dat beide locaties nog functioneel zijn. Dat dit allemaal goed is gegaan, daar ben ik wel heel trots op.”

Wat zijn nou lastige momenten in je opdrachten?

“Elke opdracht heeft wel een paar sessies die heel belangrijk zijn voor het slagen van een project. Het is vaak een uitdaging om die sessies zo voor te bereiden dat alles gaat zoals je wilt. Als het dan lukt geeft me dat een goed gevoel. Het gaat ook wel eens fout, of niet zoals je gedacht had. Als bijvoorbeeld iemand ineens een andere rol aanneemt en helemaal niet constructief in de sessie zit. Of soms speelt er iets onderhuids wat dan ineens naar boven komt. Op dat moment moet je goed kunnen schakelen, ik vind dat soms nog weleens lastig en daar kun je je niet altijd op voorbereiden.”

Hoe ga je daar dan mee om?

“De kunst is om zoveel mogelijk bespreekbaar te maken en terug te geven wat je gemerkt hebt. Vaak vraag ik achteraf aan een aantal mensen die erbij waren wat zij van de sessie vonden, om te toetsen hoe andere mensen dat moment ervaren hebben. En soms kom je erachter dat diegene het juist als een hele goede sessie ervaarde. Bijvoorbeeld omdat er voor de organisatie grote stappen zijn gezet die ik niet zo herkende. Zo toets ik mijn eigen gevoel.”

"Ik word vrolijk als ik iemand een “aha-moment” kan bezorgen. Dat betekent dat we echt samen tot nieuwe inzichten zijn gekomen in het proces en de organisatie."

Femke van den Wall Bake, senior consultant bij Turner

Hoe heb je het afgelopen jaar beleefd?

“2020 was eerlijk gezegd niet zo’n makkelijk jaar voor ons team. Het werkgeheugen van zorginstellingen ging helemaal op aan corona en aan het hier en nu. Dat was lastig voor mijn type opdrachten, waarbij je even afstand neemt van de dagelijkse gang van zaken en kijkt naar verbeteringen en innovaties op de wat langere termijn. Het zijn hele dynamische tijden in deze sector, dus genoeg te doen. Dus we zetten komend jaar de schouders eronder. Met de komst van onze nieuwe practice leider Edwin Schippers, heb ik er alle vertrouwen in dat we dit jaar mooie opdrachten gaan doen voor de zorgsector.”

En hoe zit het met werk-privé balans, zo in de coronatijd?

“Ik heb een dochter van 1 jaar; de coronapandemie brak uit tijdens mijn zwangerschapsverlof. Voor de komst van mijn dochter en van corona stapte ik vaak om zeven uur ’s ochtend in de auto en was ik rond zeven uur ’s avonds weer thuis. Dat zou ik nu lastig combineren vinden met het moederschap. Maar met al het thuiswerken, gaat het best wel goed. Je krijgt hier bij Turner veel vrijheid én verantwoordelijkheid, dus je moet zorgen dat jezelf de balans goed organiseert. Alleen nu de kinderopvang gesloten is (we spreken elkaar in de tweede lockdown, red.), is het wel een hele puzzel, hoor.”

Zijn er nog toekomstdromen?

“Goede vraag! Ik zou graag een opdracht willen doen waarbij we samen met een aantal zorgaanbieders en een zorgverzekeraar de juiste zorg op de juiste plek gaan realiseren in de regio. Dit is een beweging die we in Nederland graag willen maken, maar is niet altijd even makkelijk om werkend te krijgen in de praktijk. Het is een uitdaging om met al deze verschillende mensen en belangen dit voor elkaar te krijgen en vraagt ook lef en doorzettingsvermogen.”

Ontdek meer over de mensen van Turner

Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Bas van Rooij

Acht jaar geleden jaar geleden stapte bruisende Bas van Rooij Turner binnen. Hij ging van jonge ondernemer naar junior consultant in de financiële sector. Best een overgang. Inmiddels is er hoop veranderd – werk en privé – en nog steeds gaat hij met plezier naar zijn werk. Wat is zijn geheim? En wat zegt dat over werken bij Turner?​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Elsa van Bruggen

Ze was niet van plan om over te stappen naar een ander organisatieadviesbureau. Helemaal niet zelfs. Toch werd Elsa van Bruggen nieuwsgierig: nieuwe collega’s om van te leren, een andere manier van adviseren, weer ruimte om te groeien. Vlak voordat de coronacrisis uitbrak, waagde ze de sprong naar Turner’s onderwijspractice. Hoe verliep die overstap? Hoe ging het inwerken in coronatijd? En hoe bevalt het nu, een jaar later? ​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Femke van den Wall Bake

De altijd energieke en enthousiaste Femke van den Wall Bake is senior consultant in de zorg practice van Turner. Drie jaar geleden stapte ze van een leverancier van medisch-technologische producten over om zich te verder te ontwikkelen. Welke stappen heeft ze gezet? En hoe bevalt het bij ons?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Lotte Dragt

Eigengereide Lotte Dragt werkt stapte drie jaar geleden binnen als junior consultant bij Turner’s onderwijspractice. Na een mooi avontuur in Oman, zocht ze naar een werkplek om veel te leren. Nou, dat is gelukt. Inmiddels is ze een geliefde consultant bij Turner en haar opdrachtgevers. Hoe kijkt ze terug op haar beginperiode? En op de snelle groei die zij doormaakte?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Edo Santema

Onze Turners hebben heel verschillende achtergronden en ‘walks-of-life’. Maar een piloot? Die hadden we nog niet, totdat Edo Santema bij ons binnenstapte. Een adrenaline junkie in de positieve zin van het woord: energiek en open voor avontuur. Hoe bevalt het hem, nadat hij een jaar geleden bij ons -eh- binnenvloog? Hoe heeft hij zich ontwikkeld? En hoe ziet hij zijn toekomst?

Lees meer »
Antal Ruiter
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Antal Ruiter

Als iemand weet wat het verschil is tussen werken voor de Big Four of voor een kleiner bureau, dan is het Antal Ruiter wel.

Lees meer »
Annelieke van Schie
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Annelieke van Schie

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl