Ontmoet je collega's

Lotte Dragt

Eigengereide Lotte Dragt stapte drie jaar geleden binnen als junior consultant bij Turner’s onderwijspractice. Na een mooi avontuur in Nepal zocht ze naar een werkplek om veel te leren. Nou, dat is gelukt. Inmiddels is ze een geliefde consultant bij Turner en haar opdrachtgevers. Hoe kijkt ze terug op haar beginperiode? En op de snelle groei die zij doormaakte?

Hoe kende je Turner eigenlijk?

“Tijdens mijn studie was ik actief bij AIESEC, een studentenorganisatie die studenten leiderschapskwaliteiten helpt ontwikkelen door hen in een uitdagende omgeving in het buitenland te plaatsen voor een stage of een vrijwilligersproject. Na twee jaar als bestuurslid bij AIESEC ben ik zelf ook naar Oman gegaan en wat ik daar heb geleerd is nog steeds heel belangrijk voor mij. Via een AIESEC alumnus die hier werkte kwam ik vlak na een reis naar Nepal met Turner in contact.”

En waarom koos je drie jaar geleden voor Turner?

“Eerlijk gezegd, ging mijn eerste sollicitatiegesprek bij Turner helemaal niet zo goed. Ik wist niet zeker of ik bij een adviesbureau wilde werken en wilde daar juist tijdens het gesprek achter komen. De collega’s die mij interviewden merkten deze twijfels bij mij, waardoor ik niet helemaal goed uit de verf kwam. Toen we daar aan het einde van het gesprek samen op reflecteerden, heeft dat me gered. Ik liet toen meer van mijzelf zien. Dat is meteen ook de reden dat ik voor Turner koos. Ik had een goed gevoel bij de mensen die er werkten en wist dat ik hier veel kon leren.”

Wat doe je allemaal bij Turner?

“Meestal doe ik twee tot drie projecten tegelijk. De ene keer gaat het over toekomstbestendig onderwijs bij een mbo-instelling en de andere keer gaat het over een nieuwe organisatiestructuur. Laatst leidde ik een onderzoek voor hoger onderwijsinstellingen over de lessen uit de coronaperiode. Voor de coronaperiode werkte ik veel op locatie bij opdrachtgevers, meestal ben je dan een hele dag bij één onderwijsinstelling. Nu we online werken is het wat vloeibaarder en werk ik ieder uur aan iets anders. Ik bereid dan bijvoorbeeld een werksessie voor; wat met vijf mensen kan zijn, maar ook met twintig mensen. De uitdaging is om te zorgen dat we samen aan de slag gaan, in plaats van alleen maar te praten, én dat het energie geeft. Extra belangrijk met al dat online werken. Na zo’n sessie werk ik dat vervolgens weer uit.”

"Waarom ik voor Turner koos? Ik had een goed gevoel bij de mensen die er werkten en wist dat ik hier veel kon leren."

Lotte Dragt, consultant bij Turner

Hoe kijk je terug op je eerste jaar bij Turner?

“Dat eerste jaar was echt aanpoten. Ik was de enige starter op dat moment, wat ik best spannend vond. Ik had lang – en nu stiekem nog steeds wel – een plaatje in mijn hoofd van de ideale consultant. Het kwam er steeds op neer dat ik niet op dat plaatje leek. Ik voelde me daarom vaak onzeker in dat eerste jaar: was ik wel goed genoeg, kon ik wel iets toevoegen? Hoe meer ervaring ik op deed, hoe beter dit ging. Het coaching traject wat ik een jaar geleden startte gaf me het laatste zetje van vertrouwen.”

Wat heeft de coaching veranderd voor je?

“Ik kan beter accepteren dat ik ook niet alles kan. Dat was heel bevrijdend en heeft mijn werk ook veel leuker gemaakt. Eerder zou ik bij de start van een nieuw project nerveus zijn en zou ik me druk maken over mezelf bewijzen en of ik wel met genoeg ideeën zou komen. Nu heb ik daar meer vertrouwen in. Bovendien hoef je niet alles zelf te weten; je kunt ook andere mensen inschakelen en om hulp vragen.”

Wat vind je het leukst aan de opdrachten die je doet?

“De leukste opdrachten zijn die waarbij ik helemaal mijzelf kan zijn in een team. Dan ben ik veel creatiever, doe ik de dingen waar ik goed in ben, durf ik meer. En de opdrachten waarbij ik veel met de mensen uit de organisatie kan samenwerken door samen iets te dóen, te maken. Als zij zich kunnen focussen op hun kennis en ik me kan toeleggen op het proces – dan voeg ik echt veel toe. Ik heb net een project afgerond, waarna ik veel lieve berichtjes kreeg van de mensen met wie ik samenwerkte. Over hoe fijn en leerzaam ze dit vonden. Heel waardevol. Dan ervaar je de impact die je zelf hebt gemaakt, los van de resultaten van het project.”

“Ik kreeg laatst na afloop van een project veel lieve berichtjes van de mensen met wie ik samenwerkte. Over hoe fijn en leerzaam ze dit vonden. Dan ervaar je de impact die je zelf hebt gemaakt.”

Lotte Dragt, consultant bij Turner

En hoe bevalt het nu bij Turner, drie jaar later?

“De mensen die er werken, dat waardeer ik zo. En ook de vrijheid die we voelen: binnen de afspraken en kaders zelf bepalen hoe je iets aanpakt. Ik geloof dat mensen zo hun kwaliteiten beter kunnen benutten en echt tot bloei komen. Ik ben ook verrast over de invloed ik heb als jonge consultant binnen de organisatie. Mijn overtuigingen en kwaliteiten, die ik meenam vanuit mijn periode bij AIESEC, worden positief ontvangen. Het geeft mij het gevoel dat ik daarmee mijn steentje kan bijdragen aan de organisatie. Maar wat Turner voor mij zo speciaal maakt, is dat ik er zo mezelf kan zijn. Dingen die soms wat raar worden gevonden, kunnen hier prima, zoals een brainstorm liggend op de grond met een flip-over, in plaats van aan een tafel. Ik voel geen rem om mezelf te zijn.”

Wat zijn jouw toekomstplannen als consultant?

“Ik zou het heel leuk vinden om iets meer mijn specialiteit te kunnen concretiseren. Ik wil in een paar woorden kunnen omschrijven wat mijn toegevoegde waarde is en dat je mij daarvoor moet hebben. Vervolgens wil ik projecten doen waarbij ik die specialiteit toepas, zodat ik dit steeds verder kan versterken.”

Ontdek meer over de mensen van Turner

Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Bas van Rooij

Acht jaar geleden jaar geleden stapte bruisende Bas van Rooij Turner binnen. Hij ging van jonge ondernemer naar junior consultant in de financiële sector. Best een overgang. Inmiddels is er hoop veranderd – werk en privé – en nog steeds gaat hij met plezier naar zijn werk. Wat is zijn geheim? En wat zegt dat over werken bij Turner?​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Elsa van Bruggen

Ze was niet van plan om over te stappen naar een ander organisatieadviesbureau. Helemaal niet zelfs. Toch werd Elsa van Bruggen nieuwsgierig: nieuwe collega’s om van te leren, een andere manier van adviseren, weer ruimte om te groeien. Vlak voordat de coronacrisis uitbrak, waagde ze de sprong naar Turner’s onderwijspractice. Hoe verliep die overstap? Hoe ging het inwerken in coronatijd? En hoe bevalt het nu, een jaar later? ​

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Femke van den Wall Bake

De altijd energieke en enthousiaste Femke van den Wall Bake is senior consultant in de zorg practice van Turner. Drie jaar geleden stapte ze van een leverancier van medisch-technologische producten over om zich te verder te ontwikkelen. Welke stappen heeft ze gezet? En hoe bevalt het bij ons?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
mkan

Ontmoet Lotte Dragt

Eigengereide Lotte Dragt werkt stapte drie jaar geleden binnen als junior consultant bij Turner’s onderwijspractice. Na een mooi avontuur in Oman, zocht ze naar een werkplek om veel te leren. Nou, dat is gelukt. Inmiddels is ze een geliefde consultant bij Turner en haar opdrachtgevers. Hoe kijkt ze terug op haar beginperiode? En op de snelle groei die zij doormaakte?

Lees meer »
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Edo Santema

Onze Turners hebben heel verschillende achtergronden en ‘walks-of-life’. Maar een piloot? Die hadden we nog niet, totdat Edo Santema bij ons binnenstapte. Een adrenaline junkie in de positieve zin van het woord: energiek en open voor avontuur. Hoe bevalt het hem, nadat hij een jaar geleden bij ons -eh- binnenvloog? Hoe heeft hij zich ontwikkeld? En hoe ziet hij zijn toekomst?

Lees meer »
Antal Ruiter
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Antal Ruiter

Als iemand weet wat het verschil is tussen werken voor de Big Four of voor een kleiner bureau, dan is het Antal Ruiter wel.

Lees meer »
Annelieke van Schie
Ontmoet je collega's
Alexander Bruinsma

Ontmoet Annelieke van Schie

Annelieke van Schie is 35 jaar en werkt als manager voor de onderwijsmarkt bij Turner. Daarvoor was ze werkzaam als lobbyist en beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl