Turner Zorg

Regionale (keten)samenwerking

De duurzaamheid – betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid – van onze zorgsector staat flink onder druk. Nederland verdient zorg die aantoonbaar effectief is, waarbij cliënt of patiënt en de zorgprofessional samen aan het roer staan. De juiste zorg op de juiste plek (JZOJP) met kwaliteit van leven centraal en verminderde werkdruk en administratieve taken voor professionals. De grote ambities zoals neergelegd in het Integraal Zorgakkoord (IZA) vereisen betere en intensievere samenwerking dan nu het geval is. Tussen aanbieders, professionals, verzekeraars, overheid en gemeenten in de regio van de patiënt.

Er zijn veel goede ideeën en initiatieven in de zorgsector, maar goede ideeën alléén sorteren maar weinig effect. Onderzoek laat zien dat organisaties moeite hebben met strategie-executie, met name in samenwerkingsverbanden van meerdere partijen. Dat is een serieuze uitdaging, want 80% van het succes van een verandering wordt bepaald door de executie: het ‘hoe’. Veel bestuurders onderschrijven de noodzaak voor samenwerking, maar vinden het lastig om de samenwerking op een effectieve wijze vorm te geven. Waar begin je? Wie neemt het initiatief? Waar liggen de kansen en de uitdagingen? Hoe kom je samen écht in beweging? En hoe behaal je dan met elkaar de gewenste resultaten?

Turner ondersteunt organisaties in de zorgsector om effectief vorm te geven aan impactrijke veranderingen. Samen kunnen wij complexe samenwerkingen en projecten in de regio daadwerkelijk succesvol maken, zodat ze leiden tot merkbare en impactvolle transformaties. Niet alleen ambitieus, ook haalbaar, gedragen en zorgvuldig.

Wilt u meer weten over onze aanpak?

Lees onze flyer voor een verdieping op onze aanpak en informatie rondom onze andere proposities of kom in contact!

Meer over Zorg

Peter de Bruin
Blog
Alexander Bruinsma

Column Peter de Bruin | ‘De patiënt loslaten’

De zorg in Nederland is hoogwaardig. Toch kost het veel geld en mensen die we niet hebben. Kan het beter? Ja, maar dan is samenwerken het devies. Dat lukt moeizaam door de vele mijn-dein discussies over geld, data, systemen etc., gevoed door de verantwoordelijkheid van ‘mijn’ patiënt. Samenwerken kan alleen met / door bestuurders en medici die vooruit willen door het oude los te laten.

Lees meer »
De Juiste Zorg op de Juiste Plek
mkan

Zeven vragen aan Turner’s zorgexpert Annelies van der Ham

Expert zorglogistiek Annelies van der Ham heeft zich verbonden aan Turner’s zorg practice. Met een afgerond promotieonderzoek naar de organisatie van zorglogistiek en jarenlange consultancy-ervaring op zak, is zij met recht aanwinst voor Turner. Wat voor ervaring brengt zij mee? Welke waardevolle inzichten levert haar onderzoek op? En wat zijn haar ambities? We leren Annelies kennen in zeven vragen.​

Lees meer »
Blog
mkan

Column Peter de Bruin | Vaccinatietraagheid legt DNA In de zorg bloot

Soms heb je een crisis nodig om tot inzicht over je eigen DNA te komen, schrijft Peter de Bruin. In de zorg maakt de vaccinatietraagheid duidelijk dat met de zorg in Nederland niets mis is, met de organisatie van de zorg des te meer. Meer schaal en samenwerking is nodig. Zorg voor de keten, tegen de versnippering. De vele zorgbestuurders, virologen en andere medici die publiekelijk hun verbazing uiten hebben een punt. Dankzij Corona weet de zorg nu beter.

Lees meer »
huisarts
De Juiste Zorg op de Juiste Plek
mkan

Doorbraak in eerstelijnszorg

Spreekuur.nl is een mooi voorbeeld van hoe digitale zorg de Juiste Zorg op de Juiste Plek mogelijk maakt. Met deze triage- en diagnose app kunnen patiënten zelf de eerste stappen in de eerstelijns zorg zetten. Turner helpt bij deze – en andere – doorbraken in de Juiste Zorg op de Juiste Plek. ​

Lees meer »
Ziekenhuis onderzoek
Artificial Intelligence
mkan

Innoveren met data in de zorg?

Artificial Intelligence Innoveren met data in de zorg? Olie eerst de machine. Turner’s zorgexpert Egbert Clevers ziet al prachtige voorbeelden van innovaties met data in

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE