Turner Zorg

Strategievorming- en executie

Een gedragen strategie als koers van uw organisatie. Een goed onderbouwde strategie is cruciaal voor het realiseren van doelstellingen op zowel de korte als de lange termijn. Juist in de zorg, een dynamische en complexe omgeving, is een scherp geformuleerde strategie onmisbaar. Heeft u al scherp wat uw koers moet zijn voor de komende jaren?

De uitdagingen binnen de zorg worden steeds groter en complexer. De dynamiek in de zorgsector vraagt om een duidelijk en weloverwogen antwoord van iedere zorgaanbieder. Maatschappelijk leiderschap is nodig om keuzes te maken, welke soms ingrijpend kunnen zijn. Als zorgbestuurder kunt u tegen vele vragen aanlopen, zoals:

  • Kunnen we met de groeiende arbeidsmarktproblematiek alle noodzakelijke zorg blijven bieden in de toekomst?
  • Waarin onderscheiden wij ons nou écht van andere zorgaanbieders?
  • Welke keuzes moeten wij maken in ons zorgportfolio om voldoende renderend te zijn, nu en in de toekomst?
  • Met welke zorgaanbieders kunnen of moeten wij samenwerken om onze strategie te versterken?
  • Hoe creëren we betrokkenheid en bouwen we aan draagvlak voor de nieuwe strategie binnen onze organisatie?
  • Arbeidsbesparende (digitale) innovaties zijn de toekomst, maar ook kostbaar en niet allemaal even geschikt voor onze organisatie. Welke zijn dat wel?
  • Hoe creëren en borgen we een duurzame organisatie, zodat we ook over tien jaar nog bestaan?
  • Hoe vergroten we onze executiekracht als organisatie als wij met meerdere veranderprocessen tegelijk bezig zijn?

Bij Turner hebben we veel ervaring met strategieontwikkeling in de zorg. Wij werken vanuit de wetenschap dat zowel de harde als de zachte kant essentieel zijn binnen strategieformulering. Aan een robuuste strategie ligt altijd een grondige interne en externe analyse ten grondslag. Daarnaast is het essentieel dat bij de strategievorming voldoende draagvlak wordt gecreëerd binnen de organisatie gedurende het gehele proces, om zo optimale executiekracht te bewerkstelligen en de strategie echt tot leven te laten komen in elke laag van de organisatie.

Wilt u meer weten over onze aanpak?

Lees onze flyer voor een verdieping op onze aanpak en informatie rondom onze andere proposities of kom in contact!

Meer over Zorg

huisarts
De Juiste Zorg op de Juiste Plek
mkan

Doorbraak in eerstelijnszorg

Spreekuur.nl is een mooi voorbeeld van hoe digitale zorg de Juiste Zorg op de Juiste Plek mogelijk maakt. Met deze triage- en diagnose app kunnen patiënten zelf de eerste stappen in de eerstelijns zorg zetten. Turner helpt bij deze – en andere – doorbraken in de Juiste Zorg op de Juiste Plek. ​

Lees meer »
Ziekenhuis onderzoek
Artificial Intelligence
mkan

Innoveren met data in de zorg?

Artificial Intelligence Innoveren met data in de zorg? Olie eerst de machine. Turner’s zorgexpert Egbert Clevers ziet al prachtige voorbeelden van innovaties met data in

Lees meer »
Peter de Bruin
Blog
Alexander Bruinsma

Column Peter de Bruin | ‘De patiënt loslaten’

De zorg in Nederland is hoogwaardig. Toch kost het veel geld en mensen die we niet hebben. Kan het beter? Ja, maar dan is samenwerken het devies. Dat lukt moeizaam door de vele mijn-dein discussies over geld, data, systemen etc., gevoed door de verantwoordelijkheid van ‘mijn’ patiënt. Samenwerken kan alleen met / door bestuurders en medici die vooruit willen door het oude los te laten.

Lees meer »
Blog
mkan

Column Peter de Bruin | Vaccinatietraagheid legt DNA In de zorg bloot

Soms heb je een crisis nodig om tot inzicht over je eigen DNA te komen, schrijft Peter de Bruin. In de zorg maakt de vaccinatietraagheid duidelijk dat met de zorg in Nederland niets mis is, met de organisatie van de zorg des te meer. Meer schaal en samenwerking is nodig. Zorg voor de keten, tegen de versnippering. De vele zorgbestuurders, virologen en andere medici die publiekelijk hun verbazing uiten hebben een punt. Dankzij Corona weet de zorg nu beter.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE