Turner Zorg

Synergie door samenwerking

De kwaliteit en de toegankelijkheid van zorg staan onder druk door vele uitdagingen: we zien een toename van de vraag, in combinatie met grenzen aan beschikbaarheid door de krappe arbeidsmarkt en budgettaire restricties. Daarnaast is er bij veel zorgaanbieders sprake van onbenut potentieel ten aanzien van onder meer uitkomstverbetering, kennis en competenties in onderzoek, scholing en werkplezier.

Veel organisaties kijken, al dan niet in de regio, in toenemende mate hoe ze elkaar kunnen versterken. Krachtenbundeling van zorgaanbieders kan namelijk substantiële synergievoordelen opleveren in zowel de primaire zorgverlening als de ondersteunende processen. We zien in het land dan ook veel verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan, bijvoorbeeld op het gebied van HR (regionale flexpool), behandeldiensten of ondersteunende diensten. Samenwerken kan kortom in uiteenlopende vormen, maar hoe maak je hierin de juiste keuzes?

Turner helpt zorgaanbieders bij het identificeren, organiseren én verzilveren van dit samenwerkingspotentieel. De opbrengst: gezondheidswinst voor de patiënt, versterking van de financiële positie van de organisatie en meer werkvreugde van uw professionals. Samenwerken kan in uiteenlopende vormen, van een strategische samenwerkingsagenda tot integratie van ondersteunende activiteiten of zelfs lateralisatie en concentratie van een of meer volledige zorgpaden. Succesvolle samenwerking vereist, ongeacht de samenwerkingsvorm, in ieder geval aandacht voor visie & leiderschap, integratieproces, het bedrijfsmodel en ontwikkeling. Turner beschikt over de ervaring en het instrumentarium om – ongeacht de omvang en fase van uw samenwerkingsambitie – u hierbij te ondersteunen en te versnellen.

Wilt u meer weten over onze aanpak?

Lees onze flyer voor een verdieping op onze aanpak en informatie rondom onze andere proposities of kom in contact!

Meer over Zorg

Peter de Bruin
Blog
Alexander Bruinsma

Column Peter de Bruin | ‘De patiënt loslaten’

De zorg in Nederland is hoogwaardig. Toch kost het veel geld en mensen die we niet hebben. Kan het beter? Ja, maar dan is samenwerken het devies. Dat lukt moeizaam door de vele mijn-dein discussies over geld, data, systemen etc., gevoed door de verantwoordelijkheid van ‘mijn’ patiënt. Samenwerken kan alleen met / door bestuurders en medici die vooruit willen door het oude los te laten.

Lees meer »
De Juiste Zorg op de Juiste Plek
mkan

Zeven vragen aan Turner’s zorgexpert Annelies van der Ham

Expert zorglogistiek Annelies van der Ham heeft zich verbonden aan Turner’s zorg practice. Met een afgerond promotieonderzoek naar de organisatie van zorglogistiek en jarenlange consultancy-ervaring op zak, is zij met recht aanwinst voor Turner. Wat voor ervaring brengt zij mee? Welke waardevolle inzichten levert haar onderzoek op? En wat zijn haar ambities? We leren Annelies kennen in zeven vragen.​

Lees meer »
Blog
mkan

Column Peter de Bruin | Vaccinatietraagheid legt DNA In de zorg bloot

Soms heb je een crisis nodig om tot inzicht over je eigen DNA te komen, schrijft Peter de Bruin. In de zorg maakt de vaccinatietraagheid duidelijk dat met de zorg in Nederland niets mis is, met de organisatie van de zorg des te meer. Meer schaal en samenwerking is nodig. Zorg voor de keten, tegen de versnippering. De vele zorgbestuurders, virologen en andere medici die publiekelijk hun verbazing uiten hebben een punt. Dankzij Corona weet de zorg nu beter.

Lees meer »
huisarts
De Juiste Zorg op de Juiste Plek
mkan

Doorbraak in eerstelijnszorg

Spreekuur.nl is een mooi voorbeeld van hoe digitale zorg de Juiste Zorg op de Juiste Plek mogelijk maakt. Met deze triage- en diagnose app kunnen patiënten zelf de eerste stappen in de eerstelijns zorg zetten. Turner helpt bij deze – en andere – doorbraken in de Juiste Zorg op de Juiste Plek. ​

Lees meer »
Ziekenhuis onderzoek
Artificial Intelligence
mkan

Innoveren met data in de zorg?

Artificial Intelligence Innoveren met data in de zorg? Olie eerst de machine. Turner’s zorgexpert Egbert Clevers ziet al prachtige voorbeelden van innovaties met data in

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE