Masterclasses en lezingen

Organisaties die uitblinken in strategie-executie organisatie hebben 1 taal en methode. Versterk en versnel strategie-executie met een masterclass of lezing.

‘’Wake-up call’’

– Peter Klijn, Directeur Insinger Gilissen Bankiers

Incompany Masterclass Strategie = Executie

Versterk & versnel de strategie-executie. In het hart van uw organisatie. Organisaties die excelleren in strategie-executie starten de executie van kritische initiatieven 3 maanden sneller (lead-time-to-execution), realiseren 50% doorlooptijdverkorting in executie en innovatieprocessen en het belangrijkste, ze realiseren 15 – 25% meer van hun doelen.

Net zo interessant: ze vergroten elk jaar het vermogen, ‘de capability’ van de organisatie in strategie-executie. Deze organisaties hebben 1 taal en methode op de essenties van moderne strategie-executie. Leer in een dag of dagdeel hoe ze dat doen tijdens de in-company masterclass Strategie = Executie voor bestuurders.

De in-company masterclass zorgt ervoor dat u in korte tijd specifiek inzicht verkrijgt in de specifieke en kritische executie-vraagstukken van uw organisatie. Daarbij leert u ook gelijk de best passende interventies om strategie-executie morgen al te versnellen.

De in-company masterclass is gebaseerd op het onderzoek van Turner – 60 deelnemende topbestuurders, 75 casestudies en 300 bronnen – en de gelijknamige publicatie Strategie = Executie. Elke deelnemer krijgt een exemplaar van de publicatie.

Doelstellingen van de Masterclass, wat levert het op?

 • Inzicht op maat in de specifieke executie vraagstukken van uw organisatie.
 • Inzicht in succes en faalfactoren van echte strategie-executie.
 • Bewezen best practices om morgen al de snelheid, slagkracht en wendbaarheid, ‘agility’ te vergroten.
 • Concrete interventies en ideeën voor praktische toepassing morgen!

"Hoe kunnen organisaties sneller verbeteren, vernieuwen en innoveren? Dat is de belangrijkste bedrijfskundige vraag van deze tijd"

– Jacques Pijl, directeur Turner en auteur Strategie = Executie

Een typische incompany masterclass bestaat uit drie onderdelen:

 1. De intake: deelnemers doen alleen mee als ze intrinsiek willen en bereiden de vraagstukken voor die zij als essentieel zien voor versnelling van de strategie-executie.
 2. De masterclass: een uitgekiende balans van ingebrachte expertise (50%) en interactie (50%) om tot de interventies voor versnelling te komen.
 3. De versnelling: in drie maanden worden de gedefinieerde interventies uitgevoerd en gemonitord. Tijdens de optionele terugkomdag worden de resultaten vastgesteld en geborgd.

Voorbeelden van professionele vraagstukken die aan bod komen:

 • Wat zijn de worstelingen en dilemma’s in strategie-executie? Wat kost falen?
 • Wat maakt of kraakt een goede strategie? Wat is de executiecapaciteit van de eigen organisatie
 • Wat is het verschil tussen Verbeteren, Vernieuwen en Innoveren
 • Portfolio: Wat zijn de ‘kritische initiatieven’ die moeten slagen?
 • Oud versus nieuw: hoe organiseer je dat naast elkaar
 • Activering van strategie: Wie gaat er persoonlijk echt voor?
 • Hoe ziet een ‘must have’ initiatief eruit? Waar zit de doorbraak en waar de excellentie?!
 • Hoe gaan we het initiatief realiseren? Inhoudelijk, veranderkundig, projectmatig, in de lijn?
 • Wat is de beste aanwending van middelen (tijd, geld) en van passie en energie?

Strategie-executie ook versterken en versnellen in uw organisatie?

De doelgroep van de incompany masterclass strategie-executie bestaat uit midden- en hoger management: Directie, RvB leden en Seniors in strategie-executie (project-, programma-, implementatie-, turnaround- en verandermanagement).

De gemiddelde waardering van de Strategie = Executie Masterclass door deelnemers is een 8,7.

Neem dan nu contact op met ons om de mogelijkheden door te spreken. De incompany masterclass Strategie = Executie wordt altijd op maat voor de organisatie gemaakt. De investering is afhankelijk van de specifieke behoefte. 

Turner staat bekend als specialist in strategie-executie. Van kritische vraagstukken die moeten slagen. Turner werd al drie jaar op rij gekozen tot het beste strategisch adviesbureau in de MT1000.

Lezingen Strategie = Executie

Jacques Pijl is veelgevraagd spreker over strategie-executie en innovatie. Hij werkt al ruim twintig jaar intensief samen met bestuurders en teams van toonaangevende organisaties om kritische vraagstukken rondom strategie-executie en innovatie op te lossen. Hij begeleidt grootschalige transformaties en chirurgische interventies in de private en de (semi-)publieke sector. Jacques is directeur van adviesbureau Turner. Hij schreef de bestsellers ‘Het nieuwe normaal’ en ‘Strategie = Executie’. De publicatie Strategie = Executie is Amerikaans Managementboek van het jaar 2021 en is vertaald in het Duits, Engels, Russisch en Spaans.

Hij wordt veelvuldig gevraagd door bestuurders en management teams om zijn ervaring en visie over strategie-executie te delen. Of sessies te begeleiden waarvan de uitkomsten tot een versnelling in executie moeten leiden en grote impact gaan hebben. Altijd toegesneden op de specifieke situatie.

Hoe kunnen organisaties sneller verbeteren, vernieuwen en innoveren? Dat is de belangrijkste bedrijfskundige vraag van deze tijd. Die menig bestuurder, professioneel en kwaliteitsmanager slapeloze nachten oplevert. Jacques Pijl neemt u mee in de belangrijkste succesfactoren van moderne strategie-executie en innovatie. Hij put uit het de moderne management klassieker Strategie = Executie’. Met veel interactie en vooral veel praktische handvaten.

Interesse in een Masterclass of lezing? Gebruik dan het onderstaande formulier voor een vrijblijvende uitleg. 

Ik wil meer weten over de meest gevraagde strategie-executie interventies voor mijn organisatie

"*" geeft vereiste velden aan

Organisaties waarmee we hebben samengewerkt en/of hebben deelgenomen aan casestudy's over strategie-executie en innovatie-executie en/of onze methodologie onderschrijven.

Weten op welke manier Turner strategie-executie toepast?

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE