Het verhaal achter de prestatie

Turner opnieuw nummer 1 strategisch adviesbureau in de MT1000

Voor het vierde jaar op rij is Turner in het onderzoek van MT1000 door bestuurders en professionals gekozen tot de nummer 1 in strategie-executie. Met de hoogste waardering voor strategie-advies, klantgerichtheid, excellente uitvoering en productleiderschap. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?

Sneller verbeteren, vernieuwen en innoveren. Samen maken we het waar.

Turner haalt opnieuw de eerste plek in de MT1000. Volgens meer dan 4.000 bestuurders en professionals is Turner voor het vierde jaar op rij het allerbeste strategisch adviesbureau van Nederland. De MT1000 is het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. Bedrijven worden onder meer beoordeeld op strategie-advies, klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. Turner werd in elk van deze 4 categorieën tot de nummer 1 gekozen. Turner scoort dit jaar maar liefst acht nummer 1 posities in de jaarlijkse ranglijst van MT1000. Dat we trots zijn op deze waardering, spreekt voor zich. Maar hoe zijn we hier gekomen? Je leest het in de verhalen van enkele van onze opdrachtgevers en professionals.

Persbericht

MT1000 beste dienstverleners 2023

Turner scoort dit jaar maar liefst acht nummer 1 posities in de jaarlijkse ranglijst van MT1000.

Ranglijst sector Strategieadvies
 
1e positie Strategieadvies
1e positie NPS
1e positie Klantgerichtheid
1e positie Productleiderschap
1e positie Excellente uitvoering 

Ranglijst sector Organisatieadvies
1e positie Organisatieadvies
1e positie NPS
1e positie Excellente uitvoering

Financiële Dienstverlening
Alexander Bruinsma

BS&F

Adviseurs Frits Korthals Altes en Patrick Eppink van Turner stonden algemeen directeur Ronald van Lier van BS&F bij de doorontwikkeling van Gezondverzekerd.nl. Het is het verhaal van een adviesbureau dat een slimme IT-oplossing bedacht voor het aanvragen van een zorgpolis. ‘Je moet niet proberen alle innovatie zelf voor je rekening te nemen.’

Lees meer »
Onderwijs
Alexander Bruinsma

Christelijke Onderwijs Groep

‘De koers neerzetten, kaders maken, medewerkers meenemen én de vaart erin houden’ – Cora Vinke, directeur van het Dulon College leidt een ambitieuze transformatie in het COG-mbo-onderwijs. Hierbij ligt de nadruk op flexibele leerpaden voor studenten om een eigen traject uit te stippelen. Met de inzichten van Turner Jasmijn Wijn over de uitdagingen bij strategie-executie, wint dit initiatief aan kracht, bevordert het de eenheid van belanghebbenden en brengt het onderwijshervormingen in gang. Cora Vinke en Jasmijn Wijn over COG-mbo’s succesvolle aanpak in flexibilisering in het onderwijs.

Lees meer »
Financiële Dienstverlening
Alexander Bruinsma

Nederlandse Waterschapsbank

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) benaderde Turner met een specifiek verzoek: help ons beter te worden in veranderen zodat we het in de toekomst zelf kunnen doen. Onno Zwaagstra schreef samen met Martijn Suiker, Turner-adviseur Financiële Dienstverlening, het plan. Zij hielpen opdrachtgever Bas van Eenige van NWB Bank ook met het uitrollen ervan. Nu, een jaar later, staat er een afdeling die het veranderportfolio van de bank beheert, waar iedereen bij NWB Bank enthousiast over is.

Lees meer »
Energie & Utilities
Alexander Bruinsma

Liander

Liander staat voor grote veranderingen: minimaal een verdubbeling van de vraag én de energietransitie. Maar de structurering van de administratieve afhandeling van projecten verliep niet soepel en stond opschaling in de weg. Liander moest eerst urgentie creëren en iedereen doordringen van het probleem. Turner bracht een koppeling tussen dagelijks werk en missie.

Lees meer »
Zorg
Alexander Bruinsma

Accolade

De zorgkloof – een toename van het aantal cliënten, een afname van het aantal medewerkers – zet veel zorgorganisaties voor het blok. Hoe moeten zij de zorg inrichten? Anne Bosman, bestuurder van Accolade Zorg, schakelde Edwin Schippers van Turner in voor het opstellen van een nieuwe strategie. Het draait om keuzes maken en innoveren, met behoud van de christelijke identiteit, vertelt Bosman.

Lees meer »
Onderwijs
Alexander Bruinsma

Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht wilde onderwijs en onderzoek beter vervlechten met een focus op vier expertisegebieden. Om een doorbraak te realiseren in de wijze waarop de expertisegebieden functioneerden, werkten de HU en Turner samen aan een nieuwe kennis- en innovatieagenda.

Lees meer »
Industrie en Technologie
Alexander Bruinsma

Merford

Als CEO van Merford, specialist in geluidsbeheersing, akoestische materialen en deuren, werkte Robbert-Jan Ter Horst met Turner Strategie-executie om zijn plannen voor de toekomst uit te dagen. Het resultaat: een scherp geformuleerde strategie, die dankzij de focus nu al vruchten afwerpt. De Raad van Commissarissen en aandeelhouders hebben zich volmondig achter de strategie geschaard.

Lees meer »
Publieke sector
mkan

UWV WERKbedrijf

Het UWV WERKbedrijf begeleidt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. De dienstverlening de afgelopen jaren in toenemende mate gedigitaliseerd. Toch hebben veel werkzoekenden behoefte aan persoonlijk contact en maatwerk.

Lees meer »
Onderwijs
Cor Barelds

Nationaal Onderwijs Lab

Het Nationaal Onderwijs Lab AI (NOLAI), gefinancierd door het Nationaal Groeifonds, is mondiaal de grootste publieke investering op het gebied van AI en onderwijs. Geen enkel ander land heeft tachtig miljoen uitgetrokken voor een lab dat gespecificeerd AI gaat doen voor het basis- en het voortgezet onderwijs.

Lees meer »
Zorg
Alexander Bruinsma

Coloriet

In plaats van een pas op de plaats te maken, drong bestuurder Aukje Reinders er midden in de Coronacrisis op aan een nieuwe strategie te formuleren voor zorgorganisatie Coloriet. Met alle uitdagingen die er op de organisatie afkomen is er behoefte aan nieuw élan en nieuwe energie, is haar overtuiging.

Lees meer »
Zorg
Cor Barelds

Klimmendaal

Op initiatief van Verstegen Accountants uit Dordrecht maakte Edwin Schippers van Turner een organisatiescan van Klimmendaal, een revalidatiecentrum met hoofdkantoor in Arnhem. De organisatie had te maken met verschillende problemen: de gevolgen van een eerdere fusie, de Coronacrisis en daardoor een te ambitieuze veranderagenda. Bestuurder Martijn Kuit was blij met het advies om pas op de plaats te maken.

Lees meer »
Financiële Dienstverlening
Cor Barelds

De Vereende

De Vereende, een schade- en verzekeringsbedrijf dat onder andere bijzondere risico’s verzekert, wilde een hogere efficiency realiseren, ruimte creëren voor nieuwe initiatieven en tegelijkertijd beter scoren op zowel klant- als medewerkerstevredenheid.

Lees meer »

Meer weten over recente casuïstiek en verhalen?

Uit gesprekken en evaluaties met onze opdrachtgevers weten we dat het bij de inkoop van adviesdiensten en ondersteuning bij uw strategie-executie draait om drie zaken. Hebben ze trackrecord in dat wat mijn organisatie nodig heeft? Zijn de professionals er specialist in en is het prettig om met ze te werken? Hebben ze een bewezen aanpak die ze continue door ontwikkelen?

Waar bestel ik mijn exemplaar van Strategie = Executie?

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE