Het verhaal achter de prestatie

Turner is nummer 1 in de MT 1000

Turner staat op nummer 1 in de MT1000, een jaarlijks onderzoek onder opdrachtgevers van zakelijke dienstverleners. We staan op de eerste plek in de categorie strategie-advies en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus. Bovendien krijgen we hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?

Ons verhaal

De eerste plek in de MT1000 in de categorie strategie-advies, de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus en hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Dat we binnen Turner trots zijn op deze waardering, spreekt voor zich. Maar hoe zijn we hier gekomen? Organisatieadviseurs Susanne Chamalaun en Annelieke van Schie nemen ons mee in het verhaal achter de prestatie.

Samen een nieuwe strategie realiseren

Dat verhaal begint natuurlijk met het werk dat we met onze opdrachtgevers doen. Samen een nieuwe strategie realiseren, daar gaan we voor. Annelieke, organisatieadviseur onderwijs: “Dat we als Turner, met de focus op executie, op nummer 1 staan bij strategie-advies, vind ik geweldig. Het zegt zoveel! Het laat zien dat strategie-advies echt niet gaat om dikke rapporten en ellenlange analysetrajecten. Het gaat er om samen die strategie te realiseren. Elke opdracht is een nieuw avontuur, je weet waar je naartoe wilt, maar vooraf weet je niet precies wat je tegen zult komen en hoe de reis gaat lopen. Wij gaan dat avontuur echt samen aan met onze opdrachtgevers.”

"Samen de nieuwe strategie realiseren, dat maken we waar"

Annelieke van Schie, organisatieadviseur

Echt samenwerken

Susanne Chamalaun, organisatieadviseur financiële dienstverlening vult aan: “Waar ik ook zo trots op ben, is de hoogste Net Promotor Score (NPS) van alle consultancybureaus. Dat wij dus het vaakst worden aanbevolen aan anderen, dat is een heel mooi compliment. Ik denk dat dit komt doordat we altijd werken in co-creatie met onze opdrachtgevers. We doen het echt samen en wij stoppen niet totdat een nieuwe strategie ook in praktijk is gebracht. Dat gebeurt niet vaak in de wereld van verzekeraars en banken, hoor ik van veel opdrachtgevers.”

Executie is alles

De hoge waardering voor ‘excellente uitvoering’ hoort daar ook bij, licht Susanne toe: “Wij helpen organisaties om een nieuwe strategie te realiseren en vanaf dag 1 van onze opdracht begint de executie al. We realiseren snel in de opdracht twee of drie concrete veranderingen (een nieuw product, een efficiencyvoordeel, hogere klanttevredenheid door een pilot) waarmee we de nieuwe strategie bewijzen. Want een heel goed uitgevoerde verandering op kleine schaal is veel krachtiger dan half uitgevoerde grote en abstracte veranderprogramma’s. Zo’n gerealiseerde verandering is vaak een echte doorbraak. En zorgt zo voor versnelling in het verbeteren, vernieuwen en innoveren.”

"We realiseren snel een verandering die de nieuwe strategie bewijst"

Susanne Chamalaun, organisatieadviseur

Een bewezen en vaste methode

Turner ontvangt ook vier uit vijf sterren in ‘product leiderschap’. Wat betekent dat eigenlijk voor een organisatieadviesbureau? Annelieke: “Ik denk dat het een waardering is voor onze Strategie = Executie methodiek. Het lijkt voor sommigen misschien een tegenstelling, maar juist door met een vaste methode te werken ontstaat er ruimte. Je komt snel tot de kern en houd zo meer energie en tijd voor innovatieve oplossingen op maat over. Daar voelen opdrachtgevers zich erg mee geholpen, horen we vaak.” In het boek Strategie = Executie is onze methodiek uitgewerkt, het is inmiddels toe aan een zesde druk en verscheen dit jaar op veler verzoek ook in het Engels. 

Strategie = Executie

De internationale Beststeller en Turner's methode voor strategie-executie

Teamprestaties

Wat zeggen deze mooie prestaties eigenlijk over Turner zelf? Annelieke: “Op zoveel vlakken zo hoog gewaardeerd worden, dat is echt een teamprestatie. Daar zie ik ook een parallel met het sponsorschap van ons marathonschaatsteam, Team Turner. Deze vrouwen presteren op het hoogste niveau en ze vernieuwen continue hun methode en techniek. 200 kilometer schaatsen in de kou, dat vraagt om doorzetten. Het lukt ze om dit met plezier te blijven doen en volhouden omdat ze samen een echt team zijn. Dat ervaarden we zelf toen we met een aantal schaatsminnende relaties de Alternatieve Elfstedentocht reden op de Weissensee. We zagen van dichtbij wat er bij zo’n topsport-prestatie komt kijken. Bij Turner hebben we eenzelfde mentaliteit: we gaan allemaal voor goud, maar de teamprestatie staat voorop. Mooi dat onze prestaties nu worden beloond in de MT1000.”

Ontdek meer verhalen achter de prestatie van onze opdrachtgevers

Opdracht
mkan

Doorbaak in eerstelijnszorg

Doorbraak in eerstelijnszorg DigiDok Waarde innovatieve app aangetoond 32% meer patiënten per uur behandelen Digitaal consult kan 36-50% korter dan een fysiek consult Veel fysieke

Lees meer »
Onderwijs
mkan

Digitale Innovatie in de klas

Digitale innovatie in de klas ROC Noorderpoort Experimenteren in het onderwijs Innovatie bij de aanwezigheidregistratie Winnen van onderwijstijd Digitale innovatie staat hoog op de agenda’s

Lees meer »
Financiële Dienstverlening
Arnie

Een toekomstgericht dienstenaanbod

Een toekomstgericht dienstenaanbod Beroepsorganisatie Van toekomstvisie tot pilot​ Nieuwe positionering vereniging vertaald richting bedrijfsvoering​ Eerste stappen richting platformorganisatie gezet​ Meer toegevoegde waarde voor leden​ Dit

Lees meer »
Financiële Dienstverlening
dvanroon

Transitie Schade Zakelijk

Transitie Schade Zakelijk Aegon Nederland Duidelijke visie Door kernwaarden gedreven Nieuwe criteria als scherprechter Vanuit visie naar executie Verzekeraar Aegon heeft het bedrijfsonderdeel voor zakelijke

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem vooral contact met ons op als je vragen hebt!

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telephone: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl