Strategie = Executie

Interventies

Wat zijn de meest gevraagde interventies uit Strategie = Executie?

Interventies

Organisaties die excelleren in strategie-executie starten de executie van kritische initiatieven 3 maanden sneller (lead-time-to-execution), realiseren 50% doorlooptijdverkorting in executie en innovatieprocessen en het belangrijkste, ze realiseren 15 – 25% meer van hun doelen. Net zo interessant: ze vergroten elk jaar het vermogen, ‘de capability’ van de organisatie in strategie-executie. Deze organisaties hebben 1 taal en methode op de essenties van moderne strategie-executie.​

De meest gevraagde interventies op basis van Strategie = Executie:

 1. Versnellingssessies strategie. Van een abstracte naar een executeerbare strategie.
 2. Management veranderportfolio. Saneer, selecteer en balanceer het veranderportfolio.
 3. Doorbraak. Faciliteer de top 3 van kritische initiatieven (‘change begets change’).
 4. 1 taal & methode. De action based learning masterclass Strategie = Executie.
 5. Batenmanagement & monitoring. Effectieve monitoring van de baten en voortgang van strategie-executie gedurende het jaar.
 6. Appelleer. Communiceer, toets en verrijk de strategie.
 7. Activeer. Echt eigenaarschap. Door activering van executiecoalities en psychologische check-in.
 8. Inrichten. Inrichten van Strategie-Executie als discipline.
 9. Analyse vertreksituatie. Bepaal het strategie-executievermogen van uw organisatie. De capabilities.

‘’Scherp kiezen van de kritische veranderinitiatieven in het portfolio en werken met wendbare en krachtige executiecoalities zorgt voor de doorbraak in executie’’

Cees de Wijs, CEO Division Infrastructure VolkerWessels

De meest gevraagde interventies uit 2020

Meest gestelde vragen voorjaar  2020: Wat moet nu, wat moet stoppen, wat juist niet, wat moet na de ergste crisisweken doorstarten, hoe? Wat voor de continuïteit, wat voor de innovatie? Dat zijn de vragen die relaties ons nu dagelijks stellen en waar we opdrachtgevers mee helpen Deze weken en de komende maanden. Door zij-aan-zij snel en praktisch te besluiten en te helpen in acute executie (geen quick scans of adviesrapporten). In tientallen organisaties.

Actie 1: Reset en doorstart van de prioriteiten

Concreet herijken van de strategie-executie prioriteiten. En de bijbehorende doorstart per prioriteit in executie.

Activiteiten:

 1. Inventariseer bestaande prioriteiten
 2. Stel belangrijkste veranderingen vast die ex- of impliciet zijn ontstaat
 3. Herdefinieer prioriteiten. We zetten de prioiriteiten en portfoliomethode in die Turner tientallen keren per jaar inzet.
 4. Activeer de herijkte prioriteiten (hard en zacht, incl. Psychologische check-in)

Actie 2:  Oogst en consolideer innovaties

Die in no-time zijn neergezet de afgelopen tijd. En de bijbehorende competenties. Innovatie = Executie. Een opdrachtgever uit haar tenen tegen me afgelopen week: ‘’Als iets in talloze organisaties is aangetoond in deze periode is het wel dat. En het ergste wat ons bedrijfsmatig kan overkomen is dat we dat in september weer kwijtraken’’.

Activiteiten:

 1. Inventariseer bestaande innovatie-kan 2020
 2. Stel belangrijkste innovaties van voorjaar 2020 vast: welke, waarom, waar, wie? Wat wil je behouden? Waar wil je op door? Wat zijn de belangrijkste de facto’ innovaties die zijn gedaan?
 3. Herdefinieer de innovatieprioriteiten. We zetten de innovatie prioiriteiten en portfoliomethode in die Turner tientallen keren per jaar inzet.
 4. Activeer de herijkte innovatieprioriteiten (hard en zacht, incl. Psychologische check-in)

Werkvorm: elke module heeft een direct executeerbaar eindresultaat, 4 digitale sessies met uw sleutelspelers, 2 – 4 weken doorlooptijd, tussenproducten, per module, tussentijds praktische uitwerking door de deelnemers in onze e-change formats, eigenaarschap ingebakken in werkvorm. Track record en referenties beschikbaar. Fixed resultaat – tijd – prijs. Processen, systemen en mensen van ons zijn al jaren ingericht op tijd- en plaatsonafhankelijk werken. NB: geen quick scans of rapporten, wel hand-in-hand analyse en executie.

Waar bestel ik mijn exemplaar van Strategie = Executie?

Gebruik deze link voor de beste voorwaarden >

Alle inzichten over Strategie = Executie

Blog
Cor Barelds

Effort en Effect. Weten door te meten

Met het minimaal levensvatbaar product (MLP) in de eerste executiegolf kunnen voor het eerst de baten van een nieuw initiatief worden geoogst. Meten is cruciaal in deze fase: we willen immers wel weten wat er slaagt.

Lees meer »
Blog
Cor Barelds

Het belang van de psychologische check-in

De besteding van tijd en middelen moet voor succesvolle strategie-executie radicaal omgedraaid worden. Waar strategie om woorden draait, gaat het bij executie immers om daden. Besteed daarom 80% van de middelen en tijd aan pure executie in plaats van aan strategievorming en analyse en ontwerpactiviteiten.

Lees meer »
Blog
Cor Barelds

De belangrijkste taak van een leider: verminder de complexiteit en snijd het werk in opneembare stukken. Punt uit.

‘Het is niets minder dan een maatschappelijke verantwoordelijkheid om beter te worden in strategie-executie’, zei een van de bestuurders die ik tijdens het onderzoek voor mijn nieuwe boek Strategie = Executie sprak. Grote woorden, dat weet ik, maar deze bestuurder maakte wel duidelijk hoe urgent het probleem is. Sneller verbeteren, vernieuwen en innoveren is niets minder dan de nummer 1 uitdaging voor organisaties. Daar zijn drie redenen voor.

Lees meer »
Blog
Cor Barelds

Waarom strategie-executie de nummer 1 uitdaging van deze tijd is

‘Het is niets minder dan een maatschappelijke verantwoordelijkheid om beter te worden in strategie-executie’, zei een van de bestuurders die ik tijdens het onderzoek voor mijn nieuwe boek Strategie = Executie sprak. Grote woorden, dat weet ik, maar deze bestuurder maakte wel duidelijk hoe urgent het probleem is. Sneller verbeteren, vernieuwen en innoveren is niets minder dan de nummer 1 uitdaging voor organisaties. Daar zijn drie redenen voor.

Lees meer »
Team Turner wedstrijd
Financiële Dienstverlening
Alexander Bruinsma

Turner opnieuw gekozen tot nummer 1 strategisch adviesbureau in de MT1000

Turner staat op nummer 1 in de MT1000, een jaarlijks onderzoek onder opdrachtgevers van zakelijke dienstverleners. We staan op de eerste plek in de categorie strategie-advies en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus. Bovendien krijgen we hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?​

Lees meer »
working together
Strategie = Executie
mkan

Rol van de controller in strategie-executie en waardecreatie

Turner’s Jacques Pijl schrijft in zijn blog op CM: Controllers Magazine over het boek van collega Fred Conijn. Strategie draait uiteindelijk om de toewijzing van middelen. In het boek Dynamische sturing slaagt Fred Conijn erin het denken over besturing fundamenteel te verrijken door harde en zachte besturing aan elkaar te koppelen en de rol van besturing in innovatie verder uit te werken.

Lees meer »
Blog
Cor Barelds

Zeven voordelen die u postpandemie wilt behouden

De nieuwe hybride manier van werken vraagt oversturen om haar voordelen vast te houden en niet terug te vallen in de oude manier van voor de pandemie. Daarom: kies expliciet een nieuw evenwicht. En onthoudt: werken is een activiteit, geen plaats1. Zeven voordelen die u postpandemie wilt behouden. En: het ‘3 x 33% principe’, of: wat DOEN en wat NIET DOEN

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl