Team Turner

Hoe gaat Team Turner om met de corona-onzekerheid?

De winter is begonnen, maar de start van het seizoen van marathonschaatsers van Team Turner is nog heel onzeker. Hoe gaan zij om met die schuivende tijdslijnen? Hoe blijven zij gemotiveerd? De topsporters praten ons bij over hoe zij omgaan met hun corona-onzekerheden.

Blij met trainingen

Schaatser Merel Bosma vertelt: “We dachten eerst nog op 1 januari een uitgestelde start van het seizoen te  beleven in de halfopen ijsbaan van Alkmaar. Dat gaat definitief niet gebeuren. We hopen nu op 7 februari alsnog het Nederlands Kampioenschap te kunnen rijden en wellicht nog naar Zweden te kunnen voor de marathons op natuurijs. De Weissensee (bekend van de alternatieve elfstedentocht, red.) lijkt in elk geval niet door te gaan. Wel weten we dat het seizoen langer door zal gaan dan anders, namelijk tot half maart.”

Merel vervolgt: “Het is afwachten allemaal. Maar we zijn blij dat we nog wel kunnen trainen. Dieuwertje en ik trainen in Thialf, samen met een mannenploeg. Dat is fijn, dat we met een grotere groep mogen trainen. En Iris en Lisa trainen samen in Haarlem.”

“We zijn blij dat we nog wel kunnen trainen.”

– marathonrijdster Merel Bosma

Niet bij elkaar zijn

Iris van der Stelt: “We kijken ernaar uit om echt weer samen te kunnen trainen, samen te kunnen rijden. Als team wil je graag bij elkaar zijn en dat kan nu gewoon niet Gelukkig kunnen we facetimen, appen, bellen. Dat doen we ook veel. Maar we hopen echt de kans te hebben om te laten zien waar we zo hard voor trainen. Ook aan onze sponsor, want het is echt lang geleden dat we elkaar hebben gezien.” 

“Als team wil je graag bij elkaar zijn, maar dat kan nu niet.”

– marathonrijdster Iris van der Stelt

Waar werk je naartoe?

Lisa van der Geest: “Als topsporter is het heel lastig als je niet weet waar je precies naartoe werkt. Normaal gesproken stellen we een doel voor onszelf en daar werken we naartoe. Daar haal je vervolgens veel zelfvertrouwen uit: dat je kunt laten zien wat je kunt en dat je het steeds beter wilt doen. Nu is dat grote doel er niet.”  

Lisa vervolgt: “We hebben ons strakke trainingsschema aanvankelijk ook wat losgelaten en even gedaan wat we allemaal zelf leuk vinden. Even hardlopen in de duinen, in plaats van op de ijsbaan, bijvoorbeeld. Maar nu hebben we weer kleinere doelen gesteld om naartoe te werken, bijvoorbeeld technische verbeterpunten. Het is belangrijk om te blijven kijken naar wat je nog wel kunt doen.”

 

“Als topsporter is het lastig als je niet precies weet waar je precies naartoe werkt.”

– marathonrijdster Lisa van der Geest

Meer tijd voor techniek

Herkenbaar, ook voor Dieuwertje van Kalken: “Eigenlijk is onze voorbereidingsperiode met een paar maanden verlengd. Normaal gesproken zitten we in de zomer veel op de fiets en werken we in de winter van wedstrijd naar wedstrijd. Nu hebben we de kans om veel op het ijs te trainen en meer tijd te nemen om aan onze techniek te werken. Ik vind het heerlijk om weer op het ijs te staan en ben straks extra gemotiveerd voor het nieuwe seizoen. Natuurlijk is dit een moeilijke periode, maar het positieve is dat we echt beter kunnen worden dan ooit.”

“Het positieve is dat we echt beter kunnen worden dan ooit.”

– marathonrijdster Dieuwertje van Kalken

Maatschappelijke carrières

En natuurlijk zijn er nog de maatschappelijke carrières van de marathonrijdsters die doorgaan. Zij studeren en werken allemaal naast hun topsport. Dit jaar gaven we in een videoserie een inkijkje in hun leven vol topsport en maatschappelijke ambities. 

Iris van der Stelt

Neem een kijkje in haar leven als fysiotherapeut voor kinderen en haar grote liefde voor schaatsen op natuurijs.

Merel Bosma

Neem een kijkje in haar leven als studiebegeleider voor kinderen met autisme en haar prestaties op de Weissensee begin 2020.

Dieuwertje van Kalken

Neem een kijkje in haar leven als jongste schaatser van Team Turner en haar passie voor haar studie Geneeskunde

Lisa van der Geest

Neem een kijkje in haar leven als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor en haar rol als ‘koerskapitein’ van het team. 

Alle nieuwsberichten over Team Turner

Team Turner
Alexander Bruinsma

Line-up Team Turner met Daphne Alderts compleet

Met het aantrekken van Daphne Alderts heeft Team Turner de line-up voor komende seizoen compleet. Het team bestaat nu uit Dieuwertje van Kalken, Tjilde Bennis, Evi Gelling en Daphne Alderts. De marathonschaatsters zijn met de tijdelijke teammanager Zoey van den Bosch nog wel op zoek naar een cosponsor én een nieuwe ploegleider.

Lees meer »
Team Turner
Alexander Bruinsma

Team Turner met drie nieuwe rijders op volle sterkte voor volgend seizoen

Team Turner heeft voor het komende marathonschaatsseizoen drie nieuwe rijders aangetrokken. Naast Dieuwertje van Kalken (23) zullen in 2022-2023 Lisanne Buurman (29), Tjilde Bennis (24) en Evi Gelling (19) uitkomen voor het schaatsteam. Teammanager Michelle de Bruijn is heel blij met de nieuwe teamleden. ‘Dit is een potentiële topploeg.’

Lees meer »
Team Turner
mkan

Turner en Team Turner samen door naar nieuw schaatsseizoen

Positief nieuws na een verloren marathonschaatsseizoen. Turner en Team Turner gaan samen door naar het volgende seizoen. Ook de ploeg zelf, bestaande uit Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma en Dieuwertje van Kalken, blijft bij elkaar. Na een bewogen jaar kijken de schaatsers en Turner nu vooruit naar seizoen 2021/2022.

Lees meer »
Team Turner
mkan

Hoe gaat Team Turner om met corona-onzekerheid?

De winter is begonnen, maar de start van het seizoen van marathonschaatsers van Team Turner is nog heel onzeker. Hoe gaan zij om met die schuivende tijdslijnen? Hoe blijven zij gemotiveerd? De topsporters praten ons bij over hoe zij omgaan met hun corona-onzekerheden.​

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE