Team Turner

Schaatsseizoen Team Turner schuift verder door

Het is nog niet duidelijk hoe het schaatsseizoen er voor Team Turner uit zal zien. De start zal niet eerder dan 1 januari plaatsvinden, zoveel is zeker. Wat betekent dat voor de marathonschaatsers van Team Turner? Teammanager Michelle de Bruijn geeft een update.

Veel onzekerheid

Normaal gesproken start het marathonseizoen eind oktober met de eerste wedstrijd van de Marathon Cup op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Eerder werd al bekend gemaakt dat de eerste drie wedstrijden niet door zouden gaan. “Het komt niet als een klap … maar wel even slikken,” aldus rijdster Lisa van der Geest destijds. Begin november kwam daar het besluit bij de start van het seizoen niet eerder dan 1 januari 2021 te laten plaatsvinden. 

Team Turner’s manager Michelle de Bruijn, eerder zelf ook marathonrijdster op topniveau, praat ons bij: “Er is nog heel veel onzekerheid over de start van het seizoen, bij de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsbond, red.) liggen alle opties nog op tafel. Misschien gaan we meerdere wedstrijden per week rijden. Misschien gaan de buitenlandse wedstrijden op natuurijs nog schuiven. Alles is nog in beweging. En tegelijkertijd ook niet. We kunnen het alleen maar afwachten.”

Trainen, waarvoor?

Hoe ziet het leven van Team Turner er dan nu uit? Michelle legt uit: “Eigenlijk is er in het trainen niet heel veel veranderd, want dat gebeurt bij Team Turner toch al in koppels. Dieuwertje en Merel, die in het Noorden wonen, trainden altijd al in Thialf in Heerenveen. En Lisa en Iris, die in het Westen wonen, trainen altijd al op de ijsbaan in Haarlem. Ook het fietsen en hardlopen kan gewoon doorgaan.” 

Maar hoe blijven de rijdsters gemotiveerd met zoveel onzekerheid? “Ja, we missen een duidelijk doel. Dat is soms frusterend; dat je niet weet waar je nou precies naartoe werkt. Elke rijdster heeft wel momenten waarop die motivatie uitblijft. Dan moet je het soms even het ijs af stappen. Alles even loslaten.”  

Michelle de Bruijn

“Lastig omdat we niet weten waar we precies naartoe werken.”

– Michelle de Bruijn, manager Team Turner

Maatschappelijke carrières

En natuurlijk zijn er nog de maatschappelijke carrières van de marathonrijdsters die doorgaan. Zij studeren en werken allemaal naast hun topsport. Dit jaar gaven we in een videoserie een inkijkje in hun leven vol topsport en maatschappelijke ambities. 

Iris van der Stelt

Neem in een kijkje in haar leven fysiotherapeut voor kinderen en haar grote liefde voor schaatsen op natuurijs.

Merel Bosma

Neem in een kijkje in haar leven als studiebegeleider voor kinderen met autisme en haar prestaties op de Weissensee begin 2020.

Dieuwertje van Kalken

Neem in een kijkje in haar leven als jongste schaatser van Team Turner en haar passie voor haar studie Geneeskunde.

Lisa van der Geest

Neem in een kijkje in haar leven als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor en haar rol als ‘koerskapitein’ van het team. 

Alle nieuwsberichten over Team Turner

Team Turner
Alexander Bruinsma

Line-up Team Turner met Daphne Alderts compleet

Met het aantrekken van Daphne Alderts heeft Team Turner de line-up voor komende seizoen compleet. Het team bestaat nu uit Dieuwertje van Kalken, Tjilde Bennis, Evi Gelling en Daphne Alderts. De marathonschaatsters zijn met de tijdelijke teammanager Zoey van den Bosch nog wel op zoek naar een cosponsor én een nieuwe ploegleider.

Lees meer »
Team Turner
Alexander Bruinsma

Team Turner met drie nieuwe rijders op volle sterkte voor volgend seizoen

Team Turner heeft voor het komende marathonschaatsseizoen drie nieuwe rijders aangetrokken. Naast Dieuwertje van Kalken (23) zullen in 2022-2023 Lisanne Buurman (29), Tjilde Bennis (24) en Evi Gelling (19) uitkomen voor het schaatsteam. Teammanager Michelle de Bruijn is heel blij met de nieuwe teamleden. ‘Dit is een potentiële topploeg.’

Lees meer »
Team Turner
mkan

Turner en Team Turner samen door naar nieuw schaatsseizoen

Positief nieuws na een verloren marathonschaatsseizoen. Turner en Team Turner gaan samen door naar het volgende seizoen. Ook de ploeg zelf, bestaande uit Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma en Dieuwertje van Kalken, blijft bij elkaar. Na een bewogen jaar kijken de schaatsers en Turner nu vooruit naar seizoen 2021/2022.

Lees meer »
Team Turner
mkan

Hoe gaat Team Turner om met corona-onzekerheid?

De winter is begonnen, maar de start van het seizoen van marathonschaatsers van Team Turner is nog heel onzeker. Hoe gaan zij om met die schuivende tijdslijnen? Hoe blijven zij gemotiveerd? De topsporters praten ons bij over hoe zij omgaan met hun corona-onzekerheden.​

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE