Team Turner

Uitstel start van marathonschaatsseizoen 2020/2021

Op donderdag 15 oktober kwam het nieuws dat de eerste drie wedstrijden van Team Turner niet door kunnen gaan. Alleen de erkende topsport mag door blijven gaan en daar valt het marathonschaatsen niet onder.

Even slikken

Team Turner’s Lisa van der Geest vertelde gisteren aan schaatsen.nl hoe ze het nieuws hoorde van schaatsbond KNSB: “Voor de persconferentie waren er al dingen uitgelekt en toen dacht ik al dat het lastig zou worden. De belangrijkste gedachte achter de maatregelen is om de reisbewegingen te beperken. Dan ligt met zijn allen naar de ijsbaan gaan om een marathon te schaatsen niet echt in die lijn. Het komt dus niet echt als een klap, maar op het moment dat het definitief is, is het wel even slikken.”

Turner’s Jeroen Visscher vertelt: “Ook wij hadden er ontzettend veel zin in: met het vallen van de blaadjes, liep bij ons ook de schaatskoorts alweer op. En toen kwam daar het nieuws dat de eerste wedstrijden geschrapt zijn. We leven echt met Team Turner mee. Als topsporter werk je heel lang toe naar de start van het seizoen, dus dat moet je echt even de tijd nemen om weer mentaal om te schakelen.”

Nieuwe startdatum 

De eerste wedstrijd staat nu op 14 november in Haarlem gepland.  Lisa: “Ik hoop dat deze maatregelen voldoende zijn en dat we over vier weken kunnen zeggen dat het wat gedaan heeft. Dan is het eerder een kwestie van volhouden dan dat er dingen vrijgegeven gaan worden. Dan hoop ik dat de horeca en de sport als eerste weer mogen.”

Jeroen: “Niemand weet hoe het leven de komende maanden eruit gaat zien. Wij hopen dat competitie door kan gaan. En als Team Turner weer mag, dan weet ik dat ze er klaar voor zullen zijn.”

Al het nieuws over Team Turner vind je hier

Contact

We leren je graag kennen. Neem vooral contact met ons op als je vragen hebt!

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK
Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl