Onderwijsinnovatie

Waarom innovatie in het hoger onderwijs nog steeds hoog op de agenda staat.

Onderwijsinstellingen staan voor de continue uitdaging om aan te sluiten op de veranderende vraag van werkveld en studenten. Zij formuleerden de afgelopen jaren allerlei ambities daartoe. Persoonlijke leerroutes met passende begeleiding, flexibilisering en digitalisering, leven lang ontwikkelen, 21st century skills, moderne didactiek et cetera. Corona heeft deze ontwikkelingen nu in een stroomversnelling gebracht. Maar hoe zorg je als onderwijsinstelling nu voor continue innovatie?

Onderwijsinnovatie bij hogescholen

Al een tijd signaleren we een toenemende noodzaak om voortgang te boeken met onderwijsinnovatie. Onderwijsinstellingen moeten zich steeds meer verantwoorden over de kwaliteit en prestaties – richting hun stakeholders en de maatschappij. Intussen betreden steeds meer nieuwe spelers met nieuwe manieren van leren de onderwijsmarkt. Met succes. Denk aan de populariteit van Massive Online Open Courses (MOOCS), zoals Kahn Academy, Coursera en edX. Hoe blijven hogescholen aansluiten op deze ontwikkelingen?

Onderzoek naar onderwijsinnovatie onder hogescholen

In 2019 interviewden we 25 bestuurders en directeuren van 14 hogescholen over onderwijsinnovatie. Wij vroegen ons af: waar blijft die echt innovatie? En toen kwam corona. Daar was dus de innovatie. Onder enorme druk werd in razend tempo het onderwijs volledig gedigitaliseerd en heeft iedereen wel 21st century skills geoefend. Als we straks de balans op maken, verwachten wij dat het vraagstuk onderwijsinnovatie nog steeds hoog op de agenda staat.

Hogescholen waar blijft de echte innovatie?

Verder sparren over dit vraagstuk?

Alle inzichten over onderwijsinnovatie van onze specialisten.

Lessen uit de Coronaperiode
mkan

Turner publiceert onderzoek ‘De toekomst van blended onderwijs is gestart’

Turner deed onderzoek onder 1.500+ studenten, docenten en medewerkers van zes instellingen in het hoger onderwijs. Onderzoek naar de vraag die iedereen in het onderwijs bezighoudt: wat kunnen we leren van de coronaperiode? Hoe bevalt online onderwijs voor studenten en docenten van hogescholen en universiteiten? Wat hebben instellingen allemaal geregeld en georganiseerd? De toekomst van onderwijs is ‘blended’, dat staat wel vast. Maar hoe dat er precies uitziet?​

Lees meer »
Artificial Intelligence
Alexander Bruinsma

Kick-off Werkgroep Onderwijs

Hoe kan AI precies bijdragen aan beter onderwijs en het beter benutten van talent? En hoe kun je omgaan met bedreigingen van AI? Dat wordt nog weinig concreet, zien we.

Lees meer »
hogeschool
Lessen uit de Coronaperiode
Alexander Bruinsma

Wat onderwijsinstellingen nu moeten doen om door te innoveren na de coronacrisis

Het is alle hens aan dek in het onderwijs: alle scholen dicht, zieke docenten en toch moeten de lessen door. Er wordt nu veel gevraagd van docenten, ondersteuning en management om de situatie onder controle te krijgen. Allemaal erg vervelend, maar het biedt ook weer mooie kansen. Kansen om flink vaart te maken met onderwijsinnovatie. Wat kun je nu doen om door te innoveren na de Corona-crisis?

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE