Zorg

Turner versterkt haar zorgteam met expert zorglogistiek Annelies van der Ham

Expert zorglogistiek Annelies van der Ham verbindt zich aan Turner. Met een afgerond promotieonderzoek naar de organisatie van zorglogistiek zal zij zich richten op thema’s als passende zorg, de juiste zorg op de juiste plek, integraal capaciteitsmanagement, zorglogistiek en ICT.

Waardevolle zorg-expertise

Edwin Schippers, leider van Turner’s zorgpractice: “We zijn enorm blij met de expertise die Annelies met zich meebrengt. Heel waardevol voor onze opdrachtgevers en goed aansluitend op onze eigen kennis en vaardigheden. Daarnaast is Annelies een heel prettig persoon, dus ik kijk er erg naar uit om samen te werken en onze klanten nóg meer van dienst te kunnen zijn.”

Annelies werkte eerder bij verschillende onderzoek- en adviesbureaus, zoals TNO, Ynno en SQwin en heeft zich gespecialiseerd in logistiek binnen de zorg. Zo begeleidde zij diverse opdrachten bij toonaangevende zorginstellingen. Een mooi voorbeeld is een vernieuwend materiaallogistiek concept voor het nieuwe operatiecomplex van het MUMC+ dat Annelies heeft ontwikkeld en geïmplementeerd.

Annelies licht toe: “Mijn specialisatie is vraagstukken in de zorg die gaan over de combinatie werkproces, logistiek, ICT en gebouw. Dat zijn altijd complexe opgaven, omdat je te maken hebt met heel specifieke werkprocessen, met veel verschillende partijen en systemen die van elkaar afhankelijk zijn. Denk aan de verschillende specialismen in een ziekenhuis, maar ook aan verpleegkundigen, apothekers en toeleveranciers. Naast mijn advieswerk, heb ik de afgelopen jaren promotieonderzoek gedaan naar de organisatie van zorg-logistiek .”

"We zijn enorm blij met de expertise die Annelies met zich meebrengt. Heel waardevol voor onze opdrachtgevers."

Edwin Schippers, practice-leider Zorg

Dezelfde manier van kijken

Edwin daarover: “Wij kunnen allemaal veel leren van de inzichten uit haar onderzoeken. Er zijn ontzettend veel raakvlakken met de inzichten en ervaring van Annelies en ons eigen werk. Neem onze projecten op het vlak van integraal capaciteitsmanagement bij Nij Smellinghe en op het vlak van ziekenhuislogistiek bij het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie.

Waarom koos Annelies voor Turner: “Het afgelopen jaar werkte ik, naast mijn promotieonderzoek, als zelfstandig adviseur. Toch miste ik collega’s met wie je kunt sparren en opdrachten kunt doen en een organisatie die achter mij staat. Bij Turner heb ik een mooie club adviseurs gevonden op dezelfde manier kijken naar het verbeteren, vernieuwen en innoveren in de zorg. Strategie = Executie, Turner’s filosofie en methode hebben veel raakvlakken met mijn aanpak en visie.”

"Een mooie club adviseurs met dezelfde manier van kijken naar het verbeteren, vernieuwen en innoveren in de zorg."

Annelies van der Ham, organisatieadviseur Zorg

Juiste zorg, juiste plek

Naast haar advieswerk, zal Annelies aan de Universiteit Maastricht verbonden blijven als parttime onderzoeker. Zij zal onderzoek doen naar de verbetering van de ouderenzorg in de regio Breda op het vlak van de juiste zorg op de juiste plek.

Alle nieuwsberichten over zorg

Zorg
Alexander Bruinsma

Accolade

De zorgkloof – een toename van het aantal cliënten, een afname van het aantal medewerkers – zet veel zorgorganisaties voor het blok. Hoe moeten zij de zorg inrichten? Anne Bosman, bestuurder van Accolade Zorg, schakelde Edwin Schippers van Turner in voor het opstellen van een nieuwe strategie. Het draait om keuzes maken en innoveren, met behoud van de christelijke identiteit, vertelt Bosman.

Lees meer »
Zorg
Alexander Bruinsma

Coloriet

In plaats van een pas op de plaats te maken, drong bestuurder Aukje Reinders er midden in de Coronacrisis op aan een nieuwe strategie te formuleren voor zorgorganisatie Coloriet. Met alle uitdagingen die er op de organisatie afkomen is er behoefte aan nieuw élan en nieuwe energie, is haar overtuiging.

Lees meer »
Zorg
Cor Barelds

Klimmendaal

Op initiatief van Verstegen Accountants uit Dordrecht maakte Edwin Schippers van Turner een organisatiescan van Klimmendaal, een revalidatiecentrum met hoofdkantoor in Arnhem. De organisatie had te maken met verschillende problemen: de gevolgen van een eerdere fusie, de Coronacrisis en daardoor een te ambitieuze veranderagenda. Bestuurder Martijn Kuit was blij met het advies om pas op de plaats te maken.

Lees meer »
Team Turner wedstrijd
Financiële Dienstverlening
Alexander Bruinsma

Turner opnieuw gekozen tot nummer 1 strategisch adviesbureau in de MT1000

Turner staat op nummer 1 in de MT1000, een jaarlijks onderzoek onder opdrachtgevers van zakelijke dienstverleners. We staan op de eerste plek in de categorie strategie-advies en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus. Bovendien krijgen we hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?​

Lees meer »
De Juiste Zorg op de Juiste Plek
mkan

Zeven vragen aan Turner’s zorgexpert Annelies van der Ham

Expert zorglogistiek Annelies van der Ham heeft zich verbonden aan Turner’s zorg practice. Met een afgerond promotieonderzoek naar de organisatie van zorglogistiek en jarenlange consultancy-ervaring op zak, is zij met recht aanwinst voor Turner. Wat voor ervaring brengt zij mee? Welke waardevolle inzichten levert haar onderzoek op? En wat zijn haar ambities? We leren Annelies kennen in zeven vragen.​

Lees meer »
Blog
mkan

Column Peter de Bruin | Vaccinatietraagheid legt DNA In de zorg bloot

Soms heb je een crisis nodig om tot inzicht over je eigen DNA te komen, schrijft Peter de Bruin. In de zorg maakt de vaccinatietraagheid duidelijk dat met de zorg in Nederland niets mis is, met de organisatie van de zorg des te meer. Meer schaal en samenwerking is nodig. Zorg voor de keten, tegen de versnippering. De vele zorgbestuurders, virologen en andere medici die publiekelijk hun verbazing uiten hebben een punt. Dankzij Corona weet de zorg nu beter.

Lees meer »
Zorg
mkan

Turner verwelkomt Edwin Schippers als leider van zorg practice

Edwin Schippers treedt per januari in dienst als de nieuwe leider van Turner’s zorg practice. Met zijn jarenlange ervaring als strategisch adviseur bij zorginstellingen, haalt Turner een brok aan zorgkennis en -kunde binnen. Iemand, bovendien, met een passie voor strategie en innovatie. Een mooie start van het jaar voor Turner’s groeiende zorgpractice.​

Lees meer »
Zorg Gezondheidszorg
Zorg
mkan

Regie in de regio

De Juiste Zorg op de Juiste Plek, het is makkelijker gezegd dan gedaan. De reis van de patient verloopt vaak langs vele muurtjes. Terwijl we weten: voor een optimale zorg moeten we die muren doorbreken. Peter de Bruin en Femke van den Wall Bake zien in een regionale aanpak de grootste kans van slagen. Waarom?

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE