Zorg

Turner verwelkomt Edwin Schippers als leider van zorg practice

Edwin Schippers treedt per januari in dienst als de nieuwe leider van Turner’s zorg practice. Met zijn jarenlange ervaring als strategisch adviseur bij zorginstellingen, haalt Turner een brok aan zorgkennis en -kunde binnen. Iemand, bovendien, met een passie voor strategie en innovatie. Een mooie start van het jaar voor Turner’s groeiende zorgpractice.

"Een aanwinst"

Managing partner Jeroen Visscher: “Edwin heeft een indrukwekkende staat van dienst binnen de zorg. Zijn kennis en ervaring zijn een goede aanvulling op ons netwerk in de curatieve zorg. Edwin komt snel tot de kern van een probleem en is ook een goede verbinder. Dat past heel goed bij Turner, echt een aanwinst.”

Edwin Schippers werkt al 25 jaar als extern adviseur aan strategie-executie opdrachten bij een breed palet van zorgaanbieders. Van thuiszorgorganisaties en verpleeghuizen tot jeugdzorgaanbieders en GGZ-instellingen. Met zijn achtergrond in organisatiekunde, informatiekunde én verandermanagement heeft Edwin veel zorginstellingen succesvol begeleid in hun strategie-executie. Denk aan opdrachten rondom strategische positionering, governance, bedrijfsvoering en digitale innovatie.

"Edwin's kennis en ervaring zijn een goede aanvulling op ons netwerk in de curatieve zorg. Echt een aanwinst voor Turner"

Jeroen Visscher, managing partner Turner

Strategie-executie als rode draad

Edwin: “We staan voor een enorme uitdaging in de Nederlandse gezondheidszorg. De vraag naar de zorg blijft stijgen en de technologische ontwikkelingen bieden steeds meer behandelmogelijkheden. Intussen kampt de zorg met een groeiend tekort aan personeel en met oplopende kosten. Voor een duurzame oplossing moet je verder kijken dan de eigen instelling. We moeten slimmer samenwerken in de regio en in de keten, met behulp van technologische innovaties. En dat gaat echt niet vanzelf. Dat vraagt om slagvaardige samenwerkingsverbanden, om nieuwe financiële modellen (zoals ‘shared savings’), om slimme processen en om schaalbare technologie. Precies waar Turner sterk in is!”

 

Jeroen: “Die integrale benadering sluit natuurlijk heel erg aan bij Turner, het is waar we met Strategie = Executie voor staan. En waar we ook dagelijks aan werken in onze zorgopdrachten. Denk aan ons werk rond maatwerk medicatie voor het Prinses Maxima Centrum en rond de OK in Ziekenhuis Nij Smellinghe. Of aan initiatieven zoals de Juiste Zorg op de Juiste Plek.”

 

"De hoge mate van professionaliteit van Turner trok mij meteen aan."

Edwin Schippers, practice leider Zorg

Keuze voor kwaliteit

 

Edwin over zijn overstap: “De keuze voor Turner is heel bewust: de hoge mate van professionaliteit van Turner trok mij meteen aan. Opdrachtgevers waarderen Turner, zoals de nummer 1 positie in de MT1000 ook laat zien. En de gesprekken met mijn nieuwe collega’s waren van hoog niveau; er werken hier stuk voor stuk getalenteerde, energieke en scherpe adviseurs met een grote betrokkenheid bij de zorg. Dat is erg prettig.” 

Waar kijkt Edwin het meest naar uit? “Persoonlijk kijk ik ernaar uit om te werken aan strategische en innovatieve projecten in co-creatie met opdrachtgevers om de zorg betaalbaar, toegankelijk en op het hoge kwaliteitsniveau te houden. Denk bijvoorbeeld aan ons werk voor digitale triage en diagnose app van Digidok. We hebben zoveel competenties in huis: van ervaren programmamanager tot data scientist en van boardroom adviseur tot specialist op de harde bedrijfsvoering. Samen kunnen we de zorg helpen sneller te verbeteren, te vernieuwen en te innoveren. Daar ga ik voor.”

Alle nieuwsberichten over zorg

Zorg
Alexander Bruinsma

Leger des Heils

Het Leger des Heils benaderde Turner voor advies over een nieuwe strategische koers. Binnen de nieuwe strategische koers moet de focus liggen op ‘de deelnemers’, de doelgroep van het Leger des Heils. Deze is bijzonder, omdat de doelgroep kampt met meervoudige problematiek en daardoor vroegtijdig verouderd.

Lees meer »
Zorg
Alexander Bruinsma

Accolade

De zorgkloof – een toename van het aantal cliënten, een afname van het aantal medewerkers – zet veel zorgorganisaties voor het blok. Hoe moeten zij de zorg inrichten? Anne Bosman, bestuurder van Accolade Zorg, schakelde Edwin Schippers van Turner in voor het opstellen van een nieuwe strategie. Het draait om keuzes maken en innoveren, met behoud van de christelijke identiteit, vertelt Bosman.

Lees meer »
Zorg
Alexander Bruinsma

Coloriet

In plaats van een pas op de plaats te maken, drong bestuurder Aukje Reinders er midden in de Coronacrisis op aan een nieuwe strategie te formuleren voor zorgorganisatie Coloriet. Met alle uitdagingen die er op de organisatie afkomen is er behoefte aan nieuw élan en nieuwe energie, is haar overtuiging.

Lees meer »
Zorg
Cor Barelds

Klimmendaal

Op initiatief van Verstegen Accountants uit Dordrecht maakte Edwin Schippers van Turner een organisatiescan van Klimmendaal, een revalidatiecentrum met hoofdkantoor in Arnhem. De organisatie had te maken met verschillende problemen: de gevolgen van een eerdere fusie, de Coronacrisis en daardoor een te ambitieuze veranderagenda. Bestuurder Martijn Kuit was blij met het advies om pas op de plaats te maken.

Lees meer »
Team Turner wedstrijd
Financiële Dienstverlening
Alexander Bruinsma

Turner opnieuw gekozen tot nummer 1 strategisch adviesbureau in de MT1000

Turner staat op nummer 1 in de MT1000, een jaarlijks onderzoek onder opdrachtgevers van zakelijke dienstverleners. We staan op de eerste plek in de categorie strategie-advies en hebben de hoogste klanttevredenheid van alle consultancybureaus. Bovendien krijgen we hoge waarderingen voor klantgerichtheid, uitvoering en product. Wat is het verhaal achter deze mooie prestatie?​

Lees meer »
Zorg
mkan

Turner verwelkomt Edwin Schippers als leider van zorg practice

Edwin Schippers treedt per januari in dienst als de nieuwe leider van Turner’s zorg practice. Met zijn jarenlange ervaring als strategisch adviseur bij zorginstellingen, haalt Turner een brok aan zorgkennis en -kunde binnen. Iemand, bovendien, met een passie voor strategie en innovatie. Een mooie start van het jaar voor Turner’s groeiende zorgpractice.​

Lees meer »
Zorg Gezondheidszorg
Zorg
mkan

Regie in de regio

De Juiste Zorg op de Juiste Plek, het is makkelijker gezegd dan gedaan. De reis van de patient verloopt vaak langs vele muurtjes. Terwijl we weten: voor een optimale zorg moeten we die muren doorbreken. Peter de Bruin en Femke van den Wall Bake zien in een regionale aanpak de grootste kans van slagen. Waarom?

Lees meer »
huisarts square
Zorg
mkan

Digidok

Doorbraak in eerstelijnszorg DigiDok Waarde innovatieve app aangetoond 32% meer patiënten per uur behandelen Digitaal consult kan 36-50% korter dan een fysiek consult Veel fysieke

Lees meer »
huisarts
De Juiste Zorg op de Juiste Plek
mkan

Doorbraak in eerstelijnszorg

Spreekuur.nl is een mooi voorbeeld van hoe digitale zorg de Juiste Zorg op de Juiste Plek mogelijk maakt. Met deze triage- en diagnose app kunnen patiënten zelf de eerste stappen in de eerstelijns zorg zetten. Turner helpt bij deze – en andere – doorbraken in de Juiste Zorg op de Juiste Plek. ​

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE