Team Turner

Line-up Team Turner met Daphne Alderts compleet

Met het aantrekken van Daphne Alderts heeft Team Turner de line-up voor komende seizoen compleet. Het team bestaat nu uit Dieuwertje van Kalken, Tjilde Bennis, Evi Gelling en Daphne Alderts. De marathonschaatsters zijn met de tijdelijke teammanager Zoey van den Bosch nog wel op zoek naar een cosponsor én een nieuwe ploegleider.

Het was even slikken voor de leden van Team Turner, toen zij afgelopen seizoen werden geconfronteerd met het aankomende vertrek van ploegleider Arjen Becker en teammanager Michelle de Bruijn. Vervolgens kondigde ook rijdster Lisanne Buurman aan te willen stoppen. Het team raakte ineens drie sleutelfiguren kwijt. Een ingewikkelde situatie, die deels is ondervangen doordat fysiotherapeut Zoey van den Bosch in het gat gesprongen is.

Met de komst van Daphne Alderts als vierde rijdster zette Team Turner de eerste stap om de organisatie weer compleet te maken. Alderts heeft zoals bekend anderhalf jaar langs de kant gestaan als gevolg van long covid. De 24-jarige marathonrijdster was blij verrast met de belangstelling en hoefde niet lang na te denken. ‘Ik vind het bijzonder dat Team Turner het met mij aandurft. Zelf ben ik heel optimistisch, ik voel me na de intensieve revalidatie eigenlijk beter dan ooit. Tijdens mijn vakantie op Madeira voelde ik mijn krachten alweer terugkomen. De eerste gezamenlijke trainingen verliepen ook heel goed.’

Van den Bosch is vol vertrouwen over de rol die Alderts kan vervullen. ‘Wij zijn superblij met haar komst. Ze past heel goed bij de ploeg, er staat nu echt weer een team.’

Alderts komt over van Team BTZ. Ze heeft voor komend seizoen verschillende doelstellingen. ‘Het belangrijkste is volledig fit worden. Ik wil het maximale uit mezelf halen en zoveel mogelijk voor de ploeg betekenen. De uitslagen komen daarna vanzelf wel. Tegelijk hoop ik veel plezier te kunnen maken met de andere leden van Team Turner. Als ik afga op hoe de afgelopen weken zijn verlopen, komt dat wel goed.’

Met de komst van Alderts is Team Turner nog niet helemaal compleet. Van den Bosch is hard op zoek naar een nieuwe ploegleider, de vier rijdsters zelf richten zich op het vinden van een cosponsor. Net als de afgelopen jaren heeft Piet Hijlkema, die ook ploegleider is van Team Bouwselect, de trainingsschema’s gemaakt. Het team is heel gelukkig met Hijlkema en zou hem graag aan boord houden. ‘We hebben alle hoop dat het goed gaat komen’, zegt Van den Bosch.

Marathonschaatsteam Turner

Ik ben Tjilde, 24 jaar en dit wordt alweer mijn 6e jaar landelijk. Ik ben begonnen bij team Nedflex. Afgelopen jaar heb ik bij Palet gereden. Naast het schaatsen werk ik 3 dagen in de week bij de Sven Kramer Academy voor de communicatie en marketing. Ik woon nu bijna een jaar in Heerenveen, maar kom oorspronkelijk uit Zoeterwoude. Heel veel zin om er met Team Turner een mooi seizoen van te maken!

Tjilde Bennis

Ik ben Daphne Alderts, ik ben 25 jaar en ik woon samen met mijn vriend Kars in Heerenveen. Momenteel werk ik als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg en studeer ik voor docent Nederlands. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld binnen Team BTZ: eerst bij de B’s, daarna bij de A’s. Ik heb enorm veel zin om met Team Turner te rijden en er een mooi seizoen van te maken!

Daphne Alderts

Ik ben Evi, 19 jaar en kom uit een klein dorpje in Groningen. Ik doe binnenkort eindexamens en wil daarna graag studeren en wonen in Groningen. Ik heb tot nu toe vooral langebaan geschaatst bij het KTT Noord, maar ik ben erg enthousiast geworden van de marathons die ik heb gereden. Afgelopen jaar reed ik de marathons individueel, maar het lijkt me heel leuk om komend seizoen met Team Turner te gaan rijden!

Evi Gelling

Ik ben Dieuwertje van Kalken, 24 jaar en woon in Heerenveen. Naast dat ik professioneel schaats studeer ik Geneeskunde. Ik ben al vanaf het begin betrokken bij Team Turner. Ook met de nieuwe samenstelling van het team maken we er weer een mooi seizoen van!

Dieuwertje van Kalken

Fysiotherapeut Team Turner
Zoey van den Bosch - Team Turner

Zoey van den Bosch

Piet Hijlkema

Meer nieuws en achtergronden over de marathonschaatsers van Team Turner

Team Turner
Alexander Bruinsma

Line-up Team Turner met Daphne Alderts compleet

Met het aantrekken van Daphne Alderts heeft Team Turner de line-up voor komende seizoen compleet. Het team bestaat nu uit Dieuwertje van Kalken, Tjilde Bennis, Evi Gelling en Daphne Alderts. De marathonschaatsters zijn met de tijdelijke teammanager Zoey van den Bosch nog wel op zoek naar een cosponsor én een nieuwe ploegleider.

Lees meer »
Team Turner
Alexander Bruinsma

Team Turner met drie nieuwe rijders op volle sterkte voor volgend seizoen

Team Turner heeft voor het komende marathonschaatsseizoen drie nieuwe rijders aangetrokken. Naast Dieuwertje van Kalken (23) zullen in 2022-2023 Lisanne Buurman (29), Tjilde Bennis (24) en Evi Gelling (19) uitkomen voor het schaatsteam. Teammanager Michelle de Bruijn is heel blij met de nieuwe teamleden. ‘Dit is een potentiële topploeg.’

Lees meer »
Team Turner
mkan

Turner en Team Turner samen door naar nieuw schaatsseizoen

Positief nieuws na een verloren marathonschaatsseizoen. Turner en Team Turner gaan samen door naar het volgende seizoen. Ook de ploeg zelf, bestaande uit Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma en Dieuwertje van Kalken, blijft bij elkaar. Na een bewogen jaar kijken de schaatsers en Turner nu vooruit naar seizoen 2021/2022.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE