Team Turner

Uitstel schaatsseizoen voor Team Turner

Het marathon-schaatsseizoen van Team Turner is uitgesteld. De eerste wedstrijden van het seizoen, dat op 26 oktober zou beginnen, zijn geannuleerd in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19. Een tegenvaller voor Team Turner.

Uitstel schaatsseizoen voor Team Turner

Op 15 oktober 2020 werd bekend gemaakt dat de eerste wedstrijden van het marathonschaatsen van seizoen 2020/2021 zijn geannuleerd. Het marathonschaatsen is namelijk geen door het NOC*NSF erkende topsport en daarom wordt er geen uitzondering gemaakt op de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19. Hoewel het nieuws niet onverwacht voor de rijdsters van Team Turner, kwam de klap toch hard aan. 

"Even slikken"

Team Turner’s Lisa van der Geest zegt hierover op schaatsen.nl:  “De KNSB behandelt marathonschaatsen wel als topsport, maar het heeft geen officiële status”, constateert ze, “voor de persconferentie waren er al dingen uitgelekt en toen dacht ik al dat het lastig zou worden. De belangrijkste gedachte achter de maatregelen is om de reisbewegingen te beperken. Dan ligt met zijn allen naar de ijsbaan gaan om een marathon te schaatsen niet echt in die lijn. Het komt dus niet echt als een klap, maar op het moment dat het definitief is, is het wel even slikken.”

Ook Turner’s managing partner Jeroen Visscher baalt van het nieuws: “We hebben afgelopen seizoen, ons eerste seizoen als sponsor van dit top-schaatsteam, veel plezier beleefd met Team Turner. Samen kijken bij wedstrijden met onze mensen, relaties, familieleden was niet alleen leuk, maar gaf iedereen ook een goed inkijkje achter de schermen. Hoe ziet zo’n topprestatie als team eruit? Dat moeten we voorlopig missen. We houden alle ontwikkelingen in de gaten.”

Onzeker

Het verdere verloop van marathonschaatsseizoen blijft nog onzeker. Blijf op de hoogte via het Instagram account van Team Turner.

"Niet echt een klap ... wel even slikken."
- Lisa van der Geest, marathonrijdster Team Turner

Meer over Team Turner? Neem contact op met:

Meer nieuws en achtergronden over de marathonschaatsers van Team Turner

Team Turner
Alexander Bruinsma

Line-up Team Turner met Daphne Alderts compleet

Met het aantrekken van Daphne Alderts heeft Team Turner de line-up voor komende seizoen compleet. Het team bestaat nu uit Dieuwertje van Kalken, Tjilde Bennis, Evi Gelling en Daphne Alderts. De marathonschaatsters zijn met de tijdelijke teammanager Zoey van den Bosch nog wel op zoek naar een cosponsor én een nieuwe ploegleider.

Lees meer »
Team Turner
Alexander Bruinsma

Team Turner met drie nieuwe rijders op volle sterkte voor volgend seizoen

Team Turner heeft voor het komende marathonschaatsseizoen drie nieuwe rijders aangetrokken. Naast Dieuwertje van Kalken (23) zullen in 2022-2023 Lisanne Buurman (29), Tjilde Bennis (24) en Evi Gelling (19) uitkomen voor het schaatsteam. Teammanager Michelle de Bruijn is heel blij met de nieuwe teamleden. ‘Dit is een potentiële topploeg.’

Lees meer »
Team Turner
mkan

Turner en Team Turner samen door naar nieuw schaatsseizoen

Positief nieuws na een verloren marathonschaatsseizoen. Turner en Team Turner gaan samen door naar het volgende seizoen. Ook de ploeg zelf, bestaande uit Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma en Dieuwertje van Kalken, blijft bij elkaar. Na een bewogen jaar kijken de schaatsers en Turner nu vooruit naar seizoen 2021/2022.

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE