De Nederlandse AI Coalitie

Juni, de Maand van de AI in het Onderwijs

Jeroen Visscher leidt binnen de Nederlandse AI Coalitie de Werkgroep Onderwijs. In juni organiseert de werkgroep de Maand van de AI in het Onderwijs. Samen met SURF en Het Versnellingsprogramma staat er nu een tjokvol programma over kunstmatige intelligentie in het onderwijs.

Juni, de Maand van de AI in het Onderwijs

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) organiseert samen met SURF en Het Versnellingsplan in juni de Maand van de Artificiële Intelligentie (AI) in het Onderwijs. Een maand bomvol (online) evenementen om de bewustwording van AI in het onderwijs te vergroten. Waardoor laat jij je inspireren?

Met deze Maand van de AI in het Onderwijs richten we ons op professionals en bestuurders binnen onderwijsinstellingen, maar ook daarbuiten, die geïnteresseerd zijn in AI.

Aandacht voor AI

De maand van de AI in het Onderwijs heeft als doel om bewustwording van AI in het onderwijs te vergroten en om kennis te delen vanuit onderzoek en praktijk. ’We hebben het afgelopen anderhalf jaar digitalisering in het onderwijs noodgedwongen stevig omarmd. Binnen die digitalisering zien we ook de opkomst van AI in het onderwijs. We roepen daarom de maand juni uit tot Maand van AI in het Onderwijs,’ aldus initiatiefnemer Ron Augustus, Chief Innovation Officer van SURF.

‘AI heeft een enorme potentie om de kwaliteit van onderwijs te verhogen. Maar hoe benutten we deze kansen voor alle groepen in de onderwijsketen? En hoe houden we oog voor de maatschappelijke en sociale aspecten van AI? Dat lukt alleen in co-creatie tussen onderwijs, overheid, bedrijfsleven en burgers van Nederland. Ook dat is een reden om een Maand van AI in het Onderwijs te organiseren’, zegt ook Jeroen Visscher, voorzitter van de werkgroep Onderwijs.

Gevarieerd programma

Het programma bestaat uit webinars, hackathons, discussiebijeenkomsten, boekpresentaties en lezingen van organisaties uit binnen- en buitenland. Deelname is in de meeste gevallen gratis. Het overzicht van het programma, zoals nu bekend, is:

Visie op inzet van AI in het onderwijs

Wanneer: 4 juni, 11.00 – 12.00 uur
Organisatie: SURF special interest group AI in Education

Digital education for a strong recovery: a forward look (EN)

Wanneer: 8 – 10 juni
Organisatie: OECD Centre for Educational Research and Innovation (CERI)

Officiële opening van de Maand van de AI in het Onderwijs

Wanneer: 9 juni, 11.00 – 12.00 uur
Organisatie: SURF en de Nederlandse AI Coalitie

De impact van een AI-oplossing beoordelen (met een rouwrobot als voorbeeld)

Wanneer: 14 juni, 15.00 – 16.00 uur

Organisatie: Fontys Hogescholen

Hackathon AI in het hoger onderwijs

Wanneer: 17 juni, 13.00 – 17.00 uur (avond facultatief) en 18 juni, 09.00 – 13.00 uur

Organisatie: SURF special interest group AI in Education en de Nederlandse AI Coalitie

Industry event of AIED2021 (EN)

17 juni, 13.00 – 15.00 uur

Organisatie: Artificial Intelligence for Education Society

Mind the Gap: AIED for Equity and Inclusion (EN)

4 – 18 juni
Organisatie: Artificial Intelligence for Education Society en Universiteit Utrecht

Ethische overwegingen rondom inzet AI in het onderwijs

Wanneer: 25 juni, 11.00 – 12.00 uur
Organisatie: SURF special interest group AI in Education

Open sessie werkgroep Onderwijs van de Nederlandse AI Coalitie

Wanneer: 29 juni, 13.00 – 14.00 uur
Organisatie: de Nederlandse AI Coalitie (NLAIC)

AI & Inequality in Education

Wanneer: 30 juni, 13.00 – 17.00 uur
Organisatie: LDE Centre for Education and Learning

Meer informatie en aanmelden

Ga naar de SURF website voor meer informatie over de sessies of meld je direct aan via deze link.

Meer over onze betrokkenheid bij de Nederlandse AI Coalitie?

Alle nieuwsberichten over Artificial Intelligence

Artificial Intelligence
Alexander Bruinsma

AI in het onderwijs: ‘Je kunt morgen aan de slag’

Natuurlijk zitten er haken en ogen aan het gebruik van artificiële intelligentie (AI) in het onderwijs, maar de snelle opkomst van ChatGPT en andere platforms dwingt onderwijsinstellingen serieus na te denken hoe ze deze nieuwe technologie gaan gebruiken.

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Werkgroep Onderwijs: de quadrupel helix in actie

Turner heeft zich verbonden aan de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). Eind 2020 is Turner’s Jeroen Visscher de werkgroep Onderwijs gestart, waarin onderwijs, onderzoek en overheid zich samenwerken om AI zinvol in te zetten ten gunste van studenten en docenten. De werkgroep startte dan ook met een serie ronde tafel sessies, samen met docenten en studenten. Hoe is dat gegaan? En wat heeft dat opgeleverd?​

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Opening Maand van de AI in het Onderwijs

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) is mede-organisator van de Maand van de AI in het Onderwijs. De maand juni staat dan ook bomvol (online) evenementen om de bewustwording van AI in het onderwijs te vergroten. Tijdens de openingssessie kwamen de belangrijkste onderwerpen aan bod.

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Juni, de Maand van de AI in het Onderwijs

Jeroen Visscher leidt binnen de Nederlandse AI Coalitie de Werkgroep Onderwijs. In juni organiseert de werkgroep de Maand van de AI in het Onderwijs. Samen met SURF en Het Versnellingsprogramma staat er nu een tjokvol programma over kunstmatige intelligentie in het onderwijs.​

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

10 tips om Artificial Intelligence werkend te krijgen binnen jouw organisatie

Steeds meer financiële instellingen investeren in Artificial Intelligence. Toch zijn lang niet alle deze AI-initiatieven zo succesvol als gehoopt. Hoe kan dat? En wat kun je als manager of bestuurder doen om AI werkend te krijgen binnen jouw organisatie? Frits Korthals Altes en Egbert Clevers geven 10 aanbevelingen voor strategie-executie voor AI.​

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

Schaalbare AI-oplossingen voor onderwijs

Turner’s Jeroen Visscher heeft zich aan de Nederlandse AI Coalitie verbonden als trekker van de werkgroep onderwijs. De afgelopen tijd heeft hij een team van betrokkenen uit onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid verbonden aan deze werkgroep. Tijd om kennis te maken met een van de werkgroepleden van het eerste uur: Gerdinand Bosch, de CIO van Avans Hogeschool.

Lees meer »
Artificial Intelligence
Alexander Bruinsma

Veelbelovende start van de werkgroep Onderwijs

Maandag 23 november was de officiële kick-off van de werkgroep Onderwijs van de NLAIC. Zo’n 225 deelnemers deden mee aan de sessie. Enthousiaste en betrokken deelnemers die willen bouwen aan de toepassing van Artificial Intelligence in het onderwijs. Welke stappen hebben we samen gezet?

Lees meer »
Artificial Intelligence
Alexander Bruinsma

Kick-off Werkgroep Onderwijs

Hoe kan AI precies bijdragen aan beter onderwijs en het beter benutten van talent? En hoe kun je omgaan met bedreigingen van AI? Dat wordt nog weinig concreet, zien we.

Lees meer »
Artificial Intelligence
mkan

5 data governance tips

Artificial Intelligence 5 Data governance tips: maak van je ‘data lake’ geen ‘data swamp’ Turner’s Frits Korthals Altes ziet veel organisaties die aan de slag

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE