Turner Zorg

Financieel vitaal en gezond

Een gezond financieel resultaat, goede solvabiliteit en voldoende liquiditeit zijn randvoorwaardelijk voor een toegankelijke en kwalitatief goede zorg. Staan bij u de financiën onder druk, dan is het verstandig om tijdig te verkennen waar het besparingspotentieel binnen uw organisatie ligt. Op basis van onze ervaring weten we dat er meer mogelijk is dan vaak wordt gedacht.

In de praktijk blijkt een flink besparingspotentieel mogelijk op de ondersteunende diensten. Dit heeft met name te maken met het feit dat in de loop van de tijd de dienstverlening zich heeft doorontwikkeld en uitgebreid zonder dat er sprake is van een duidelijke visie op die dienstverlening. Dat heeft tot gevolg dat er regelmatig diensten worden geleverd die (onbedoeld) voor het primair proces (te) weinig waarde hebben of waarvan de kwaliteit onder de maat is.

Anderzijds is er behoefte aan diensten waarvoor de ondersteunende afdelingen geen tijd of capaciteit hebben. Op het gebied van ICT zien we dat veel organisaties kampen met een vrij traditionele inrichting, die relatief duur is en te weinig flexibel om in te spelen op de mogelijkheden en wensen. Onze Overhead Value Analysis (OVA) neemt toegevoegde waarde als vertrekpunt bij de inventarisatie van het besparingspotentieel. Hoe realiseer je het geïdentificeerde besparingspotentieel?

Als Turner inspireren we u graag over de mogelijkheden voor het creëren van duurzaam besparingspotentieel binnen uw eigen organisatie.

Wilt u meer weten over onze aanpak?

Lees onze flyer voor een verdieping op onze aanpak en informatie rondom onze andere proposities of kom in contact!

Meer over Zorg

Peter de Bruin
Blog
Alexander Bruinsma

Column Peter de Bruin | ‘De patiënt loslaten’

De zorg in Nederland is hoogwaardig. Toch kost het veel geld en mensen die we niet hebben. Kan het beter? Ja, maar dan is samenwerken het devies. Dat lukt moeizaam door de vele mijn-dein discussies over geld, data, systemen etc., gevoed door de verantwoordelijkheid van ‘mijn’ patiënt. Samenwerken kan alleen met / door bestuurders en medici die vooruit willen door het oude los te laten.

Lees meer »
De Juiste Zorg op de Juiste Plek
mkan

Zeven vragen aan Turner’s zorgexpert Annelies van der Ham

Expert zorglogistiek Annelies van der Ham heeft zich verbonden aan Turner’s zorg practice. Met een afgerond promotieonderzoek naar de organisatie van zorglogistiek en jarenlange consultancy-ervaring op zak, is zij met recht aanwinst voor Turner. Wat voor ervaring brengt zij mee? Welke waardevolle inzichten levert haar onderzoek op? En wat zijn haar ambities? We leren Annelies kennen in zeven vragen.​

Lees meer »
Blog
mkan

Column Peter de Bruin | Vaccinatietraagheid legt DNA In de zorg bloot

Soms heb je een crisis nodig om tot inzicht over je eigen DNA te komen, schrijft Peter de Bruin. In de zorg maakt de vaccinatietraagheid duidelijk dat met de zorg in Nederland niets mis is, met de organisatie van de zorg des te meer. Meer schaal en samenwerking is nodig. Zorg voor de keten, tegen de versnippering. De vele zorgbestuurders, virologen en andere medici die publiekelijk hun verbazing uiten hebben een punt. Dankzij Corona weet de zorg nu beter.

Lees meer »
huisarts
De Juiste Zorg op de Juiste Plek
mkan

Doorbraak in eerstelijnszorg

Spreekuur.nl is een mooi voorbeeld van hoe digitale zorg de Juiste Zorg op de Juiste Plek mogelijk maakt. Met deze triage- en diagnose app kunnen patiënten zelf de eerste stappen in de eerstelijns zorg zetten. Turner helpt bij deze – en andere – doorbraken in de Juiste Zorg op de Juiste Plek. ​

Lees meer »
Ziekenhuis onderzoek
Artificial Intelligence
mkan

Innoveren met data in de zorg?

Artificial Intelligence Innoveren met data in de zorg? Olie eerst de machine. Turner’s zorgexpert Egbert Clevers ziet al prachtige voorbeelden van innovaties met data in

Lees meer »

Contact

We leren je graag kennen. Neem contact op voor een kennismaking.

Huize de Boom
Arnhemseweg 107
3832 GK Leusden

Telefoon: +31 (0)33 – 285 93 00
Email: info@turner.nl

BLIJF OP DE HOOGTE